Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Josine Droogendijk

Josine van Modekoningin Máxima: 'Verjaardagscadeau? Máxima draagt fraai nieuw horloge'

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: een stropdassenjurk én een mooi nieuw horloge.ENGELANDQua stijl verschillen ze als dag en nacht, maar toch deed hertogin Catherine deze week een Máxima’tje...

Josine Droogendijk

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: een stropdassenjurk én een mooi nieuw horloge.

ENGELAND

Qua stijl verschillen ze als dag en nacht, maar toch deed hertogin Catherine deze week een Máxima’tje. De zwart-witte avondjurk die in beeld kwam tijdens de première van Top Gun: Maverick droeg onze koningin vijf jaar eerder al in de jumpsuit-uitvoering tijdens een muzikaal avondje uit. Zeg het maar: wie draagt hem het best?

Gisteren kwam de hertogin opnieuw in beeld, maar dit keer stond er een gardenparty in haar agenda. Geen avondjurk dus, maar een klassieke midi-jurk. Het is maar goed dat ze er ook een speelse hoed bij droeg, want dit is wel héél klassiek, hoor. De jurk is overigens een ontwerp van eigen huis. De creatie werd dus in elkaar gezet door Catherines privécoupeuse.

NEDERLAND

Door corona hebben we de afgelopen jaren bedroevend weinig avondjurken gezien bij Máxima, maar toch hield ze zich maandag wel in voor de uitreiking van de Koning Willem l Prijs.

In plaats van een nieuwe Taminiau of Iversen droeg de koningin een prêt-à-porter jurk uit 2016. Een ontwerp uit de rekken dus. De dames in haar omgeving zagen er chiquer uit, maar de stof van de jurk vind ik dan wel weer geinig. Ontwerpster Mary Katrantzou heeft zich voor de print laten inspireren door vintage stropdassen. Vandaar dat Máxima’s jurk nu ook door het leven gaat als de ‘stropdassenjurk’.

Wat we maandag wél voor het eerst te zien kregen, was een horloge van Hermès. Het gaat om de zogeheten Cape Cod Watch ter waarde van zo’n 7100 euro. De band is gemaakt van wit krokodillenleer, de horlogekast is bezet met diamantjes. Aangezien Máxima zaterdag en zondag alsnog haar 50ste verjaardag vierde, zou het horloge zomaar een verjaardagscadeau kunnen zijn.

MONACO

Charlène van Monaco heeft een pittige tijd achter de rug. Na verschillende operaties in Zuid-Afrika is de prinses nu weer op Europese bodem, maar ze is nog steeds erg broos.

Gelukkig kon ze wel, samen met dochter Gabriela, aanwezig zijn bij de Fashion Week in Monaco. Voor het moeder-dochteruitje lieten de twee zich kleden door Terrence Bray.

ZWEDEN

De Zweedse royals waren dinsdagavond aanwezig bij de uitreiking van de Polar Music Prize. Het muzikale uitje zorgt elk jaar weer voor spannende outfits en ook dit keer was het raak. Zo droeg prinses Victoria een offshoulder-outfit van Toteme...

...en lange oorbellen van Engelbert. Wat een heerlijke powerlook!

Deze aflevering van Oranje Franje heeft eerder in het Algemeen Dagblad gestaan. Foto's (c) Brunopress, Getty Images, ANP