Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Sylvia Schaffrath

Dit is de perfecte remedie tegen kerststress

Nog 28 dagen, dan is het Kerstmis! Ik weet niet hoe het met jou is, maar ik vind het jaar 2019 voorbijgevlógen. Mijn Lief zegt dat dit een teken aan de wand is: dat soort dingen zeg je schijnbaar pas ‘vanaf een zekere leeftijd.’ Wat ook met een zekere leeftijd gepaard schijnt te gaan, is de kenne...

Sylvia Schaffrath

Nog 28 dagen, dan is het Kerstmis! Ik weet niet hoe het met jou is, maar ik vind het jaar 2019 voorbijgevlógen. Mijn Lief zegt dat dit een teken aan de wand is: dat soort dingen zeg je schijnbaar pas ‘vanaf een zekere leeftijd.’ Wat ook met een zekere leeftijd gepaard schijnt te gaan, is de kennelijk onvermijdelijke stress van ‘wanneer-waar-wat-met-wie-eten-en-welke-outfit-hoort-daarbij, het ‘druk-druk-druk’. En dat is allemaal goed en wel, maar dan is een beetje ontspanning op z’n tijd ook nodig.

Officieel hoor ik nu natuurlijk te zeggen dat je dan moet gaan sporten, of wandelen, of yoga-en. Dat maakt je hoofd leeg, daar knap je van op. Dat ís ook zo, klopt helemaal. Maar er is nog een optie: heerlijk op de bank een kerstfilm te kijken. En waar vind je een grotere selectie dan bij Netflix? Maar ja, dat maakt het ook direct lastig, want keuzestress ligt op de loer. Omdat ik het probleem ken, en ik jou dat graag wil besparen, heb ik het voorwerk alvast voor je gedaan en een selectie van nieuwe (!) kerstfilms voor je gemaakt: 

The Holiday Calendar (2018)

Een jonge fotografe en haar dromen. Gelukkig heeft ze ook haar opa, haar beste vriend en een wel heel bijzondere adventskalender.

Christmas with a view (2018)

Als je gedesillusioneerd terugkeert naar je geboortedorp, is het niet altijd even makkelijk om mensen te zien zoals ze zijn. 

Holiday in the wild (2019)

Als tiener had ik een serieuze crush op Rob Lowe maar deze film biedt meer dan dat. Ben je net als ik een dierenliefhebber, in het bijzonder van olifanten? Dan moét je deze film kijken. Mijn persoonlijke favoriet.

En de twee hieronder kun je alvast in je agenda zetten want die komen in december: 

Three days of Christmas, 6 december

Vier zussen krijgen te maken met familiedrama en geheimen, allemaal op Eerste Kerstdag, maar in verschillende jaren.  Pak de tissues maar vast.

A family reunion Christmas, 9 december

Een familie die geen blad voor de mond neemt, humor, gospel, én de fantastische Loretta Devine. Een heerlijke feelgoodfilm.

Zijn ze voorspelbaar? Ja, absoluut: ze zijn bij vlagen zoet, er zit romantiek in, en misverstanden zijn nodig om tot een ’happy end’ te komen. En dat is alleen maar fijn. Even geen ellende maar juist een reminder aan dat wat onbetaalbaar is: liefde, in welke vorm dan ook.

Mocht ik er nu één, of twee, gemist hebben, laat vooral weten!

PS: Ja, natúúrlijk kun je ook Love Actually nog steeds op Netflix vinden.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in