Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Sylvia Schaffrath

Dít is de beste investering die je kunt doen!

En nee, ik ga je nu niet vertellen dat ik het over de nieuwe Chanel-tas heb. Sorry, ik snap écht dat je daarop had gehoopt. Wat het ook niet is: Slow FashionJa, het is super goed om bewust te kopen, denk aan een Philippa K, Marco Polo of Stella McCartney. Koop liever één geweldige blouse in plaat...

Sylvia Schaffrath

En nee, ik ga je nu niet vertellen dat ik het over de nieuwe Chanel-tas heb. Sorry, ik snap écht dat je daarop had gehoopt. 

Wat het ook niet is: 



Slow Fashion

Ja, het is super goed om bewust te kopen, denk aan een Philippa K, Marco Polo of Stella McCartney. Koop liever één geweldige blouse in plaats van vier leuke en blijf ver weg van de Fast Fashion. Toch bedoel ik dit niet. 

Voedingssupplementen

Ze helpen vast, als je ze inneemt. Zelf krijg ik het voor elkaar om een pot magnesium over de houdbaarheidsdatum te laten gaan want na vier dagen vergeet ik ze. Zegt genoeg. Is het dus ook niet. 

Die ene crème

Of die andere. Ik ben een heel makkelijk marketingslachtoffer en geloof met liefde wat Chanel, Sisley, en La Mer me voorschotelen over alle unieke wondereigenschappen van hun crèmes en serums. Bovendien ruikt alles hemels lekker én komt het in stijlvolle mooie verpakking. Maar nee, ook dat is niet waar ik het over heb. Wat me overigens niet belet om elke dag van die producten te genieten.

Een boot. Of een fluistersloepje

Heus, ik begrijp dat je graag wilt dat ik zeg dat dit het beste is wat je kunt doen: Uitwaaien op het water, zonnebril op, fles wijn mee en heerlijk genieten. Edoch, is het ook niet.

Een tweede huis, oftewel vastgoed 

Geestdodend saai. Vast heel verstandig, maar saai. (Behalve dat ene huis in Noordwijk dan. Dus Lief, als je dit leest? Dát mag wel!) 

Wat je ook mag vergeten, zijn kunst, sieraden en cryptomunten.

De állerbeste investering

Oké, ga ik je nu vertellen wat het dan wél is: de állerbeste investering die je kunt doen, in jezelf, en voor de lange termijn, is trainen met een PT, ook wel bekend als ‘Personal Trainer’. Een PT werkt samen met jou aan de beste versie van jezelf. 

Samen stel je jouw doelen vast. Je PT motiveert je en daagt je uit. Samen werk je aan je basis. En zodra je mindset klopt, gaat de rest verbazingwekkend makkelijk. Omdat je je goed voelt, ga je vanzelf betere keuzes maken: gezonder eten, misschien minder drinken, of je kunt minder medicijnen gebruiken. Daardoor slaap je beter, heb je meer energie en gaat ál het andere ook beter. Kortom: Je wordt een betere jij. Zeg nu zelf: bestaat er een betere investering? Juist, dat bedoel ik. 

En ehh, nee, trainen met een PT is niet altijd feest. Toch kan ik het je alleen maar aanraden. Zelf ben ik sinds een maand weer terug bij mijn trainer John Voorjans. Door een rottig skiongeluk heb ik bijna een jaar niks gedaan, alleen wat verplichte fysiotherapie. Fysiotherapie vind ik saai, en dus zat ik op de bank. Tot het april werd en ik helemaal klaar was met mezelf. Toen ik mijn Lief vertelde dat ik John een appje had gestuurd, was hij net zo enthousiast als ikzelf. 

Dat ik dat appje zonder aarzelen stuurde, en we een week later gewoon weer verder gingen waar we gebleven waren, zegt genoeg, én is heel belangrijk. Je moet namelijk wel een klik hebben. Zoek dus net zo lang totdat je de PT treft van wie je denkt ‘Ja, bij jou is het nét iets minder awkward om er op mijn onvoordeligst uit te zien’. 

Als een zoutzak op de grond 

Want John kan me akelig hard laten werken. Na een sessie lig ik soms als een zoutzak op de grond, en zijn mijn benen zo gruwelijk verzuurd dat ik nog vóór ik in mijn auto stap, al weet dat ik nog minimaal twee dagen aan hem denk bij het opstaan. Iets met hulp nodig hebben bij het aantrekken van m’n sokken… 

Maar ja, zonder hem doe ik weinig, of helemaal niks. Met hem word ik sterker en fitter. Én we hebben veel lol, ook niet onbelangrijk. Die strakke armen worden bíjna bijzaak ;) 

PS: Die Chanel-tas is natuurlijk óók een hele goeie investering hè! Hoeveel je ook aankomt of afvalt, hij past altijd. Bovendien wordt hij alleen maar meer waard, gaat de rest van je leven mee, én geeft je looks een instant upgrade. Dus laat je vooral niet weerhouden :) 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in