Tot het jouw moeder is die sterft aan Corona. Jouw moeder. De oma van je kinderen. De vrouw van je vader. De vader die je pas vijf maanden geleden hebt begraven, je moeder aan je zij, leunend op jouw arm.

Je zou nog samen met haar een steen gaan uitzoeken voor op zijn graf. Nu moet je gaan kijken voor een steen voor hen samen. Zonder broers en zussen, want je bent enig kind.

Vanmorgen vroeg had ik A. huilend aan de lijn. Barstende koppijn had ze, en ze was zó moe, want natuurlijk geen oog dichtgedaan, al weken niet. Gisterenavond is ze haar moeder verloren. Binnen een half uur nadat de beademing werd stopgezet, gleed de vrouw met wie ze een onvervangbare relatie had weg uit het leven. Ze was erbij, heeft haar hand nog vast kunnen houden.

Gelukkig maar, want ze had al weken geen fysiek contact meer met haar gehad. De lieve mensen van de IC stuurden gedurende die tijd wel geregeld foto’s en filmpjes door. Dat is heftig, en moeilijk om naar te kijken, maar A. wilde dat juist graag. Het gaf toch een gevoel van verbonden zijn. Liever heftig, liever een hart dat ineen krimpt van de pijn, dan een vreselijk niks. Maar afscheid nemen van je moeder die in coma ligt, waar je niet meer mee hebt kunnen praten, dat is gruwelijk, dan breekt je hart opnieuw in gruzelementen.

Later vandaag heeft ze een video call met de mevrouw van de uitvaartverzekeraar. Sowieso al niet iemand die je een paar maanden later alweer wilt ontmoeten, maar waar je toen nog ‘normaal’ samenkwam om te praten over muziek, over een plek, en vooral over wie je vader was als mens, moet je nu via ‘Teams’ gaan horen wat er vooral allemaal niét mag. Welke restricties er zijn. Moet je kiezen welke mensen er wel aanwezig bij mogen zijn en welke niet. Want dat maximum van 30 mensen, dat is een hele harde regel waar niet aan valt te tornen. Bij een uitvaart sta je altijd voor moeilijke keuzes, maar in deze bizarre tijd wordt het ingewikkelder dan ooit.

Hoe neem je afscheid van een geliefde, van een ouder als je ze niet meer aan mag raken? En hoe troost je je vriendin, als je haar niet vast mag pakken omdat je letterlijk afstand moet bewaren? Troosten, dat doe je met een omhelzing, door die persoon in je armen te sluiten en uit te laten huilen. Net zo lang tot ze rustig wordt, en dan droog je haar tranen, kijk je elkaar aan en geef je nog een extra knuffel. Niet nu. Nu sta je erbij, kijk je ernaar en mag je helemaal niks…

Nét 40 jaar oud, is ze in minder dan een half jaar tijd wees geworden. Jaren geleden, ook bij een begrafenis, hoorde ik voor het eerst dit hartverscheurend mooie nummer van Karin Bloemen: Geen kind meer

Het verwoordt alles over de mooie, vaak heus ingewikkelde, maar sowieso unieke, relatie die we met onze moeder hebben.

Lieve A., toen je afscheid moest nemen van je vader waren we er allemaal bij. Dat we je nu niet vast mogen houden, doet ons allemaal verschrikkelijk zeer, maar weet dat we met ons allen om je heen staan en op die manier houden we je toch heel, heel stevig vast.

Reacties (6)

jenniferloris1@gmail.com
Joined22.4.2020
7/6 | 

Hallo allemaal, ik zag opmerkingen van mensen die hun lening al hadden gekregen van Anderson Loan Finance. Eerlijk gezegd dacht ik dat het een oplichterij was en toen besloot ik een verzoek in te dienen op basis van hun aanbevelingen omdat ik dringend een lening nodig had. Een paar dagen geleden bevestigde ik op mijn persoonlijke bankrekening van $ 12.000,00 die ik voor zaken had aangevraagd. Dit is echt goed nieuws en ik ben zo blij dat ik iedereen adviseer die een echte lening nodig heeft en die zeker zal terugbetalen om een aanvraag in te dienen via hun e-mail (fax) + 1315-329-6320

