Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: een onflatteuze bruidsjurk.

In de herfstvakantie krijgen we Máxima doorgaans niet zoveel te zien en dat was dit jaar niet anders. Alleen woensdag, tijdens de uitblinkerslunch, kwam ze in beeld. Haar jurk van Rixo kennen we al geruime tijd...

... maar de geslaagde combinatie met de zwarte laarzen is wel nieuw.

Normaal gesproken kijk ik bij een groepsfoto vooral naar de A-royals, maar bij de uitblinkerslunch is dat vaak wel anders. Om de uitblinkers niet al te veel te laten stressen, hanteert de koning namelijk geen dresscode. Iedereen mag komen zoals hij/zij is.

Het resultaat? Een heerlijke ratjetoe van driedelige kostuums, versleten spijkerbroeken, hippe cocktailjurken, zakelijke mantelpakken, en ga zo maar door. Ik vind het een mooie weerspiegeling van het Nederlandse modebeeld, maar stiekem hoop ik natuurlijk ook dat deze aanpak niet op alle koninklijke evenementen wordt gehanteerd. Een flinke snuf pracht en praal kan ik altijd wel waarderen.

Gouden accessoires

Over pracht en praal gesproken…. Letizia liet deze week een heerlijke verenjurk (met sexy split!) zien. Het ultieme bewijs dat het modemotto less is more nog steeds van kracht is.

Gouden pumps en een clutch maakten het mooie totaalplaatje helemaal af.

Couturemisser

Nina in Chanel voor haar bezoek aan de aartsbisschop

Voor een koninklijk huwelijk ben ik altijd wel te porren, zeker als een burgermeisje haar jawoord geeft aan een prins. Sprookjesachtiger kun je het toch bijna niet krijgen?

Toch hield ik vrijdagavond wel even mijn hart vast toen ik de eerste foto’s te zien kreeg van het pre-wedding diner van Nina Flohr en prins Philippos van Griekenland.

De bruid in spe verdronk bijna in haar pompeuze, onflatteuze gewaad van Chanel. Haar schoenen, categorie stevige stappers, maakten het er niet beter op. Waar zou ze in vredesnaam de volgende dag mee aan komen zetten?

Gelukkig viel het mee. Sterker nog: haar tweede jurk van Chanel zat mooi en had een koninklijke look & feel. Pfieuw.

Recycle-succesje!

Koninklijke kleding wordt doorgaans zorgvuldig onderhouden door kameniers en dat biedt kansen. Zeker voor de jongere generatie. Van Amalia, Alexia en Ariane weten we dat ze maar al te graag in Máxima’s kledingkast duiken en de Spaanse prinsessen weten op hun beurt wel raad met Letizia’s garderobe.

Zo droeg Sofía deze week een oude top van haar moeder: Letizia droeg 'm in 2011 voor het eerst.

Leonor droeg wel een nieuwe outfit en wat voor één: de jurk is van Jacqueline jurk van Bgo &Me. Jong, vlot, flatteus: douze points!

Zilveren jumpsuit

Dat je ook heus wel kunt shinen in een broek liet prinses Mary deze week zien.

Tijdens een gala voor de Deense filmindustrie droeg het stijlicoon een zilver met lila jumpsuit van Max Mara. Dat smaakt naar meer!

Deze aflevering van Oranje Franje heeft eerder in het Algemeen Dagblad gestaan.

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Reacties (0)

More content below the advertising

Josine Droogendijk, de vrouw achter ModekoninginMaxima.nl schrijft over de stijlvolle fashion en de slimme modetrucs van Máxima.

Archief

2021

Instagram

More content below the advertising