Zo’n 90% van mijn Instagram tijdlijn kleurde gisteren zwart. Al dan niet met een hartje erin, of handjes in alle kleuren die de emoji’s bieden, of een of andere diepzinnig bedoelde quote.

Mijn eigen laatste post is een foto van mijn Lief en mij samen. Ik in een rode jurk en met een grote mojito in mijn handen. Het was 1 juni. De dag dat de restaurants en terrassen, in aangepaste vorm, weer open mochten. Het voelde een beetje als een feestje, dus vandaar de fleurige jurk.

De kans is aanwezig dat ik door het niét posten van zo’n zwart vierkant door mensen als racist wordt neergezet. En dat het wel kristalhelder is dat ik wit ben, het duidelijk niet begrijp, want ‘ignorant’. Als in: stompzinnig en kortzichtig. En dat terwijl het een heel bewuste keuze was.

Want ik vraag me dus serieus of wat je als merk, influencer, BN-er, semi-BN-er of doodgewone burger zoals ik, nu denkt te bereiken door één dag niets te posten? (Dat doel is aan de meesten overigens ook soepeltjes voorbijgegaan maar dat terzijde). Verandert er wezenlijk iets? Ik betwijfel het.

Heus, ik ben ervan overtuigd dat het hartstikke goed bedoeld is allemaal hoor, daar twijfel ik geen seconde aan. Alleen: als het niet in je genen zit om gewoon altijd al te doen wat goed is, is het volstrekt betekenisloos. Als je niet al jarenlang je collega aanspreekt op zijn gebruik van het woord ‘homo’ buiten de context van iemands seksuele geaardheid, als je je niet sowieso altijd al opwindt over mensen die strooien met termen als ‘zwarten’ en over ‘Nederland is voor Nederlanders’.

Als je je niet hard maakt voor meer diversiteit in de organisatie waar je werkt. Als je je niet inzet voor gelijke behandeling van vrouwen, waarom heb je dan een zwart vierkant gepost? Echt, laat het gewoon, want je draagt werkelijk helemaal niks bij.

Het doet me denken aan #jesuischarlie, en aan het klappen voor ‘onze mensen in de zorg’. Ze zeiden het ook zelf: ‘Allemaal heel leuk hoor, maar we doen gewoon ons werk en hebben meer aan een beter salaris én voldoende beschermingsmiddelen. Dat kunnen jullie niet doen, dus doe dan wat je wel kunt: blijf zoveel mogelijk thuis’.

Wat veel meer zoden aan de dijk zet, is je verdiepen in het onderwerp.

Begin eens met het kijken van bijvoorbeeld ‘Who killed Malcolm X’. En nee, dat valt niet in de categorie ‘lekker wegkijken’.

Daarna ‘Seven seconds’ ...

...gevolgd door ‘American Son’ met in de hoofdrol een briljante Kerry Washington die je waarschijnlijk beter kent als ‘Olivia’ uit ‘Scandal’.  

Ook een ‘aanrader’ is '13th' en, recent heel veel over te doen geweest...

...en ‘When they see us’, beter bekend als ‘The Central Park 5’. Staat allemaal gewoon op Netflix.

Zonder het fysieke geweld, maar daarom niet minder onbehaaglijk: ‘Hidden figures’. Onbewust, en zelfs met de beste bedoelingen, kan een witte vrouw akelig neerbuigend doen tegen een vrouw met een andere huidskleur. Deze staat op Pathé Thuis.

Geen Netflix? Geen Pathé Thuis? Lezen kan ook, misschien nog wel beter. Denk dan eens aan Maya Angelou haar boek ‘Ik weet waarom gekooide vogels zingen’.

Vraag jezelf eens af hoe het zit met je eigen (onbewuste), maar daarom niet minder kwalijke, racisme, en/of vooroordelen. Je hoeft echt niet voorop te lopen tijdens een demonstratie, of jezelf met een ketting vast te binden aan een boom, maar teken wél petities want daardoor worden dingen besproken in de politiek, komen nieuwe wetten tot stand.

Kun je een paar euro missen, doneer dan, zodat de mensen die wél voorop lopen, hun noeste, zware, frustrerende, maar o zo belangrijke werk kunnen blijven doen. 

En dan kun je daarna een zwart vierkantje posten op je Insta. Als je tenminste denkt dat het werkelijk iets toevoegt, dus niet om je een goed gevoel te geven over jezelf, of om politiek correct te doen.

Reacties (5)

Susan Benson
6/5 | 

Hello, do you need a quick loan?
I am Susan Benson. I am a lender and also a financial advisor.

Gezien de stagnatie die de wereld doormaakt als gevolg van de impact van het coronavirus (COVID-19) op het bedrijfsleven en de economie, worden veel mensen geconfronteerd met vroegtijdige financiële uitdagingen en met de aanwezigheid van een contant overschot in mijn bedrijf, we willen de geldcirculatie versnellen door klanten binnen en buiten Europa te financieren met een lening.

Heeft u een lening nodig om een ​​bedrijf op te starten, een huis of auto te kopen of heeft u een lening nodig om andere persoonlijke redenen? Als uw antwoord JA is, zal ik u adviseren om contact op te nemen met mijn bedrijf. Wij verlenen allerlei soorten leendiensten, zowel beveiligde als ongedekte leningen. Het enige dat u hoeft te doen, is ons te schrijven via e-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com of ons rechtstreeks een bericht te sturen op WhatsApp / Telegram via: +447903159998 en ontvang onmiddellijk een reactie.

