Onvrijwillige seks is verkrachting. Zo eenvoudig is het. Tenminste, in mijn ogen, en ik denk in elk weldenkend mens zijn ogen. Dan zou het ook zo in de wet moeten staan. Toch? Maar dat is niet zo.

Want als ik niet kan bewijzen dat er geweld of dwang is toegepast, dan ben ik volgens de wet niet verkracht. Hè? Sorry?! Ja, echt. Dan ben ik niet verkracht. Pas als ik kan aantonen dat er geweld en dwang bij kwamen, is het verkrachting. Daar klopt natuurlijk helemaal geen ruk van. Het enige wat ertoe doet, is de afwezigheid van mijn toestemming.

Slachtoffers beter beschermd?

Nu wil minister Grapperhaus slachtoffers van seksueel geweld beter beschermen. Kudos daarvoor. Oprecht. Maar waarom niet in één keer goed? Nú is het moment, nú ligt er een wetsvoorstel: ‘seks tegen de wil is strafbaar’. Alleen, de maximale straf is een schampere helft van de maximumstraf voor verkrachting. Call me stupid, maar ‘seks tegen de wil’, dat ís verkrachting. Wat zou het in vredesnaam anders kunnen zijn?

Kap met de eufemismen

Verkrachting is verkrachting. Dat is dus niet ‘het liep een beetje uit de hand’. Dat is niet ‘maar ze liet me haar zoenen’, en het is al helemaal niet ‘maar ze zei niet dat ik moest stoppen’. De bekende reacties bij stress die wel allemaal wel kennen, namelijk ‘fight or flight’, kennen nog een heel belangrijke, vaak onderschatte, derde: freeze. Een slachtoffer bevriest. Uit pure shock bijvoorbeeld, en veelal ook uit angst. Verkrachting binnen een relatie komt gruwelijk vaak voor. Grote kans dat het slachtoffer niks zegt. Grote kans dat ze zelf haar slipje uitdoet. Grote kans dat ze zelf al gaat liggen, haar benen gespreid. En ‘dus’ is het dan geen verkrachting? Denk nog maar een keer. Het is namelijk fysieke én geestelijke verkrachting. Niet ‘meewerken’ betekent waarschijnlijk blauwe plekken en pijnlijke ribben. Als je bang bent om ‘nee’ te zeggen, is het verkrachting. Je ontworstelen aan een gewelddadige relatie is niet zo eenvoudig als het lijkt.

‘Je bent verkracht’
Toen mijn psychiater die woorden tegen me uitsprak en zei dat het misschien wel een goed idee zou zijn als ik ze zelf ook eens hardop probeerde te zeggen, zei ik nog steeds niks. Keek nietsziend voor me uit. Slikte een paar keer. En begon al half verzachtende omstandigheden te mompelen. Maar hij had, en heeft, gelijk. Dat ik een relatie had met de klootzak, maakt niet dat hij me niet verkracht heeft. Meer dan eens. Die harde realiteit onder ogen zien, écht accepteren, is geen feestje. Maar wel nodig om verder te kunnen. Wat er fysiek gebeurt, verdwijnt meestal. De herinneringen daarentegen, hoe je mentaal achterblijft, is een heel ander verhaal.

Dooie mus

Maar wat hebben mensen die zo dapper zijn om de verkrachter aan te klagen aan al hun moed als de dader, de verkrachter, er zo makkelijk mee wegkomt? Niks. Noppes. Nada.

Vraag minister Grapperhaus de verkrachtingswet aan te passen

Het nieuwe wetsvoorstel is een stap in de goede richting, maar zolang de strafmaat achterblijft, is het een wassen neus. Sta op voor de slachtoffers, sta naast ze en achter ze. Je kunt daar heel eenvoudig mee beginnen door het sturen van een digitale kaart naar minister Grapperhaus.

 

Reacties (4)

Steve Zaha
5/4 | 

Mijn vrouw verliet me voor een andere man na 5 jaar huwelijk. Ik heb alles geprobeerd om me met haar te verzoenen, maar ze stemde er nooit mee terug naar huis te komen en zei dat ze zich verveelde door het huwelijk. Ik was op zoek naar manieren om haar online terug te winnen toen ik een getuigenis tegenkwam over een spreukenmaker genaamd Dr Ajayi die mensen hielp bij het oplossen van de relatieproblemen ik geloofde nooit in spiritueel werk, maar ik hou van mijn vrouw en wil haar wanhopig terug in mijn leven . dus neem ik contact op met dr. Ajayi en leg ik mijn problemen aan hem uit, tot mijn grootste verrassing heeft dr. AJAYI me geholpen mijn vrouw na 3 dagen terug te brengen en nu is mijn relatie perfect, precies zoals hij beloofde. Het terugkrijgen van je ex permanent betovering brengt niet alleen iemand terug van wie je houdt, maar het zal ook de gevoelens van je geliefde herenigen zodat je net zo gelukkig kunt zijn met die persoon. Als u moeilijkheden in uw relatie doormaakt en een snelle oplossing wilt, neem dan contact op met Dr Ajayi op E-MAIL: drajayi1990@gmail.com of WhatsApp OF Viber-nummer +2347084887094