Ze kunnen u een lening lenen.
Neem contact op met de heer Anderson
E-mail: andersonraymondloanfinance@gmail.com
Telefoon: + 1315-329-6320
Bezoek het kantooradres @ (68 Fremont Ave Penrose CO, 81240)...

peterchung769@gmail.com
Joined15.5.2020
8/6 | 

Heer Bubuza is geweldig, woorden kunnen niet beschrijven hoe hij zijn kracht wonderbaarlijk gebruikt om mensen te helpen. Mijn vrouw en ik zijn door een scheiding gegaan, mijn vrouw stond erop om van mij te scheiden ondanks mijn smeekbeden. Ik bedroog haar en ze kwam erachter en mijn huis was een hel, ze weigerde me te vergeven .. Ik ging naar iedereen die ik kende om het probleem op te lossen, maar het mocht allemaal niet baten en tijdens dit proces werd ontdekt dat mijn vrouw werd gediagnosticeerd met borstkanker en het was een zeer kritieke toestand voor haar door de scheiding en de kanker, maar ze zei dat ze liever buiten mijn huis stierf omdat ik vals speelde .. Ik ontmoette een vriend die me voorstelde aan heer Bubuza de spreuk-caster, heer Bubuza verzekerde me dat hij een spreuk zal uitspreken die mijn vrouw de scheiding laat vergeten en haar ook alleen van de kanker geneest als ik alles kan doen wat hij me zou vragen te doen wat ik strikt deed en in minder dan 16 uur vergat mijn vrouw de scheiding en de kanker verdween alsof ze nooit had bestaan ​​en mijn huis was weer vredig. Ik was zo verrast. Ik wil de wereld mijn getuigenis laten weten omdat ik nu een gelukkig leven leid. Neem contact op met Lord Bubuza via WhatsApp: +1 505 569 0396 of via e-mail: ( lordbubuzamiraclework@hotmail.com )

vughtannvan0@gmail.com
Joined17.1.2021
9/6 | 

Heer Bubuza is als een God op aarde. Hij kan elk probleem oplossen met zijn spreuk. Mijn vriend heeft het 1 jaar geleden uitgemaakt en we stopten met communiceren, ik miste hem maar hij weigerde me terug te accepteren nadat hij hem zo vaak had gesmeekt. Op een dag deed ik wat onderzoek naar relaties op Google toen ik talloze getuigenissen zag van mensen die getuigden over Lord Bubuza Miraculous spreuk. Ik heb nooit in betovering geloofd, maar ik was diepbedroefd, dus ik nam contact met hem op via WhatsApp: +1 505 569 0396, ik vertelde hem mijn problemen en hij beloofde me te helpen met zijn betovering. Ik volgde zijn instructies en het was een schok voor mij, want 14 uur nadat Lord Bubuza zijn betovering had uitgesproken, belde mijn vriend me huilend op en smeekte me om hem te vergeven. Hij kwam thuis en smeekte me op zijn knieën om hem terug te nemen. Lord Bubuza is een God op aarde die problemen met zijn betovering oplost. Zijn spreuk is avondmaal actief en 100% gegarandeerd ... Neem contact met hem op via WhatsApp / Signaal: +1 505 569 0396 via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

Ute Schmidt
10/6 | 

Hi, my name is Ute Schmidt, I am from Berlin, Germany. I want to give a simple testimonial about how I got a loan from Susan Benson (Sunshine Financial Group, Inc).

Ik zat in een financiële crisis en ik had een lening nodig van 105.000 euro om persoonlijke redenen, ik probeerde bijna alle banken in mijn stad en enkele andere leningmaatschappijen om een ​​lening en mijn aanvragen werden afgewezen om een ​​of andere reden die ze het beste kennen, en toen heb ik besloot om het opnieuw te proberen, ik zag een bericht op een van het leenforum van Susan Benson en ik nam contact met haar op voor hulp, ik kon zeggen dat ze een persoon was die ik kan vertrouwen, ik neem de beste beslissing voor mij en mijn familie, gelukkig voor ik heb met succes een lening gekregen, zelfs met of zonder onderpand, en het meest verbazingwekkende van alles is dat er geen kredietcontrole was en dat haar service snel, betrouwbaar en betrouwbaar is.

