Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: een spijkerbroek met gaten van prinses Alexia en Máxima's zwembadhaar.

NEDERLAND

De koninklijke zomervakantie zit er weer op. Het nieuwe werkseizoen werd vanmiddag door Máxima ingeluid met een bezoek aan een bierbrouwerij. Dat kan slechter!

Voor de gelegenheid zocht Máxima bij Natan een witte blouse uit en een heerlijke printbroek. Door de juiste combinatie van rustig en druk snap ik de magie van de set zeker, maar helaas gooit het zwembadhaar van Máxima flink roet in het eten. Misschien de volgende keer toch nog een haarmaskertje nemen ter afsluiting van de vakantie? Van zes weken zwembad knapt geen enkel kapsel op.

Dan nog even de zonnebril, want wat een heerlijk exemplaar draagt ze. Eigenlijk zou iedereen een bril met roze glazen moeten hebben. Daar vrolijkt de wereld gelijk van op. Máxima’s exemplaar komt uit een eerdere collectie van Chanel en verwijst met de facetgeslepen glazen naar het beroemde parfumflesje van het Franse modehuis.

Hippe looks 

Op de rode loper is een keurige prinsessenjurk bijna verplichte kost voor Alexia, maar privé valt de prinses echt niet op tussen haar leeftijdsgenoten. Dan draagt ze gewoon wat ze zélf wil. Vaak levert dat hippe looks op, met naveltruitjes, oversized blouses, sneakers en skinny jeans. Door de mediacode krijgen we hier slechts zelden wat van te zien, maar maandag werd er een uitzondering gemaakt.

Voor haar vertrek naar een kostschool in Wales poseerde Alexia even voor een kiekje. Dat deed ze in de stijl waar ze zich écht in thuis voelt.

Het hippe houthakkersvest komt uit een eerdere collectie van Zara, de sneakers zijn van Nike. Op sociale media werd vooral gesproken over de jeans en dat komt natuurlijk door de prominente scheuren op de knie. Als ik voor elke opmerking daarover een euro had gekregen, was ik nu rijk geweest. En dat terwijl half Nederland zo’n broek in de kast heeft liggen.

ZWEDEN

In het Noordelijke deel van Zweden, Noorwegen, Finland en Rusland woont een inheems volk met oude wortels. De Sami heten ze. Een groot deel van het jaar brengen ze door in de ongerepte natuur en zie je ze niet, maar de banden tussen kroonprinses Victoria en de Sami zijn hecht.

Deze week woonde ze bijvoorbeeld de opening van het Sami Parlement bij. Dat deed ze in stijl door een traditioneel kostuum van het volk te dragen. In 2009 kreeg ze die cadeau tijdens een bezoekje en dat kwam nu goed uit.

ENGELAND

Over traditionele kleding gesproken… deze week was prins Charles in Schotland aan het werk en als hij daar is, dan kun je de klok erop gelijk zetten dat hij een kilt en/of ruitentroef draagt.

Camilla deed met haar man mee en droeg een ruitenjurk met een interessant asymmetrisch rokgedeelte.

BELGIË

Om het nieuwe schooljaar feestelijk in te luiden, gaf het Belgische hof deze week een foto vrij van de koningskinderen.

Gekleed in een camel coat van Armani en een hippe spijkerbroek liet prinses Elisabeth voor de zoveelste keer zien dat ze hard op weg is om in de voetsporen van haar oma Paola te treden. Die was in de jaren vijftig en zestig een beeldschoon stijlicoon.

DENEMARKEN

Prinses Mary heeft een heuse tassentic en daar schaamt ze zich niet voor. Aan de lopende band tovert ze de mooiste juweeltjes tevoorschijn.

Deze week was het de beurt aan haar Saffiano-tas van Prada...

...en sindsdien kan ik alleen maar denken: ‘Hebben, hebben, hebben!’

Foto's (c) Brunopress, Getty Images, RVD, Belgische Monarchie 

Deze aflevering van Oranje Franje heeft eerder in het Algemeen Dagblad gestaan.

Reacties (0)

More content below the advertising

Josine Droogendijk, de vrouw achter ModekoninginMaxima.nl schrijft over de stijlvolle fashion en de slimme modetrucs van Máxima.

Archief

2022
2021
More content below the advertising