Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: vijf (!) extravagante trouwjurken.

Italiaanse overdaad

Lady Kitty Spencer, het nichtje van prinses Diana, gaf deze week haar jawoord en dat deed ze in stijl. Dat kon ook haast niet anders, want de blondine is zowel ambassadeur als model voor Dolce & Gabbana.

Toch had niemand verwacht dat ze maar liefst vijf (!) extravagante jurken van het Italiaanse label zou dragen.

Het is maar goed dat haar ware liefde een multimiljonair is. Naast een kanten japon met lange sleep en hooggesloten hals...

...droeg Kitty ook nog enkele gebloemde jurken...

... een flinke verzameling diamanten en hakken waar je u tegen zegt.

Oranje stropdas

Van ongekende overdaad gaan we door naar vertrouwde soberheid. Voor de opening van het TeamNL Olympic Festival liet de koning zijn donkerblauwe maatpak tevoorschijn halen.

In plaats van een lichtblauwe of lichtgele das combineerde hij zijn uniform dit keer met een oranje das. De reden hoef ik vast niet toe te lichten.

Noorse recycling 

Eens in het jaar mest ik mijn kledingkast flink uit, want vol is nu eenmaal vol. Aan het Noorse hof zullen ze daar ook vast wel ervaring mee hebben, maar waar ik na afloop een bezoekje breng aan de textielcontainer, gaat bijna alle koninklijke kleding van de Noren gewoon de zolder op.

Je moet wel héél veel kopen om die ruimte vol te krijgen. Voor Ingrid Alexandra zal het vast een feest zijn om hier rond te snuffelen, want designerkleding is na twee, drie keer dragen echt niet versleten.

Zo leek de jurk die deze week opdook gloednieuw, terwijl het kledingstuk in 2006 al werd gedragen door haar moeder. Wie wat bewaart, die heeft wat.

Zweedse pastels

Bij de Nederlandse zomerfotosessie kregen we een wonderlijke mix van kleuren, stijlen en seizoenen te zien. Niks mis mee, maar de foto die onlangs werd vrijgegeven door het Zweedse hof sprak mij veel meer aan.

Ieder gaat gekleed volgens zijn of haar eigen stijl, maar door de keuze voor pastel oogt het totaalplaatje zowel zomers als in balans. Mijns inziens verdient de fotograaf ook nog om een heel andere reden een groot compliment, want het is mij een raadsel hoe je acht kinderen tegelijkertijd lief lachend naar de lens kunt laten kijken.

Spaanse styling

De Spaanse koning en koningin gaan steeds vaker op pad met hun twee dochters. Ik vind dat geen straf, want met wat hulp van Letizia weten de meiden jonge en toch koninklijke looks neer te zetten.

Vaak zit het hem in de kleurkeuze, zoals hier met felblauw en felroze. Letizia’s jurk lijkt er perfect op afgestemd.

Reacties (0)

More content below the advertising

Josine Droogendijk, de vrouw achter ModekoninginMaxima.nl schrijft over de stijlvolle fashion en de slimme modetrucs van Máxima.

Archief

2022
2021
More content below the advertising