Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: de woeste look van Charlène.

NEDERLAND

Dinsdagmorgen genoot Máxima nog in vakantiekleding van een ontbijtje in de Griekse zon, maar daar was een paar uur later weinig meer van te merken tijdens de ontvangst van de Olympische sporters op Paleis Noordeinde.

De koningin zag er van top tot teen koninklijk uit, en dat kwam ook zeker door haar felblauwe jurk. Wat een heerlijk ontwerp van Natan! De brede riem, Máxima’s favoriete accessoire van dit seizoen, maakt er echt een showstopper van.

Alleen de overslag aan de voorzijde gooide af en toe roet in het eten...

... maar gelukkig heeft de koningin benen om trots op te zijn.

MONACO

Prinses Charlene van Monaco liet me flink schrikken deze week. Momenteel verblijft de blondine noodgedwongen in Zuid-Afrika vanwege een ontsteking in haar keel.

Niets om je zorgen over te maken, benadrukte het Monegaskische hof meermaals, maar florissant ziet ze er zeker niet uit in deze affiche voor de neushoornbescherming.

SPANJE

In Spanje werken ze tijdens de zomervakantie gewoon door. Het is voor de styliste van Letizia te hopen dat ze vooruit kon werken, want er kwamen ook deze week weer flink wat looks voorbij.

Bijzonder geslaagde, zoals de blauwwitte zomerjurk hieronder, maar ook wel wat missers.

De zachtroze jurk met zwarte accenten haalt bijvoorbeeld niet het beste in de Spaanse koningin naar boven. De rechthoeken leiden zelfs alleen maar af en dat lijkt me toch niet de bedoeling.

Voor de espadrilles verdient ze wel bonuspunten, want de schoenen met een zool van touw horen bij Spanje zoals de Eiffeltoren bij Parijs.

ZWEDEN

Het gaat niet zo goed met de populariteit van prinses Madeleine van Zweden. De reden kan met een spreekwoord worden samengevat: onbekend maakt onbemind.

Nu de prinses vanuit Florida naar Zweden is gevlogen voor een vakantie en charmetrip zullen we haar de komende tijd vast nog wel vaker zien. Ik hoop het in ieder geval, want als er íemand vooraan stond bij het uitdelen van schoonheid dan is het de Zweedse prinses wel.

Zelfs in de meest suffe kledingsets ziet ze er hip en prachtig uit. Zo ook deze week. Ieder ander zou transformeren in een muurbloempje met een dergelijke rok en top, maar Madeleine rockt ze.

DENEMARKEN

De oudste zoon van prins Frederik en prinses Mary vertrok deze week naar een kostschool en daarom moest er geposeerd worden.

Slim dat de prinses koos voor een onopvallende look, want naast een man in pak ben je als vrouw al snel een blikvanger.

Foto's (c) Brunopress, Getty Images, ANP.

Deze aflevering van Oranje Franje heeft ook in het Algemeen Dagblad gestaan

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Reacties (0)

More content below the advertising

Josine Droogendijk, de vrouw achter ModekoninginMaxima.nl schrijft over de stijlvolle fashion en de slimme modetrucs van Máxima.

Archief

2022
2021
More content below the advertising