Dilay Willemstein, Miss World Nederland, trekt zich terug voor de finale Miss World omdat ze zich niet goed voelt bij vaccinatie. Ze 'is er nog niet aan toe’.

Dat nieuws kwam gisterenavond naar buiten.

Ze heeft dit besluit genomen omdat de Miss World verkiezingen plaatsvinden in Puerto Rico en daar de eis is dat alle aanwezigen volledig gevaccineerd zijn. Dilay kan zich hier niet in vinden en postte op haar Instagram-account deze mededeling:

‘Ik ben er nog niet klaar voor om de prik te nemen. Ik voel me er niet goed bij’. En alhoewel ik van die redenatie bar weinig begrijp, had ik eigenlijk maar één reactie: Ze begrijpt in ieder geval dat iedereen een keuze heeft, en dat elke keuze een gevolg heeft. Ze accepteert dat, en gaat verder.

Ze loopt niet met een galg op de Dam, ze loopt niet rond met een Jodenster op haar jurk, en naar mijn beste weten bedreigt ze ook geen mensen, al dan niet zittend in een (demissionair) kabinet. En zo kan het dus ook. Sterker nog:

Dit is namelijk gewoon hoe het werkt. Dus wat dat aangaat: kudos voor Dilay.

Hepatitis A

Wat ik dan weer niet begrijp: naar Puerto Rico gaan zonder vaccin tegen Hep. A wordt al jarenlang ernstig afgeraden. En daar zit ze niet mee? Hoe dan? Oww, ja, nee, wacht, ik snap het: daar is jaren onderzoek naar gedaan en het vaccin tegen Covid is in vier maanden bedacht, ontworpen, doorontwikkeld en goedgekeurd. Want Covid is natuurlijk helemaal geen afgeleide van Sars waar al jarenlang  hard aan gewerkt wordt, en het is natuurlijk helemaal niet zo dat met Covid bijna alle aandacht ineens daarnaartoe ging juist om snelheid te kunnen maken. En het idee dat we precies door die jarenlange ervaring veel sneller stappen kunnen zetten, komt blijkbaar al helemaal niet in haar mooie hoofdje op.  

Vanzelfsprekend regent het op Facebook en Instagram reacties. Veelal over hoe ‘sterk en stoer’ ze wel niet is. Maar wat is er stoer en sterk aan? Ze heeft een keuze gemaakt: niet vaccineren, en die keuze heeft een gevolg: niet naar Puerto Rico.

Ik heb de keuze gemaakt geen vliegbrevet te halen. Het gevolg is dat ik geen vliegtuig mag besturen. Ben ik nu stoer en sterk omdat ik me aan die regel hou?

Bijwerkingen

Uiteraard zijn er ook weer mensen die haar verdedigen door te schermen met de ‘lange lijst met bijwerkingen’... Just out of curiosity: hebben jullie al eens de tijd genomen om op je gemak de lijst met bijwerkingen van Paracetamol te lezen? Leest niet direct heel geruststellend, hè? En toch worden die dingen geslikt alsof het snoepjes zijn. Weet je waarom? Omdat ze werken en omdat de voordelen ruimschoots opwegen tegen de nadelen.

Slim of niet slim?

Wat ik trouwens ook niet zo goed begrijp, is wat Dilay dan precies verwacht had. Dat ze zonder quarantaine en met een sneltest gewoon in Puerto Rico rond kon lopen terwijl ze daar een beangstigend lage vaccinatiegraad hebben?

En waarom heeft ze zo lang gewacht met deze aankondiging? Ze is op 1 juli gekroond tot Miss World Nederland, en de spelregels van Puerto Rico zijn al een poosje bekend. Maar ja, nu is ze natuurlijk verkozen, heeft prijzen gewonnen én krijgt een flinke dosis free publicity.

Waarbij ik me afvraag of dat in haar voordeel werkt want ík zou haar niet uitnodigen op mijn feestje als ik weet dat ze niet gevaccineerd is enkel ‘omdat ze zich daar niet goed bij voelt’.

Vaccineren is juist zorgen voor elkaar

Als ze zwanger zou zijn, of een orgaandonor zou hebben, of andere medische reden, vind ik dat iets anders. Maar ik heb schoonouders wiens gezondheid niet om te juichen is, en dan ga ik niet willens en wetens mensen in hun nabijheid brengen waarvan ik weet dat die zich niet hebben laten vaccineren. Discrimineer ik dan? Vast. Er wordt bij ons thuis niet gerookt. Dat valt misschien ook wel onder discriminatie. En dat is dan maar zo.

Ik heb me met name laten vaccineren om mensen met een zwakke(re) gezondheid en verminderd afweersysteem te beschermen.

Veel succes Lizzy!

Hoe dan ook: Dilay heeft het, in tegenstelling tot die mafketels op de Dam, tenminste heel netjes gedaan...

...en ik wens de runner up, Lizzy Dobbe, veel plezier en succes tijdens de finale op 16 december!

 

 

Reacties (2)

Bezoeker
3/2 | 

Je zit wel vol met vooroordelen hoor. Dacht dat het een nuchtere column zou zijn. En je commentaar dat "niet gevaccineerden" niet welkom zijn bij jou thuis valt ook niet in de smaak.

Otto Rosier
4/2 | 

Ik dacht teveel aan mezelf voor mijn man die me verliet voor een andere vrouw. Ze gingen allebei van me weg. Ik kon geen contact meer opnemen met mijn man. Ik maakte me echt zorgen en ik kon mijn situatie niet zelf oplossen, dus besloot ik op internet te zoeken waar ik veel goede aanbevelingen over Dr Igbinovia vond en ik nam contact met hem op en vertelde hem wat er met me aan de hand was en hij zei me niet meer te huilen of je zorgen te maken. Dr Igbinovia helpt me met een voodoo-spreuk waardoor mijn man bij me terugkwam en om genade smeekte, dus we zijn nu weer samen. Als je problemen hebt in je huwelijk of relatie, geloof me dan is Dr. Igbinovia de beste man om hulp te vragen WhatsApp +12162022709 Viber: +2349071864129 Neem vandaag nog contact met hem op via e-mail doctorigbinovia93@gmail.com Geloof me maar drie dagen zul je het resultaat zien. .......

More content below the advertising

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland. Daar is ze in 2007 naartoe ‘geëmigreerd’ voor de liefde van haar leven. Een ondernemer met zijn bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Sylvia leest zich suf aan nationaal en internationaal nieuws, heeft veel te veel (digitale) abonnementen op magazines en streamingdiensten en koopt meer boeken dan ze lezen kan. Heeft ook een guilty pleasure en dat is royal gossip. Wat ze ook heeft, is een duidelijke mening en die deelt ze onder andere via Nouveau. Meer weten? www.sylvia.nl 

Archief

2022
2021
2020
2019
2018
2017
More content below the advertising