Maar ook: waarom je kleding niet eeuwig kunt recyclen.

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: een jurk van 34 jaar oud. 

Ik kan het me haast niet voorstellen, maar áls Máxima haar koninklijke baan ooit zat wordt, kan ze altijd nog een carrièreswitch maken. Deze week kroop ze namelijk met een brede lach achter het stuur van een vrachtwagen.

Haar rechter sleehak van Jimmy Choo moest wel even uit, maar ik denk dat er maar weinig vrouwelijke chauffeurs zijn die zó glamorous naar hun werk gaan.

Naast hoge hakken droeg de koningin ook een top met een riant gelaagde mouw en een flinke snuf diamanten om haar pols.

Houdbaarheidsdatum

Wie wat bewaart, die heeft wat. Aan het Zweedse hof weten ze daar alles van. Als het maar even kan wordt prinses Estelle, de oudste dochter van prinses Victoria, in kleding uit het verleden gehesen. Zo ook deze week.

Bij een feestelijke bijeenkomst in een kasteeltuin droeg de jonge prinses een gestreept jurkje met een sneeuwwit kraagje, dat 34 jaar geleden ook gedragen werd door haar moeder...

...en in 1991 gebruikt werd door prinses Madeleine bij een bezoek aan de paus. Het begint nu gedateerd te ogen, daarom hoop ik dat Estelle snel haar eigen kledingkeuzes mag maken. Ook aan het recyclen van oude prinsessenkleding zit een houdbaarheidsdatum.

Wauw-mouw

Van Máxima heeft ze geduchte concurrentie, maar prinses Beatrix is nog altijd de koningin van de wauwmouw. Bij de uitreiking van de Vrije Schilderkunst droeg ze deze week een geplisseerde trompetmouw...

... die bij het zwaaien prachtig open viel. Aan het logo op de tas (niet in beeld)te zien, kan ze een luxemerk als Salvatore Ferragamo ook wel waarderen.

Beiden beeldig! 

Steeds vaker shoppen royals online. Even wat kledingstukken in een digitaal winkelmandje gooien kost nu eenmaal minder tijd, energie en geld dan het laten aanmeten van couture.

Toch schuilt er ook zeker wel een nadeel achter, want met een beetje pech ben je niet de enige die voor een bepaald ontwerp valt.

Zo droeg hertogin Catherine deze week een zachtroze Beulah-jurk die prinses Mary van Denemarken onlangs ook droeg in het roomwit.

Appeltjesgroen

Niet voor niets wordt koningin Elizabeth ook wel de Rainbow Queen genoemd. In haar kledingkast hangen werkelijk alle tinten die er bestaan, en zo ook appeltjesgroen.

Deze week werd ze ermee gespot bij een ontspannen bezoekje aan de Royal Windsor Cup 2021.

Foto's (c) Brunopress, Getty Images, ANP. Deze aflevering van Oranje Franje heeft ook in het Algemeen Dagblad gestaan.

Reacties (0)

More content below the advertising

Josine Droogendijk, de vrouw achter ModekoninginMaxima.nl schrijft over de stijlvolle fashion en de slimme modetrucs van Máxima.

Archief

2022
2021
More content below the advertising