Sinds een paar dagen staan alle social media er bol van: het nieuws over de gelekte sekstape van Fred van Leer. Laat ik voorop stellen dat ik ‘m niet persoonlijk ken. Maar, hij is wel één van de weinige BN-ers die ik online volg, hij is de enige reden dat mijn tv soms op TLC staat, ik heb de docu op Videoland gekeken én ik heb al ruim een jaar een kaartje voor zijn theatershow.

Als er iémand is met een groot hart, is hij het. Ja, hij is aanwezig, ja, hij is druk. Hij is denk ik een beetje zoals truffel: je houdt ervan of niet. Ik ben gek op truffel.

En nu is hij in het nieuws op een manier die afschuwelijk en onwaardig is. Omdat iemand, een mens, een persoon, eentje van vlees en bloed, maar blijkbaar zonder hart, het in zijn(?) / haar(?) ongelooflijk rottige hoofd heeft gehaald dat het, ja wat…? Een goed idee was om een intieme, persoonlijke video met de hele f*cking wereld te delen?

Aan degene die dit gedaan heeft

Wat ging er in vredesnaam in je hoofd om? Dit doe je een ander mens domweg niet aan! De pijn, de vernedering en de schaamte - het is afschuwelijk. Fred is opgenomen geweest in het ziekenhuis! Ik, en met mij heel veel andere mensen, zijn ons kapot geschrokken omdat we bang waren voor een zelfmoordpoging. Er worden geen mededelingen gedaan, dus zeker weten doe ik dat niet, maar alleen het idee al. Fred lijdt aan depressies. Heb je énig idee wat dit met iemand kan doen?

Ik kan alleen maar hopen van niet, want als je dat wel hebt, is dit zo ongeveer een poging tot doodslag.

En aan de mensen die zeggen ‘eigen schuld, dikke bult...'

Dat is dus écht, 100%, de categorie: ‘O je bent verkracht? Ja, had je maar niet zo’n kort rokje aan moeten trekken’. ‘Victim blaming’ op z’n allerergst. Wat levert dat je precies op? Jij bent slimmer dan dat? Jou zou zoiets nóóóit gebeuren?

Persoonlijk vind ik je alleen maar onvoorstelbaar lomp en gespeend van elk empathisch vermogen. Je geeft iemand die op de grond ligt, compleet verslagen, nog een extra trap in z’n maag. Knalhard. Nou, ben je nu blij met jezelf? Vind je je zelf nu een grote jongen / stoere meid?

En aan Fred, lieve Fred,

Ik hoop dat je alle steun, kracht en liefde put uit het kringetje vrienden om je heen, en misschien helpt het ook een ietsiepietsie dat je weet dat er duizenden mensen zijn zoals ik, die je dus niet persoonlijk kennen, maar plaatsvervangend woedend zijn voor jou en verdrietig zijn om jou en je het allerbeste wensen.

Ik hoop dat je, zoals je vaker hebt gedaan, door dit dal heen komt, eruit klimt, en dat we je over een poosje weer zien en horen. Uitbundig, luid, en aanwezig, just the way you are.

Ik hoor bij #TeamFred. Ik hoop jij ook.

Reacties (17)

jantinavanb@gmail.com
Joined15.12.2020
19/17 | 

Ik wil heer Bubuza bedanken voor het herstel van mijn huwelijk, mijn vrouw heeft een scheiding aangevraagd vanwege mijn ontrouw als man en ik kon niet anders dan dagelijks huilen omdat ik op het punt stond mijn familie te verliezen, ik smeekte mijn vrouw, maar ze zei haar het besluit was genomen. Mijn vriend vertelde me hoe Lord Bubuza zijn huwelijk herstelde met zijn betovering, dus nam ik onmiddellijk contact op met Lord Bubuza via WhatsApp: +1 505 569 0396. Ik vertelde hem mijn probleem en zijn antwoord, ik deed precies wat Lord Bubuza me vertelde en ik ben heel erg blij om de wereld te laten weten dat de scheiding is geannuleerd en dat we een gelukkig leven leiden. Lord Bubuza is een god op aarde die problemen oplost met zijn betovering, heb je hulp nodig??? Neem contact met hem op via WhatsApp: of via e-mail: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

