‘Bespiegelingen’. Ik vind het een wonderschoon woord. Nu ben ik net zozeer een dilettant (liefhebber) van woorden, als dat ik een chicaneur (muggenzifter) ben en dat is weleens lastig, vooral voor mijn omgeving. Maar los daarvan, is door de jaren heen mijn liefde voor de Engelse taal groter gebleken dan die voor mijn ‘moerstaal’. In het Engels vind ik meer nuances, meer ‘spelen met taal’. Ik vertaal ‘bespiegelen’ daarom als ‘wondering’. De Cambridge Dictionary omschrijft het mooi: ‘Jezelf vragen stellen, een wens hebben om meer te weten’. 

Maar waarom is het zo goed voor je? Welnu, om deze vijf redenen:

1. Je gaat van de automatische piloot af

Als we dingen op ‘auto pilot’ doen, geven we het weinig tot geen aandacht. Toegegeven, het kost je daarom weinig tot geen energie, maar laten we eerlijk zijn: het levert je ook weinig tot niks op. Maak je daarentegen met aandacht een lekkere gezonde zomerse salade, dan smaakt ‘ie een stuk beter en geniet je er ook meer van.

2. Het geeft je inspiratie

Om maar even bij de zomerse salade te blijven: je begint met een goede basis van verse knapperige sla, mooie rode tomaten en een rijpe avocado. Dat smaakt naar meer! Morgen (dan is het tenslotte ook nog mooi weer) gooi je er dan misschien wel een paar geroosterde noten bij, of verse granaatappel. En als je dan toch bezig bent: Maak er een gezonde homemade veggieburger bij. Oftewel: inspiratie komt vanzelf!

3. Je tunnelvisie verdwijnt

Je bent al een tijdje in de keuken bezig. ‘Hmm, al die moeite, alleenvoor mezelf/ ons twee?’ Hoeft helemaal niet: Doe ‘ns gek en vraag vrienden! Hoeven zij niet te koken, en heeft iedereen spontaan een veel leukere avond. Zou je normaliter waarschijnlijk niet zo snel doen. Maar waarom eigenlijk niet? ‘Out of the box’ denken is niet alleen goed voor je, het geeft je ook plezier.

4. Je voelt meer verbondenheid

Je wordt rustig van groenten snijden, dressing maken en husselen. Daardoor (en dit is pure winst voor ongeduldige types als ik) word je rustiger, en let je beter op als je partner/kind/buurman tegen je praat, of klaagt, over zijn/haar dag. Vaak hoef je niet eens te reageren, alleen te luisteren, dus ondertussen rasp je rustig de Parmezaan zonder je vingertoppen mee te nemen. Iedereen blij.

5. Het helpt je dingen op een rijtje te zetten

Door de focus die je nodig hebt om een verpletterende indruk te maken met je zelfgemaakte salade, krijgen je gedachten meer ruimte. Dat ‘ruimte’ klinkt tegenstrijdig door het woord ‘focus’, maar omdat je geconcentreerd bezig bent, verbind je niet direct een oordeel aan je gedachten. Daardoor krijg je meer ideeën, zie je meer opties en kun je dingen beter overdenken. 

Hippies op geitenwollen sokken

Voor je nu denkt ‘Ah gut, ze heeft het licht gezien en is nu prediker’… Nou nee. Ik roep mezelf regelmatig tot de orde, want het gaat niet vanzelf. Wat dat betreft lijkt het best veel op mediteren: in het begin springen je gedachten alle kanten op. Van de kliko naar die irritante collega naar de afspraak met de tandarts die je vergeten bent. (Grrr…!) Maar, oefening baart kunst. Het is geen zweverig gedoe voor hippies op geitenwollen sokken. Het is een vaardigheid. Voor mij heel geruststellend. En een wandelend ‘work in progress’ zijn? Dát vind ik prima. 

P.S. Trek gekregen van al die salade-praat? Alsjeblieft, hier een paar saladerecepten.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Reacties (6)

MAYRURIS CAMPELO
7/6 | 

Liefde is altijd mooi als je met de ware persoon, jij en ware minnaar. Ik ben Mayruris Camplelo Mijn vriendje heeft brak met mij en ik was eenzaam, dus ik was gericht op een zeer vriendelijke en grote spell caster Dr ADELEKE die me hielp om terug te brengen mijn minnaar naar mij en hij vroeg me voor 340 euro voor de items die nodig zijn voor de spreuk en vandaag ben ik met hem nu en we zijn gelukkig samen. Ik ben erg dankbaar voor wat je hebt gedaan voor mij Dr ADELEKE u e-mail hem aoba5019@gmail.com of Whatsapp me via +27740386124

