Imperfect. Lees: onvolmaakt. Sinds een jaar of twee wordt het vaak gebruikt om het omgekeerde te verwoorden: 'I’m perfect'. Zelfde letters, zelfde volgorde, totaal andere betekenis. Mensen zeggen het vooral om uitdrukking te geven aan liefde voor een partner, en daarnaast gaat het ook veel over zelfacceptatie: met al mijn imperfecties, ben ik nog steeds perfect. Ik vind het een mooie gedachte. 

Pingpong in mijn hoofd

Maar de duveltjes Jut & Jul in mijn hersenpan oreren onophoudelijk: 

‘Wat gebeurt er dan met het streven naar verbetering?’ 

‘Waarom zou je continu verbetering willen? Goed is goed genoeg.'  

‘Stilstand is achteruitgang.' 

‘Soms moet je even stilstaan. Kijken en voelen waar je staat, of je nog op het goede pad zit.' 

En zo blijft die pingpongwedstrijd maar doorgaan in mijn hoofd. Gék word ik van die twee.

Genoegen nemen met ‘niet perfect’ dus. Ik wil dat wel. Alleen, ‘Genoegen nemen met’ impliceert alweer negativiteit. ‘Blij zijn met’ geeft aan dat je er écht tevreden mee bent. Ik wil graag bij die tweede groep horen, maar heb het angstige vermoeden dat ik nog stevig in groep één zit. 

Perfectionisme is killing

Want bij mij moet het niet alleen goed, de lat voor dat ‘goed’ ligt ook nogal hoog. Voor alles en iedereen. En dat is vragen om teleurstelling want een hoge lat en perfectionisme zijn niet bepaald een droomkoppel. Eerder een ‘match made in hell’. Voor degenen die zichzelf bestempelen als chaoot, sloddervos of zesjes-liefhebber en denken dat perfectionisme iets positiefs is, laat me je uit de droom helpen: perfectionisme is killing. Het maakt dat je alles liever zelf doet want dan is het beter, efficiënter, sneller etc. Terwijl er écht meer wegen naar Rome leiden. Ondertussen zit je met een chronisch gevoel van tekortschieten en ‘niks-is-goed-genoeg’ opgescheept en jaag je niet alleen jezelf maar ook je omgeving in de stress. 

Koester die paar gebreken

Wat is er mis een paar onvolmaaktheden? In alle eerlijkheid: ik moet er niet aan denken met een perfecte man getrouwd te zijn want dan vallen al die imperfecties van mij nog meer op dan anders. Alsof je er een tl-buis op zet. Dus ook al erger ik me aan sommige dingen, ik probeer ze te koesteren, schijnbaar horen ze bij hem. Voor mij is hij perfect genoeg. Nu mijn eigen imperfecties nog leren te omarmen.

Enneh, Lief, als je meeleest: nee, je mag dit niet tegen me gebruiken ;) 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Reacties (4)

Erika Oliq
5/4 | 

Ik wil gewoon dat de hele wereld weet over deze spreukenmaker die ik een tijdje geleden heb ontmoet, ik kan niet alles zeggen wat hij voor me deed. mijn man verliet me 3 jaar geleden met mijn kinderen Ik was op internet aan het surfen toen ik de getuigenis van deze geweldige man online ontmoette, ik besloot het te proberen en mijn man is nu terug en we zijn weer blij ik kan niet alles geven waarmee hij me heeft geholpen schriftelijk, alles wat ik kan zeggen is heel erg bedankt ik ben heel blij en hij verzekerde me dat hij veel magie doet, inclusief

Love Spell
Power-spreuk
Succes spreuk
Lot van zwangerschap
Betovering van het huwelijk
spreuk voor een goedbetaalde baan
Beschermingsspreuk
spreuk om een rechtszaak te winnen
veel geluk etc.

als je de hulp nodig hebt van de spreukmaker Dr. Ajayi, neem dan contact met hem op via dit e-mailadres (drajayi1990@gmail.com) of voeg hem toe op whatsapp +2347084887094 en bespreek je probleem met hem. Hij is een goede man en ik zal hem altijd dankbaar zijn.

