Er zijn trends waar bijna niemand van opknapt en waar je je later van afvraagt hoe je ze in vredesnaam hebt kunnen dragen. Josine van Modekoningin Máxima gelooft dat de culotte er daar één van is. Voor Nouveau heeft ze de mooiste en minder geslaagde exemplaren op een rij gezet.

Laten we maar goed beginnen, want er zijn royals die zelfs in een vuilniszak mooi zijn en van de culotte-trend een waar feestje weten te maken.

Rania van Jordanië bijvoorbeeld. Het stijlicoon heeft een lijntje waar je U tegen zegt en weet de wijde kuitbroek zelfs in een stoere én elegante safarilook te gieten. Dan heb je het wel in de vingers, hoor! 

Bij Rania werken de hoge hakken ook mee aan het succes van de look. Zodra je een culotte combineert met flatjes kan het totaalplaatje heel anders uitpakken. Kijk maar. hier bij koningin Máxima.

Zoals een steensoort voor een groot deel de schoonheid van een huis bepaalt, zo bepaalt de stofkeuze voor een groot deel de schoonheid van een kledingstuk. Leer blijkt het bij culottes opvallend goed te doen. Exhibit A: die van koningin Letizia van Spanje.

Máxima had dat ook al snel door en vond hem ook nog in de trendkleur van dat moment: aubergine.

Linnen is kreukstof nummer 1 en met een beetje pech tekent het materiaal ook nog. Blijkbaar vindt Máxima dat niet zo erg, want ook dit onflatteuze exemplaar draagt ze met een brede lach.

Terwijl de achterkant toch niet heel fraai zit...

Bij zware zijde moet er goed worden nagedacht over de plaatsing van de naden. Op een liplezer zit geen enkele dame te wachten.

Wat het wel goed doet in culotteland is de marine-look, à la hertogin Kate.

Voor de twijfelaars is er ook nog meer aanmoediging van Máxima’s kant.

Charlene let streng op de dosering van volume. Heel wijd is haar culotte dus niet, maar een geslaagde look is het zeker. Haar gele pumps dragen daar natuurlijk ook aan bij.

Voor wie denkt dat een culotte alleen te koop is in effen stoffen is hier een kleurrijke foto van prinses Laurentien.

Een monochrome look à la Letizia kan natuurlijk altijd….

… maar een onverwachte kleurencombinatie is natuurlijk wel veel spannender. Well done, Catherine!

Letizia, waar zijn je benen gebleven? Vermijd altijd een te lange top/blazer in verband met de verhoudingen.

Een accent op de taille, een stukje huid bij de enkels, een hippe sneaker: Kate weet het allemaal in één look te stoppen.

Vanuit de verte lijkt koningin Mathilde wel het modezusje van Kate te zijn, maar door de verschillende stoffen en accenten heeft haar look wel een heel andere uitstraling. Wat netter, wat saaier, maar haar mondkapje met Belgische kunst brengt gelukkig toch nog wat leven in de brouwerij.

Foto's (c) ANP, Brunopress, Getty Images 

Reacties (0)

More content below the advertising

Josine Droogendijk, de vrouw achter ModekoninginMaxima.nl schrijft over de stijlvolle fashion en de slimme modetrucs van Máxima.

Archief

2022
2021
More content below the advertising