samiravan56@gmail.com
Joined25.10.2020
6/4 | 

Ik was het slachtoffer van een zeer gewelddadige relatie. Het kon mijn vriend niet schelen en hij zal me verslaan voor een kleine fout die ik maak. Dus ik zocht hulp op internet en zag getuigenissen van mensen die heer Bubuza waardeerden voor het herenigen van hun relatie, dus nam ik contact met hem op via WhatsApp: +1 505 569 0396 en vertelde hem mijn probleem. Hij beloofde me dat hij me zou helpen met zijn betovering, ik deed wat hij me had opgedragen en mijn vriend kwam terug en smeekte me om te vergeven en hem terug te accepteren. Eerst dacht ik dat hij zo grof zou zijn als vroeger, maar het is nu 2 jaar geleden dat Lord Bubuza ons herenigde met zijn betovering en we zijn nu gelukkig getrouwd. Lord Bubuza is echt en nu geloof ik dat hij als een God op aarde is om het gebroken huis te herenigen. Neem contact met hem op via WhatsApp: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

vughtannvan0@gmail.com
Joined17.1.2021
7/4 | 

Lord Bubuza is een God op aarde. Hij kan elk probleem oplossen met zijn spreuk. Mijn vriend heeft het 1 jaar geleden uitgemaakt en we stopten met communiceren, ik miste hem maar hij weigerde me terug te accepteren nadat hij hem zo vaak had gesmeekt. Op een dag deed ik wat onderzoek naar relaties op Google toen ik talloze getuigenissen zag van mensen die getuigden over Lord Bubuza Miraculous spreuk. Ik heb nooit in betovering geloofd, maar ik was diepbedroefd, dus nam ik contact met hem op via WhatsApp: +1 505 569 0396, ik vertelde hem mijn problemen en hij beloofde me te helpen met zijn betovering. Ik volgde zijn instructies en het was een schok voor mij, want 14 uur nadat Lord Bubuza zijn betovering had uitgesproken, belde mijn vriend me huilend op en smeekte me om hem te vergeven. Hij kwam thuis en smeekte me op zijn knieën om hem terug te nemen. Lord Bubuza is een God op aarde die problemen met zijn betovering oplost. Zijn spreuk is avondmaal actief en 100% gegarandeerd. Neem contact met hem op via WhatsApp: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

jm4035327@gmail.com
Joined30.4.2021
8/4 | 

Bent u van plan om het uit te maken met uw partner vanwege vreemdgaan, gebrek aan liefde of gebrek aan vertrouwen? er is een man die wonderen doet met zijn betovering bij het herstellen van een verbroken relatie, ik prees heer Bubuza omdat hij me heeft geholpen mijn ex-vriendje van 3 jaar terug te krijgen. Mijn vriend van 3 jaar heeft het uitgemaakt omdat hij me niet meer aantrekkelijk en lieftallig genoeg vond, ik kreeg het contact van heer Bubuza via een vriend die heer Bubuza heeft geholpen haar relatie te herstellen en ik heb contact met hem opgenomen via WhatsApp: +1 505 569 0396, ik vertelde hem mijn probleem en ik deed wat heer Bubuza me vertelde en mijn ex-vriend kwam terug en smeekte me om hem te vergeven en alles is nu perfect, neem vandaag nog contact met hem op voor hulp en jij zult ook getuigen. Lord Bubuza WhatsApp: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

More content below the advertising

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het Heuvelland van Zuid-Limburg. Getrouwd met de liefde van haar leven, voor wie ze tien jaar geleden naar het Limburgse is verhuisd. Hij is ondernemer met een bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Op deze plek en op haar eigen website sylvia.nl vertelt ze over haar leven. Sylvia neemt zichzelf niet heel serieus en niet alle mensen begrijpen haar humor, wat regelmatig tot allerlei vermakelijke misverstanden leidt.

Archief

2020
2019
2018
2017

Instagram

More content below the advertising