Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Josine Droogendijk

Josine van Modekoningin Máxima over royal bikerjacks en spotgoedkope oorbellen

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: koopjes, een vlotte nieuwe look voor Mathilde én een vintage Valentino.Moet mooi altijd duur zijn? Als je het Kate vraagt niet, want gisteren droeg de hert...

Josine Droogendijk

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: koopjes, een vlotte nieuwe look voor Mathilde én een vintage Valentino.

Moet mooi altijd duur zijn? Als je het Kate vraagt niet, want gisteren droeg de hertogin van Cambridge tijdens een werkbezoek oorbellen van Accessorize.

Dit merk ken je wellicht van de óvervolle winkels met blingbling uit het goedkoopste segment. Ik heb er heel wat zakgeld uitgegeven toen ik een jaar of 10 was. Plakoorbellen van een euro, plastic armbanden van twee euro. Enfin, je begrijpt het principe wel.

Aan Kate's oorbellen in de vorm van deurkloppers hing een prijskaartje van 7 pound (8,41 euro). Helaas ben je te laat om ze ook aan te schaffen, want kort nadat de hertogin op de rode loper verscheen, vlogen de laatste exemplaren de winkel uit.

Strategische keuze

Rania van Jordanië is de koningin van de couture. Prada, Valentino, Gucci: het hangt allemaal in haar goedgevulde kledingkast.

Om een imago als big spender te voorkomen worden bloggers die berichten over de kosten van al het moois op hun vingers getikt, maar inmiddels heeft Rania ook nog een tweede tactiek bedacht: confectiekleding dragen.

Koninginnen zijn namelijk verzekerd van flink wat media-aandacht als ze weer eens in budgetkleding op de rode loper verschijnen. Deze week viel haar keuze op een mauve jack van Zara ter waarde van 69,99.

Recycle Queen

Koningin Letizia van Spanje koos deze week voor de meest zuinige en duurzame optie: vintage uit de kast van haar schoonmoeder.

Tijdens een officiële ontvangst op het paleis droeg het stijlicoon een Valentino uit 1977. Alleen de riem kreeg een kleine update, maar voor de rest bleek het ontwerp 45 jaar na dato nog steeds mooi en actueel te zijn.

Was het deze week dan allemaal soberheid troef? Welnee! De Spaanse koningin zette ook haar beste beentje voor in een strakke leren broek. Ja, een strakke leren broek. Die zie ik Máxima nog niet zo snel dragen, maar qua kleding is het Spaanse hof ook een tikkeltje informeler.

De capecoat!

Waar we Máxima tegenwoordig in kunnen uittekenen, zijn zogeheten capecoats. Van wol, tot de enkel en met een eigen coupeuse leverbaar in iedere gewenste kleur.

Blijkbaar is haar Deense collega, prinses Mary, nu ook overtuigd van het succes, want ik spotte haar deze week met een camelkleurig exemplaar.