8/6 | 

Mijn vriend was een bedrieger, we hebben samen een dochter, maar hij zal nog steeds niet stoppen met bedriegen. Hij kwam op een dag laat thuis en zei dat hij verliefd was op iemand anders, ik was in de war en ik vraag om hulp van mijn vriend. Ze vertelde me hoe heer Bubuza haar gebroken huwelijk herstelde na twee jaar scheiding. Ik nam contact op met Lord Bubuza voor hulp via whatsapp: +1 505 569 0396 en hij beloofde mij ook te helpen met zijn spreuk. Ik volgde zijn instructies en alles gebeurde precies zoals Heer Bubuza me had beloofd. Mijn vriend kwam huilend terug en smeekte me om hem te vergeven, ik was verrast, alles gebeurde binnen 15 uur nadat de betovering was uitgesproken. Heer Bubuza is als een God op aarde. Neem contact op met heer Bubuza voor hulp via whatsapp: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

jantinavanb@gmail.com
Joined15.12.2020
9/6 | 

Heer Bubuza is een God op aarde die problemen met zijn betovering oplost, mijn vrouw heeft een scheiding aangevraagd vanwege mijn ontrouw als man en ik kon niet anders dan dagelijks huilen omdat ik op het punt stond mijn familie te verliezen, ik smeekte mijn vrouw maar ze zei dat ze een besluit had genomen. Mijn vriend vertelde me hoe Lord Bubuza zijn huwelijk herstelde met zijn betovering, dus nam ik onmiddellijk contact op met Lord Bubuza via WhatsApp: +1 505 569 0396. Ik vertelde hem mijn probleem en zijn antwoord, ik deed precies wat Lord Bubuza me vertelde en ik ben heel erg blij om de wereld te laten weten dat de scheiding is geannuleerd en dat we gelukkig leven. Lord Bubuza is een god op aarde die problemen oplost met zijn betovering, heb je hulp nodig? Neem contact met hem op via WhatsApp::: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

Erika Oliq
10/6 | 

Ik wil gewoon dat de hele wereld weet over deze spreukenmaker die ik een tijdje geleden heb ontmoet, ik kan niet alles zeggen wat hij voor me deed. mijn man verliet me 3 jaar geleden met mijn kinderen Ik was op internet aan het surfen toen ik de getuigenis van deze geweldige man online ontmoette, ik besloot het te proberen en mijn man is nu terug en we zijn weer blij ik kan niet alles geven waarmee hij me heeft geholpen schriftelijk, alles wat ik kan zeggen is heel erg bedankt ik ben heel blij en hij verzekerde me dat hij veel magie doet, inclusief

Love Spell
Power-spreuk
Succes spreuk
Lot van zwangerschap
Betovering van het huwelijk
spreuk voor een goedbetaalde baan
Beschermingsspreuk
spreuk om een rechtszaak te winnen
veel geluk etc.

als je de hulp nodig hebt van de spreukmaker Dr. Ajayi, neem dan contact met hem op via dit e-mailadres (drajayi1990@gmail.com) of voeg hem toe op whatsapp +2347084887094 en bespreek je probleem met hem. Hij is een goede man en ik zal hem altijd dankbaar zijn.

11/6 | 

Mijn vriend was een bedrieger, we hebben samen een dochter, maar hij zal nog steeds niet stoppen met bedriegen. Hij kwam op een dag laat thuis en zei dat hij verliefd was op iemand anders, ik was in de war en ik vraag om hulp van mijn vriend. Ze vertelde me hoe heer Bubuza haar gebroken huwelijk herstelde na twee jaar scheiding. Ik nam contact op met Lord Bubuza voor hulp via whatsapp: +1 505 569 0396 en hij beloofde mij ook te helpen met zijn spreuk. Ik volgde zijn instructies en alles gebeurde precies zoals Heer Bubuza me had beloofd. Mijn vriend kwam huilend terug en smeekte me om hem te vergeven, ik was verrast, alles gebeurde binnen 15 uur nadat de betovering was uitgesproken. Heer Bubuza is als een God op aarde. Neem contact op met heer Bubuza voor hulp via whatsapp: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

jantinavanb@gmail.com
Joined15.12.2020
12/6 | 

Heer Bubuza is een God op aarde die problemen met zijn betovering oplost, mijn vrouw heeft een scheiding aangevraagd vanwege mijn ontrouw als man en ik kon niet anders dan dagelijks huilen omdat ik op het punt stond mijn familie te verliezen, ik smeekte mijn vrouw maar ze zei dat ze een besluit had genomen. Mijn vriend vertelde me hoe Lord Bubuza zijn huwelijk herstelde met zijn betovering, dus nam ik onmiddellijk contact op met Lord Bubuza via WhatsApp: +1 505 569 0396. Ik vertelde hem mijn probleem en zijn antwoord, ik deed precies wat Lord Bubuza me vertelde en ik ben heel erg blij om de wereld te laten weten dat de scheiding is geannuleerd en dat we gelukkig leven. Lord Bubuza is een god op aarde die problemen oplost met zijn betovering, heb je hulp nodig? Neem contact met hem op via WhatsApp::: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

More content below the advertising

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het Heuvelland van Zuid-Limburg. Getrouwd met de liefde van haar leven, voor wie ze tien jaar geleden naar het Limburgse is verhuisd. Hij is ondernemer met een bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Op deze plek en op haar eigen website sylvia.nl vertelt ze over haar leven. Sylvia neemt zichzelf niet heel serieus en niet alle mensen begrijpen haar humor, wat regelmatig tot allerlei vermakelijke misverstanden leidt.

Archief

2021
2020
2019
2018
2017

Instagram

More content below the advertising