Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner van Modekoningin Máxima, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: tranen en zebra-laarsjes.

Deze top smeekt om lucht

Een beige broekpak kun je met werkelijk elke kleur wel combineren, en daarom snap ik Máxima’s keuze voor dit ontwerp van Natan goed.

In 2019 droeg ze hem ook al met een zilverkleurige broche, en ik kan me zo voorstellen dat we in de toekomst ook nog wel andere accentkleuren gaan zien.

Rood bijvoorbeeld, of een mooie tint goud. Mits het pak blijft passen natuurlijk, want zeker de top smeekt om wat lucht en ruimte. Kleine kanttekening: van de koningin is bekend dat zij een sterke voorkeur heeft voor wat strakkere kleding. De coupeuse van Natan kan dus niets verweten worden.

Máxima shopt bij Zara

In ons kikkerlandje zijn we dol op royals in budgetkleding. Ons bin zunig, niet waar? Máxima’s oranje set van Zara, die in beeld kwam bij een videoboodschap, is wat prijs betreft dan ook een schot in de roos.

Zowel het vest als de midijurk gaan voor nog geen 40 euro over de toonbank. 

Eloise houdt van vintage

Eloise, de oudste dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien, doet het goed als influencer. 

Inmiddels heeft de gravin al meer dan 250.000 (!) volgers op Instagram.

Onlangs werden die keurig bijgepraat over haar nieuwe avontuur: een boek. Learning by Doing is vanaf half juni verkrijgbaar.

Op de coverfoto draagt de gravin een hippe look, met kekke zebra-laarsjes en een flared jeans in een heerlijke kleur paars. Of de mode-items gloednieuw zijn is bij Eloïse altijd weer de vraag. Vintage kleding scoren is één van haar grote hobby’s en het is dan ook niet zo verwonderlijk dat dit onderwerp uitgebreid aan bod zal komen in het boek.

Beetje flets

Vanwege de onverwoestbaarheid werd denim vroeger vooral gedragen door mijnwerkers en cowboys. Maar dat was toen. Inmiddels is de spijkerstof volledig omarmd door de modewereld...

... en als de gelegenheid het toelaat, doen de royals ook graag mee.

Zo droeg Letizia deze week een denim midi-jurk met een beige ceintuur. Bij het ontwerp van Hugo Boss hoort eigenlijk een vrolijk gekleurde riem, maar die liet de Spaanse koningin helaas achterwege. Het geheel vind ik nu een beetje flets, maar eerlijk is eerlijk: een mondkapje helpt daar natuurlijk ook niet bij.

Moederziel alleen

Och, wat had ik vorige week zaterdag te doen met koningin Elizabeth. Moederziel alleen zat ze daar, in het hoekje van de houten kerkbank.

Gelukkig liet de camera haar grotendeels met rust, maar ook van een afstandje was haar verdriet, én haar liefde voor haar man, goed zichtbaar.

Zo droeg ze naast zwarte kleding ook flink wat pareljuwelen. Aan het hof staat de parel al lange tijd symbool voor de traan.

Mooi detail: de sobere parelstekers kreeg Elizabeth bij haar huwelijk in 1947 cadeau van haar oma.

Deze aflevering van Oranje Franje stond eerder in het Algemeen Dagblad

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Reacties (0)

More content below the advertising

Josine Droogendijk, de vrouw achter ModekoninginMaxima.nl schrijft over de stijlvolle fashion en de slimme modetrucs van Máxima.

Archief

2022
2021
More content below the advertising