Veel mensen vinden het zo moeilijk om een ​​lening te krijgen van hun lokale banken en andere financiële instellingen vanwege de hoge rente, onvoldoende onderpand, verhouding schuld / inkomen, lage kredietscore en vele andere redenen. Als u financiële hulp nodig heeft om uw financiële situatie op te lossen en u weet niet waar u heen moet en waar u heen moet, zal ik u adviseren om contact op te nemen met Susan Benson via e-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com of stuur haar een bericht rechtstreeks op WhatsApp via: +447903159998 & ontvang in een oogwenk een reactie.

Her company provides loan services of all kinds, both secured and unsecured, long term and short term, and you will also be able to borrow a large amount of money and have the option to repay from 1 to 30 years. If she can help me, I think she can help you too. Contact her today for more information via email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com or send her a message directly on WhatsApp at: +447903159998 and receive a response in an instant.

Derek Douglas
11/6 | 

Hallo,

Heeft u voor uw tevredenheid een comfortabele lening nodig? Wij bieden een betaalbare lening van 3% aan voor lokale en internationale leners. We zijn gecertificeerd, vertrouwd, betrouwbaar, efficiënt, snel en dynamisch en we werken samen. wij verstrekken een langlopende lening van maximaal 2 tot 50 jaar.

Heeft u een directe, gemakkelijke en betaalbare lening nodig om schulden te betalen, een bedrijf te starten of om een andere reden? Neem dan contact met ons op met uw leningaanvraag.

Deze aanbieding is voor serieuze mensen.

Neem bij interesse contact met ons op via:
E-mail adres:
easyloanfirm2020@gmail.com
easyloanfirm2020@gmail.com
easyloanfirm2020@gmail.com
easyloanfirm2020@gmail.com

We zijn gecertificeerd,
betrouwbaar, betrouwbaar, efficiënt, snel en dynamisch.

Vriendelijke groeten,
Derek Douglas
easyloanfirm2020@gmail.com
easyloanfirm2020@gmail.com
easyloanfirm2020@gmail.com

johannesdeboerj@gmail.com
Joined9.3.2021
12/6 | 

Enkele maanden geleden zei mijn vriend dat hij zich depressief voelt als hij bij mij is en dat hij een relatiebreuk nodig heeft. Ik was in de war en te gekwetst, maar ik weet niet wat er mis ging in onze relatie waardoor hij uit elkaar ging, ik huilde naar een vriend en ze vertelde me hoe heer Bubuza haar relatie herstelde met zijn spreuk, dus ik stuurde een sms naar de heer Bubuza via WhatsApp: +1 505 569 0396. Hij reageerde en beloofde me te helpen, hij vertelde me dat mijn vriend bij me terug zal komen smekend op zijn knieën. Ik deed wat Lord Bubuza me vertelde en 16 uur later kwam mijn vriend thuis, huilend op zijn knieën en smeekte me om hem te vergeven. Hij voelt zich nu zo tot mij aangetrokken en mijn relatie is nu prachtig. Heeft u een relatieprobleem? Lord Bubuza is een God OP aarde. Neem contact met hem op via WhatsApp: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

More content below the advertising

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland. Daar is ze in 2007 naartoe ‘geëmigreerd’ voor de liefde van haar leven. Een ondernemer met zijn bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Sylvia leest zich suf aan nationaal en internationaal nieuws, heeft veel te veel (digitale) abonnementen op magazines en streamingdiensten en koopt meer boeken dan ze lezen kan. Heeft ook een guilty pleasure en dat is royal gossip. Wat ze ook heeft, is een duidelijke mening en die deelt ze onder andere via Nouveau. Meer weten? www.sylvia.nl 

Archief

2022
2021
2020
2019
2018
2017
More content below the advertising