Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: royals in shorts.

Dat de korte broek zich prima thuisvoelt op de camping en op het sportveld is algemeen bekend, maar wist je dat er ook ten paleize steeds vaker een shortje wordt gesignaleerd?

Letizia droeg er deze week een op Mallorca. Stiekem keek ik vooral naar haar gebruinde en afgetrainde benen, maar het kledingstuk zelf verdient ook wel wat aandacht. De Spaanse koningin draagt namelijk een korte broek van Pimkie.

Iedereen die dit merk kent, weet ook van de bodemprijzen. Aan Letizia’s shorts hangt een prijskaartje van slechts 10 euro!

Kate is ook wel te porren voor een shortje. Onlangs droeg ze een nautisch exemplaar van Holland Cooper, dat werd gecombineerd met een marinière. Voor wie dit klinkt als abracadabra: een marinière is een Bretonse trui, oftewel een blauwwit gestreepte trui die in de negentiende eeuw veel werd gedragen door Franse matrozen.

De kleding werd gecombineerd met smetteloos witte sneakers van Superga. Dit merk heeft zijn koninklijke sporen wel verdiend, want prinses Diana had eveneens een zwak voor Superga’s...

...en droeg ze onder andere naar Angola.

Later op de dag wisselde de hertogin van look en dook er een tweede shortje op. Dit keer een hele korte van Helly Hansen. Iedereen die nu nog beweert dat het Britse hof qua kleding stijfjes en formeel is, moet nog maar eens goed kijken.

En om even in de mini-sferen te blijven: op Mallorca werd Letizia van Spanje deze week ook nog gespot in een nieuwe mini-jurk van Zara. Het is maar goed dat het bloedheet én windstil was, want met een horde fotografen achter je aan is dit niet de meest veilige keuze.

Ik vind het ook niet de meest koninklijke keuze. Als koningin heb je toch de opdracht om het sprookje in leven te houden en je representatief te kleden en met mini zoek je dan echt wel de grens op. Maar los van dat: bijna vijftig en dan nog zulke benen: wauw!

Dat de Spaanse heren goed raad weten met casual chic bewees koning Felipe met een witte pantalon en groene blouse.

En de rubriek eindig ik dit keer met dé royaltrend van dit moment: een wit broekpak. Kate liet onlangs een prachtig voorbeeld zien...

... maar onze Máxima kan er ook wat van!

Foto's (c) Brunopress, Getty Images. Deze aflevering van Oranje Franje heeft eerder in het Algemeen Dagblad gestaan

Reacties (3)

Bezoeker
4/3 | 

Waarom u een “royal” zoals jij ze noemt in godsnaam niet in een korte broek mogen lopen. De tijd van sprookjes is allang voorbij, t zijn gewoon mensen. Hou eens op met die kritiek die nergens op slaat

Bezoeker
5/3 | 

What is the problem? De Koninklijke dames waar allemaal afgebeelde “ off duty” en zagen toch nog
beeldig uit. Menige vakantie vierende (jonge) dame een voorbeeld aan nemen.

More content below the advertising

Josine Droogendijk, de vrouw achter ModekoninginMaxima.nl schrijft over de stijlvolle fashion en de slimme modetrucs van Máxima.

Archief

2022
2021
More content below the advertising