'Alles wat je aandacht geeft, groeit ...'

Niet voor niks is dit al jarenlang één van mijn belangrijkste, en veelgebruikte, “mantra’s”. 

Het voorkomt namelijk (soms) dat ik me druk maak over de verkeerde zaken en het zorgt dat mijn aandacht en energie daarheen gaan waar het wél nut heeft. Maandagavond was typisch zo’n moment toen ik naar de documentaire Ellie aan de verkeerde kant keek. Hierin praat Ellie, jawel, die van de politie, met homoseksuele mensen én met mensen die homofoob zijn. 

Homofoob Johan Derksen

Johan Derksen bijvoorbeeld. Het jammere is dat hij niet alleen homofoob is. Hij heeft daarnaast ook een betonnen plaat voor zijn hoofd en het empathisch vermogen van een dooie pier. Conclusie: beter geen aandacht aan besteden. Want iemand die de vermoorde onschuld speelt, zich letterlijk aan álle verantwoordelijkheid onttrekt met de meest sneue excuses, daar valt geen enkele eer aan te behalen.

Maar, de man heeft een podium. Op nationale televisie. En dáár besteed ik wel aandacht aan. Of het nu Veronica, RTL, of de EO is waar ze hem een stoel aanbieden, tegen dié mensen wil ik zeggen: Doe.Het.Niet.  Want helaas zijn er nog steeds complete volksstammen die de man bewonderen, fan zijn zelfs. En dat is niet geheel zonder risico. Élke keer dat zijn hoofd op de tv verschijnt, krijgt hij de aandacht, terwijl die aandacht uit moet gaan naar de mensen die dat écht nodig hebben: homoseksuele mannen en vrouwen.

Homoseksuele docenten worden bedreigd

Dat een vriend me vertelde dat hij op de school waar hij lesgaf, tegen zijn leerlingen zei dat hij een vriendin had, liet me huilen. Hij werd gedwongen zijn hele identiteit te verbergen omdat een stelletje pubers zijn leven anders onmogelijk zouden maken. Andere homoseksuele leraren, waar het wel bekend van was, werden getreiterd, bedreigd. En namen uiteindelijk ontslag.

Ernst Coppejans, fotograaf, heeft homogeweld ervaren

Dat Ernst Coppejans, die ik een beetje ken omdat hij mij heeft gefotografeerd voor dé ‘LINDA.’ met zijn project ‘Oud Roze’ is uitgekozen voor de fotodocumentaire van het stadsarchief Amsterdam vind ik natuurlijk geweldig voor hem. Maar, zoals ik ook tegen Ernst zei: 'Ik vind het te triest voor woorden dat het nodig is'.

Liefde is liefde

Lieve mensen: Liefde = Liefde. Of dat nu twee vrouwen, twee mannen of een man en een vrouw zijn, who cares?! Wat belangrijk is, is dat het gelijkwaardige, vrijwillige, oprechte liefde is. Mensen veroordelen om hun ‘geaardheid’, (het woord alleen al ...) is zó ontzettend niét oké. 

De PRIDE is hard nodig

Afgelopen maandag is de PRIDE. Zaterdag is de Canal Parade. Die kun je overdreven vinden. Maar het feit dat meer dan 7 op de 10 LHBT'ers te maken krijgt met fysiek of verbaal geweld geeft onomstotelijk aan dat we nog een lange weg te gaan hebben. Tot die tijd kunnen ze niet genoeg opzien baren want we moeten dit als samenleving beter doen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Reacties (1)

Natalie Bouwens
2/1 | 

Natalie Bouwens Ik werd drie jaar geleden gescheiden van mijn man. Er was geen communicatie tussen ons. Ik werd door families en vrienden geadviseerd om los te laten, het huwelijk te vergeten en verder te gaan met mijn leven. Ik wilde niet met iemand anders trouwen, want diep van binnen hou ik nog steeds van mijn man. Ik had zoveel pijn en verwardheid, totdat ik online een getuigenis las over hoe Drigbinovia een gebroken huwelijk herenigde met behulp van zijn liefdesbetoverende krachten. Ik bleef zoveel getuigenissen lezen over hoe hij hielp de echtscheiding te stoppen en ex-geliefden van mensen terug te brengen, en mijn geloof werd vernieuwd. Ik moet onmiddellijk contact opnemen met Drigbinovia, een paar minuten later antwoordde hij mij en gaf ik instructies over wat ik moest doen, nadat hij twee dagen later aan de vereiste vereiste had voldaan, nadat hij de betovering had gecommuniceerd tussen mij en mijn man. om hem te vergeten en te vergeven. Mijn relatie is nu in balans en mijn man bleef elke dag van me houden. Zijn spreuken werkten geweldig en onze relatie is nu sterker dan voorheen, en niets kan ons weer scheiden Ik bezocht zoveel websites op zoek naar hulp, het was hopeloos, totdat ik in contact kwam met Drigbinovia, de echte man die me hielp mijn gebroken huwelijk te herstellen als je hebt een soortgelijk probleem in je huwelijk, je wilt dat je man of vrouw weer van je houdt, je hebt iemand van wie je houdt en je wilt dat hij of zij in ruil daarvoor van je houdt, je hebt een uitdaging in je. Drigbinovia spell templet is de oplossing en antwoord op uw probleem, neem vandaag nog contact met hem op via Email.doctorigbinovia93@gmail.com, u kunt hem ook bellen of hem toevoegen op Whats-app +2348144480786 dingen als vanzelfsprekend beschouwen en het zal van u worden afgenomen?

More content below the advertising

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het Heuvelland van Zuid-Limburg. Getrouwd met de liefde van haar leven, voor wie ze tien jaar geleden naar het Limburgse is verhuisd. Hij is ondernemer met een bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Op deze plek en op haar eigen website sylvia.nl vertelt ze over haar leven. Sylvia neemt zichzelf niet heel serieus en niet alle mensen begrijpen haar humor, wat regelmatig tot allerlei vermakelijke misverstanden leidt.

Archief

2020
2019
2018
2017

Instagram

More content below the advertising