Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: een jurk met een verborgen boodschap.

Nog even over de zomersessie

Aan de meeste Europese hoven stemmen ze de kleding voor een fotosessie keurig op elkaar af. Draagt de vrouw des huizes rood, dan draagt de rest tinten die daar perfect op aansluiten. In Nederland moeten ze van die aanpak (helaas) niets weten.

De jaarlijkse zomerfotosessie was ook dit keer weer een kakofonie van kleuren, stijlen en seizoenen. Zonde, want met een beetje afstemming komen outfits -en daarmee ook de Oranjes- beter tot hun recht. 

Wie dit jaar qua looks het meest in het oog sprong was Alexia. Naast een witte top met riante ballonmouwen droeg de prinses namelijk ook een grasgroene rafelbroek met wijde pijpen van Zara. Een heerlijk eigentijdse look, die werd gecombineerd met vlekkeloze witte sneakers.

Ook leuk: tot voor kort hadden de dochters van de koning helemaal geen gaatjes in hun oren, maar tijdens de fotosessie werd Alexia gespot met twee paar oorbellen. Dat belooft wat voor de toekomst!

Amalia is overigens ook bij de juwelier langs geweest om gaatjes te laten schieten, Ariane heeft het nog tegoed, zou ze het willen. 

Prinses Amalia koos op haar beurt voor een vrij winterse look met een zwarte broek en een rode blazer van Tommy Hilfiger. Als enige van het gezin had ze ook een tasje bij zich. Aangezien dat wel vaker zo is, vraag ik me inmiddels wel af wat het verhaal is achter deze keuze.

Heeft ze simpelweg een tassentic of gebruikt ze de accessoire vooral als handenbinder? Bij het poseren voor een heel bataljon fotografen is er niets vervelender en onflatteuzer dan van die bungelende armen naast je lijf. Een tasje lost dat probleem natuurlijk gelijk op.

Delphine maakt statement

Door naar België, want daar gebeurde deze week ook van alles op modegebied. Vooral Delphine, de onlangs erkende dochter van koning Albert, stelde niet teleur.

Voor de gelegenheid had de kersverse prinses namelijk een japon met een verborgen boodschap uitgezocht. Het geheim zat hem niet in de Afrikaanse vibe, de belijning of de vrolijke kleuren, maar in de naam van het label: Erratum Fashion. Erratum betekent volgens de ontwerpster namelijk zoiets als ‘fouten uit het verleden herstellen’.

Deze vijf woorden vatten het hele erkenningsproces van de afgelopen jaren perfect samen. Vergeet ook niet te kijken naar het bijzondere schoeisel onder de jurk, want plateauzolen van dit niveau zul je niet snel aan de voeten van een royal spotten.

Elisabeth, de troonopvolger, koos voor een heel andere look. Bij Natan zocht ze een jurk uit met een bescheiden rugdecolleté, een sexy split en ballonmouwen. Om de look helemaal af te maken droeg ze ook een matchende hoed en tas van Fabienne Delvigne én oorbellen uit het juwelenkistje van haar moeder.

In Juliana’s voetsporen

Donderdag vertrok het koningspaar direct na de diploma-uitreiking van Amalia naar Limburg om de inwoners van Valkenburg een hart onder de riem te steken. Bij aankomst droeg Máxima nog wit-beige sneakers, maar bij het uitstappen kreeg ze gelijk een paar groene regenlaarzen aangereikt.

Met die aan haar voeten bekeek ze de verwoestende werking van het water.

Bij het zien van de beelden moest ik gelijk denken aan koningin Juliana ten tijde van de watersnoodramp van 1953. Ik ben vast niet de enige.

Deze aflevering van Oranje Franje heeft eerder in het Algemeen Dagblad gestaan. Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in


Reacties (0)

More content below the advertising

Josine Droogendijk, de vrouw achter ModekoninginMaxima.nl schrijft over de stijlvolle fashion en de slimme modetrucs van Máxima.

Archief

2022
2021
More content below the advertising