Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Josine Droogendijk

Modekoningin Máxima: 'Zo fijn, koningin bekent weer kleur!'

Josine Droogendijk van Modekoningin Máxima bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: Máxima durft weer te kiezen voor kleur.Als er één iemand durft uit te pakken met kleur, dan is het onze koningin wel. Kanariegeel, zuurstokroze, gifgroen: werkelijk elk...

Josine Droogendijk

Josine Droogendijk van Modekoningin Máxima bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: Máxima durft weer te kiezen voor kleur.

Als er één iemand durft uit te pakken met kleur, dan is het onze koningin wel. Kanariegeel, zuurstokroze, gifgroen: werkelijk elke tint hangt wel in haar garderobe. Helaas werd de heerlijke overdosis aan kleur in maart 2020 subiet achterwege gelaten, want de coronacrisis vroeg om soberheid en ingetogenheid. Heel af en toe dook er heus wel een vleugje kleur op, maar het was wel mondjesmaat. Tot deze week. Roze, blauw, oranje: het kwam allemaal voorbij. Heerlijk, wat heb ik dit gemist! 

Op dinsdag 1 juni begon het kleurenfestival met een roze blouse en pantalon, gedragen bij de opening van de Kinderbiënnale in Groningen. Máxima’s zalmkleurige hoed vloekte harder dan een crimineel in een doorsnee actiefilm, maar dat mocht de pret zeker niet drukken.

Schurende accenten

Na de opening in Groningen vertrok de koningin naar Paleis Noordeinde voor de uitreiking van de Appeltjes van Oranje.

Achter gesloten deuren werd er snel van outfit gewisseld, want het roze pak van de Kinderbiënnale droeg ze vorig jaar ook al bij de Appeltjes. De nieuwe look stelde gelukkig niet teleur. 

De ietwat rommelige accenten schuren enigszins met het keurige kapsel, maar dat maakt het juist zo leuk. Keurig plus keurig is al vrij snel suf, terwijl dit totaalplaatje netjes en tegelijkertijd ook pittig is. Well done!

Vibe

Bij een muzikaal werkbezoek, dat gisterochtend plaatsvond, kregen we eveneens de heerlijke Maxima-vibe weer te zien.

De culotte van haar tweedelige Natan-set was namelijk voorzien van een meer dan flinke omslag.

Qua belijning haalt het kledingstuk misschien niet het beste in haar naar boven, maar er gebeurt tenminste iets.

Wolk

Wijd uitlopende jurken worden de laatste jaren vaak omschreven als trapeze-jurken, zeker als ze voorzien zijn van een horizontale en prominente naad op het rokgedeelte.

Koningin Letizia heeft dat goed opgemerkt. Deze week werd ze gespot in een donker exemplaar met kwastjes, klokmouwtjes, opvallende knopen én een ceintuur.

Een jurk met heel veel details dus, en in Letizia’s geval zelfs té veel. Mede dankzij haar slanke postuur verdwijnt ze compleet in de wolk van stof.

Met een felgekleurde oorbel had ze de aandacht wellicht wat meer naar haar gezicht kunnen trekken, maar inmiddels weten we allemaal wel dat oorbellen en mondkapjes helaas ook geen gouden match zijn. 

Belofte

Door naar Kate, want achter haar nieuwe zuurstokroze jurk schuilt een prachtig verhaal. Het zit zo: in het afgelopen jaar sprak de hertogin via een videocall met Mia, die een strijd voert tegen leukemie. 

Tijdens het gesprek vroeg de schattige kleuter of de hertogin ook een prinsessenjurk aan had. Het antwoord bleek ‘nee’ te zijn. Toen Mia aangaf dat roze haar lievelingskleur was, beloofde Catherine bij de volgende ontmoeting een roze prinsessenjurk te dragen.

Dat de belofte geen kwestie van loze woorden was, werd wel duidelijk tijdens de royal tour door Schotland. Mia werd met alle toeters en bellen ontvangen op Holyroodhouse, en ja: daarbij droeg Catherine een roze prinsessenjurk.

Deze aflevering van Oranje Franje heeft eerder in het Algemeen Dagblad gestaan © DPG Media 2021

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in