Wij zijn een uitgebreide financiële dienstverlener en we zijn toegewijd om u te helpen uw financiële doelstellingen op lange en korte termijn te verbeteren, omdat uw financiële stabiliteit ons uiteindelijke doel is.

Features and benefits;
* Convenience - You can apply for a loan anytime, anywhere.
* Flexible amount - You decide how much you want to borrow.
* Fast Direct Funding - Receive your loan within 24 hours of approval.
* Flexible interest rate from 2.5% to 3% per year
* High approval rates
* You will have the opportunity to select the repayment date, either weekly, monthly or annually for 1-30 years.
* No hidden costs

Many people find it so difficult for some reason to get a loan from their local banks or other financial institutions, we are here to help.

If you really need a solution to your financial challenges, you are a step away from becoming financially free, kindly write to us for more information at:
Email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com OR;
WhatsApp / Telegram: +447903159998
2020 © ️ All right reserved.

jantinavanb@gmail.com
Joined15.12.2020
7/5 | 

Ik wil God bedanken voor het gebruik van Heer Bubuza om mijn huwelijk te herstellen, mijn vrouw heeft een scheiding aangevraagd vanwege mijn ontrouw als man en ik kon niet anders dan dagelijks huilen omdat ik op het punt stond mijn familie te verliezen, ik smeekte mijn vrouw maar ze zei dat ze een besluit had genomen. Mijn vriend vertelde me hoe Lord Bubuza zijn huwelijk herstelde met zijn betovering, dus nam ik onmiddellijk contact op met Lord Bubuza via WhatsApp: +1 505 569 0396. Ik vertelde hem mijn probleem en zijn antwoordde, ik deed precies wat Lord Bubuza me vertelde en ik ben heel erg blij om de wereld te laten weten dat de scheiding is geannuleerd en dat we gelukkig leven. Lord Bubuza is een god op aarde die problemen oplost met zijn betovering, heb je hulp nodig? Neem contact met hem op via WhatsApp: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

william dolce
8/5 | 

Hallo
Wij zijn professionele handelaren, die wekelijks aan forex en binair verdienen voor investeerders, zullen u graag alles meer vertellen over ons investeringsplatform waar u al vanaf $ 200 geld kunt investeren en wekelijks $ 2500 kunt verdienen, veel mensen hebben eerder geprofiteerd van dit investeringsaanbod en tijdens dit convid-19-virus, als u door dit coronavirus financiële problemen doormaakt en u hulp nodig hebt bij het betalen van rekeningen, kies dan gewoon een geschikt investeringsplan voor uzelf en begin wekelijks winst te maken

$ 500 om in 7 dagen $ 5.000 te verdienen
$ 1000 om in 7 dagen $ 10.000 te verdienen
$ 5000 om in 7 dagen $ 50000 te verdienen

Om uw investering te starten, neemt u contact op via WhatsApp: (+12166263236)
e-mail: carlose78910@gmail.com

WIlliam
9/5 | 

Hallo
Wij zijn professionele handelaren, die wekelijks aan forex en binair verdienen voor investeerders, zullen u graag alles meer vertellen over ons investeringsplatform waar u al vanaf $ 200 geld kunt investeren en wekelijks $ 2500 kunt verdienen, veel mensen hebben eerder geprofiteerd van dit investeringsaanbod en tijdens dit convid-19-virus, als u door dit coronavirus financiële problemen doormaakt en u hulp nodig hebt bij het betalen van rekeningen, kies dan gewoon een geschikt investeringsplan voor uzelf en begin wekelijks winst te maken

$ 500 om in 7 dagen $ 5.000 te verdienen
$ 1000 om in 7 dagen $ 10.000 te verdienen
$ 5000 om in 7 dagen $ 50000 te verdienen

Om uw investering te starten, neemt u contact op via WhatsApp: (+12166263236)
e-mail: carlose78910@gmail.com

jantinavanb@gmail.com
Joined15.12.2020
10/5 | 

Ik wil God bedanken voor het gebruik van Heer Bubuza om mijn huwelijk te herstellen, mijn vrouw heeft een scheiding aangevraagd vanwege mijn ontrouw als man en ik kon niet anders dan dagelijks huilen omdat ik op het punt stond mijn familie te verliezen, ik smeekte mijn vrouw maar ze zei dat ze een besluit had genomen. Mijn vriend vertelde me hoe Lord Bubuza zijn huwelijk herstelde met zijn betovering, dus nam ik onmiddellijk contact op met Lord Bubuza via WhatsApp: +1 505 569 0396. Ik vertelde hem mijn probleem en zijn antwoordde, ik deed precies wat Lord Bubuza me vertelde en ik ben heel erg blij om de wereld te laten weten dat de scheiding is geannuleerd en dat we gelukkig leven. Lord Bubuza is een god op aarde die problemen oplost met zijn betovering, heb je hulp nodig? Neem contact met hem op via WhatsApp: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

More content below the advertising

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland. Daar is ze in 2007 naartoe ‘geëmigreerd’ voor de liefde van haar leven. Een ondernemer met zijn bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Sylvia leest zich suf aan nationaal en internationaal nieuws, heeft veel te veel (digitale) abonnementen op magazines en streamingdiensten en koopt meer boeken dan ze lezen kan. Heeft ook een guilty pleasure en dat is royal gossip. Wat ze ook heeft, is een duidelijke mening en die deelt ze onder andere via Nouveau. Meer weten? www.sylvia.nl 

Archief

2021
2020
2019
2018
2017

Instagram

More content below the advertising