Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: mooi hoeft niet duur of nieuw te zijn!

Wie wat bewaart, die heeft wat. Iets dergelijks moet koningin Máxima gedacht hebben toen zij deze week bij haar fantastische pied-de-poule-broekpak van Natan een mooie glimmer uitzocht.

In haar juwelenkluis bleek namelijk een beige broche te liggen die zij ook veelvuldig droeg tijdens haar tweede zwangerschap (2005). De geborduurde blaadjes van het sieraad bleken in de afgelopen zestien jaar weliswaar iets te zijn ingedeukt, maar dat mocht de pret niet drukken. Mooi hoeft echt niet nieuw te zijn!

Vintage chic

Over blingbling gesproken… zaterdag was Máxima samen met de koning in Oostenrijk voor de bruiloft van Philipp Eisl en Gravin Tatjana zu Waldburg-Zeil-Hohenems. Hoewel de gelegenheid niet werd aangekondigd door de Rijksvoorlichtingsdienst, werd er wel even geposeerd voor de aanwezige media.

Gelukkig maar, want Máxima had voor de gelegenheid een heus topstuk uit haar garderobe tevoorschijn gehaald. Haar Delftsblauwe jurk met bloemdessin en een riante strik aan de achterzijde komt uit het atelier van Carolina Herrera...

...en werd voor het eerst gedragen in april 2010. Inmiddels zijn we dus 11,5 jaar verder, maar gelukkig past hij nog steeds. Een jurk van deze kwaliteit verdient het namelijk van halslijn tot zoom om meer dan één keer te kunnen shinen.

Budget

Moet hertogin Kate na de aanschaf van haar gouden Bondgirl-jurk à 5488 euro nu op de centen letten?

Vast niet, maar de hertogin werd deze week wel gespot in een heerlijke Zara-jurk van slechts 16 pond.

Omgerekend 18,78 euro. Mooi hoeft niet duur te zijn!

Geestig

Koningin Margrethe is een heel kleurrijke vrouw met een grote zwak voor roken. Om haar te persifleren heb je dus eigenlijk maar een paar dingen nodig: een pruik, een vrolijke bloemenjurk en een sigaret. De Deense acteur Ulf Pilgaard is daar helemaal van op de hoogte, want tijdens zijn lange carrière heeft hij de koningin heel vaak nagedaan.

Ook zondagavond, tijdens zijn laatste act in Cirkusrevyen, was het weer zover. Maar die persiflage liep wel iets anders af dan verwacht. Terwijl de acteur in zijn uitdossing het publiek vermaakte, verscheen opeens de échte koningin op het podium. Met een knot, een kleurrijke outfit én een asbak. Hoe geestig!

Daar is ze weer!

Waar is prinses Claire? Die vraag hield België de afgelopen maanden bezig, want de vrouw van prins Laurent verdween na een laatste activiteit in december 2019 ineens uit beeld.

Geruchten over een ernstige ziekte en/of scheiding deden de ronde, maar gisteren dook de prinses gelukkig gezond en wel weer op bij een publieke gelegenheid.

Qua mode wist ze gelijk weer ouderwets te verrassen door een jasje van haar schoonmoeder, koningin Paola, te dragen.

Foto's (c) ANP, Getty Images, Brunopress

Deze aflevering van Oranje Franje heeft eerder in het Algemeen Dagblad gestaan.

Reacties (0)

More content below the advertising

Josine Droogendijk, de vrouw achter ModekoninginMaxima.nl schrijft over de stijlvolle fashion en de slimme modetrucs van Máxima.

Archief

2022
2021
More content below the advertising