Jeane Grendor
6/4 | 

Het leven komt met verschillende ervaringen ik weet niet wat je ervaring hebt, maar dit is mijn korte getuigenis, ik typ dit graag omdat ik weer vrede heb in mijn huwelijk en dat allemaal dankzij een geweldige man genaamd Dr Ajayi, hij is een krachtige spreuk caster die helpen het geschil tussen mij en mijn man te verzoenen met een liefdesbetovering, mijn man verliet het huis en leefde 7 maanden met een andere vrouw zonder voor mij en onze 4-jarige dochter te zorgen, financieel gaat het goed omdat ik een bankier ben, maar ik heb de Tedere zorg voor een man, maar mijn man is nergens dichtbij, ik smeek hem meerdere keren naar huis te komen, maar niets werkt, ik vroeg zelfs zijn oudere broer om me te helpen. Ik las een getuigenis van een man die beschreef hoe dr. Ajayi hem hielp zijn vrouw te stoppen met scheiden met liefdesbetovering, dus nam ik zijn contactpersoon en legde hem mijn problemen uit, hij vertelde me wat er nodig is voor een liefdesbetovering en ik gaf hem geld om te kopen hen in drie dagen tijd kwam mijn man terug naar huis. Contact: Viber / WhatsApp: +2347084887094 of e-mail: drajayi1990@gmail.com voor elk probleem dat je hart dwarszit en hij zal het voor je oplossen.

Silvia Ariza
7/4 | 

Ik kan me nooit voorstellen dat ik dit zou doen, maar ik heb geen keus omdat mijn hart vol vreugde is, mijn man heeft mij en mijn kinderen 2 jaar verlaten en samenwonen met een andere vrouw, ik hou echt van hem en smeekte hem om terug naar huis te komen, maar hij zei hij is moe van onze verbintenis als man en vrouw. Dit was een schok voor mij omdat we geen ruzie maakten toen hij ons huis verliet, ik was in de gelegenheid om Dr Ajayi online tegen te komen, hij is een krachtige spreukmaker en ik legde hem mijn situatie uit en hij opende mijn ogen voor de reden waarom mijn man zich gedraagt ​​zoals hij doet, dr. Ajayi sprak een liefdesbetovering voor me uit en binnen 3 dagen is mijn man weer thuis, hij ging op zijn knieën zitten en verontschuldigde zich voor zijn onrecht dat hij mij en de kinderen heeft aangedaan en vandaag leven we gelukkig . U kunt contact opnemen met dr. Ajayi op zijn e-mail: drajayi1990@gmail.com of Whatsapp / Viber: +2347084887094 voor alles wat uw hart dwarszit en u zult blij zijn dat u het gedaan heeft.

Paloma Avense
8/4 | 

Bent u een vrouw die op zoek is naar de vrucht van de baarmoeder, u wilt de stemmen van kinderen in uw huis horen, maar u bent niet zwanger geworden, maak u geen zorgen meer want Dr. Ajayi zal u helpen om zelf een baby te krijgen, ik stond voor soortgelijke situatie wanneer een man getuigt hoe de grote spreukenmaker Dr. Ajayi hem hielp om zijn geliefde vrouw terug te krijgen na 9 maanden van scheiding, ik reikte naar Dr. Ajayi legde mijn toestand uit, hij zei me niet meer te huilen en maakte een kruidendrank voor mij die ik nam en in drie maanden tijd was ik zwanger van tweelingjongens, ik ben nu een trotse moeder. neem contact op met Dr Ajayi, de spreukgever voor elke levenssituatie, hij is een goede man. Viber of WhatsApp: +2347084887094 of e-mail: drajayi1990@gmail.com

More content below the advertising

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland. Daar is ze in 2007 naartoe ‘geëmigreerd’ voor de liefde van haar leven. Een ondernemer met zijn bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Sylvia leest zich suf aan nationaal en internationaal nieuws, heeft veel te veel (digitale) abonnementen op magazines en streamingdiensten en koopt meer boeken dan ze lezen kan. Heeft ook een guilty pleasure en dat is royal gossip. Wat ze ook heeft, is een duidelijke mening en die deelt ze onder andere via Nouveau. Meer weten? www.sylvia.nl 

Archief

2021
2020
2019
2018
2017

Instagram

More content below the advertising