jantinavanb@gmail.com
Joined15.12.2020
20/17 | 

Ik wil heer Bubuza bedanken voor het herstel van mijn huwelijk, mijn vrouw heeft een echtscheiding aangevraagd en het baarde me zoveel zorgen en ik kon niet anders dan dagelijks huilen. Ik smeekte mijn vrouw om de scheiding te annuleren, maar ze zei dat ze een besluit had genomen, dus ging ik naar mijn en zijn vriend vertelde me hoe Lord Bubuza zijn huwelijk herstelde met zijn spreuk, dus nam ik onmiddellijk contact op met Lord Bubuza via WhatsApp: +1 505 569 0396. Ik vertelde hem mijn probleem en zijn antwoord, ik deed wat Lord Bubuza had opgedragen en ik ben erg blij dat de scheiding is geannuleerd en dat we een gelukkig leven leiden. Lord Bubuza is een god op aarde die problemen oplost met zijn spreuk.. Hij heeft echt een glimlach op mijn gezicht toveren met zijn spreuk. Heb je hulp nodig?? Neem contact met hem op via WhatsApp:: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

mia ketellapper
22/17 | 

zekrr weten Fred jij bent fantastisch laat je niet gek maken door deze mafkees. We houden van je

Gerdienja
25/17 | 

🥰200%#teamfred
Je bent en blijft een topper, en hoop oprecht dat Fred hier weer helemaal bovenop komt, sta er 100 wat 200 % achter bij deze fantastische en eerlijke tekst......

jantinavanb@gmail.com
Joined15.12.2020
27/17 | 

Ik wil heer Bubuza bedanken voor het herstel van mijn huwelijk, mijn vrouw heeft een echtscheiding aangevraagd en het baarde me zoveel zorgen en ik kon niet anders dan dagelijks huilen. Ik smeekte mijn vrouw om de scheiding te annuleren, maar ze zei dat ze een besluit had genomen, dus ging ik naar mijn en zijn vriend vertelde me hoe Lord Bubuza zijn huwelijk herstelde met zijn spreuk, dus nam ik onmiddellijk contact op met Lord Bubuza via WhatsApp: +1 505 569 0396. Ik vertelde hem mijn probleem en zijn antwoord, ik deed wat Lord Bubuza had opgedragen en ik ben erg blij dat de scheiding is geannuleerd en dat we een gelukkig leven leiden. Lord Bubuza is een god op aarde die problemen oplost met zijn spreuk.. Hij heeft echt een glimlach op mijn gezicht toveren met zijn spreuk. Heb je hulp nodig?? Neem contact met hem op via WhatsApp:: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

Nietje
28/17 | 

Helemaal met de schrijfster eens.
Dit gun je niemand. Fred, kop op, er staan zoveel mensen achter je. 💕

Bezoeker
29/17 | 

Helemaal met de schrijfster eens.
Als wij nu eerst eens naar ons zelf kijken en dan naar een ander , dan kom je al een stukje verder.
Steek je hand eens in eigen boezem.

Bezoeker
30/17 | 

Mooi! Sowieso kansloos de mensen die dat zeggen, niks weten. Helaas allemaal zo kortzichtig. Ik ben natuurlijk #teamfred ❤

Marianne
33/17 | 

Helemaal mee eens. Ik heb ontzettend veel sympathie voor Fred en ik hoop dat hij al die positieve berichten meekrijgt. Je bent TOP Fred!

Human Righter
Joined29.12.2018
34/17 | 

Sylvia, heb je echt niets belangrijkers mee te delen?! Soort priveproject van je. Velen kennen Fred niet. 

En dan dat f*cking, al die plaatjes...Komt niet erg smart en stijlvol over. Wel erg popiejopie, populistisch. 

Woningnood, pedofilie, islamisering, vermiste kinderen, massa-immigratie, milieuvervuiling, Covidtoestanden waardoor de hele samenleving geraakt wordt- sommigen veel meer dan anderen. Schrijf daar eens over!

More content below the advertising

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland. Daar is ze in 2007 naartoe ‘geëmigreerd’ voor de liefde van haar leven. Een ondernemer met zijn bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Sylvia leest zich suf aan nationaal en internationaal nieuws, heeft veel te veel (digitale) abonnementen op magazines en streamingdiensten en koopt meer boeken dan ze lezen kan. Heeft ook een guilty pleasure en dat is royal gossip. Wat ze ook heeft, is een duidelijke mening en die deelt ze onder andere via Nouveau. Meer weten? www.sylvia.nl 

Archief

2022
2021
2020
2019
2018
2017
More content below the advertising