Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: Amalia’s sneakers met hak. 

Grand Prix

Als koningin kom je nog eens ergens. De ene week open je een bijzondere fabriek, de andere week ben je in het Midden Oosten en als je een beetje geluk hebt mag je af en toe ook nog een F1-race bijwonen.

Daar weet Máxima inmiddels alles van. Zondag bekeek ze frontrow het hele gebeuren in Zandvoort en dat deed ze in stijl. Haar lange jurk met een printje van palmbomen kennen we van de zomerfotosessie. Haar schoenen zijn wél nieuw en daarnaast ook heel bijzonder.

Ze draagt namelijk een muiltje en wedge (schoen met sleehak) in één, van Lulli sur la toile. Zeker geen hardloopmateriaal, maar als het je lukt om niet te struikelen doet een sleehak over het algemeen wel minder pijn dan een naaldhak.

Wie ook op sleehakken liep, was Amalia. De prinses had net als haar moeder de outfit van de fotosessie aan, maar in plaats van zwarte sandaaltjes droeg ze dit keer een Puma sneaker mét sleehak. You go, girl!

Monaco goes Liechtenstein

Aan het hof van Liechtenstein werd deze week getrouwd  door prinses Anunciata...

...en daar was Beatrice Borromeo van Monaco ook bij aanwezig. De mooie blondine droeg op het avondfeest een adembenemende avondjurk uit de herfstcollectie van Dior. Als een soort engel en vamp in één schreed ze over de loper in een wolk van rode tule. De doorkijkjes bij haar taille gaven het geheel extra power en pit. Dit is absoluut Beatrice op haar best.

Spaanse vintage chic

Alsof ze het met elkaar hadden afgesproken, besloten diverse royals deze week een duurzame kledingkeuze te maken.

Letizia van Spanje...

...droeg een jurk van haar schoonmoeder Sofía. Omdat de twee in het verleden niet altijd even goed met elkaar overweg konden, vind ik deze vorm van vintage extra mooi. Aan iemand die je niet mag, leen je immers niet zomaar je kleding uit.

Denemarken

Mary van Denemarken dook diep in haar eigen kast en trof daar een romantische midi-jurk uit 2004 aan.

Het kledingstuk bleek nog te passen en deed het verrassend goed in combinatie met een witte blazer. Die droeg ze wel losjes over haar schouders.

Daarmee koos ze eigenlijk voor een Máxima’tje, want het was onze koningin die rond 2015 deze manier van dragen onder de aandacht bracht.

Prinses Grace van Monaco...

...en Diana, de prinses van Wales, gingen haar jaren eerder al voor...

...maar toch kreeg Máxima flink wat kritiek op de rondzwabberende mouwen.

De keuze voor de ‘met-zonder-jas’ bleek echter heel koninklijk, want royals onderscheiden zich al eeuwenlang van het volk door het dragen van onpraktische kledingstukken en accessoires. Denk maar aan hoeden, hakken, handschoenen, slepen en ga zo maar door. Dit is gewoon werkkleding voor ze. 

Op kantoor of op het schoolplein zitten die dingen alleen maar in de weg, maar als je als royal een uurtje een feestje bij moet wonen, dan kan dat natuurlijk prima, zo bewijst koningin Margrethe van Denemarken. 

Shoulder robing, zoals de trend tegenwoordig heet, is nu dus in trek bij vrijwel alle koninklijke dames van Máxima’s generatie. De modieuze invloed van onze koningin gaat dus verder dan onze landsgrenzen en dat vind ik wel iets om trots op te zijn.

Bij de pinken

Last but not least ook nog even aandacht voor prinses Margriet. Over twee jaar tikt de zus van prinses Beatrix de 80 aan, maar nog steeds onderwijst ze ons op modegebied.

Zo droeg ze deze week een roze broekpak met roze accessoires én roze oogschaduw. Pretty in Pink gaat in dit geval wel op. 

Deze aflevering van Oranje Franje heeft eerder in het Algemeen Dagblad gestaan.

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Reacties (0)

More content below the advertising

Josine Droogendijk, de vrouw achter ModekoninginMaxima.nl schrijft over de stijlvolle fashion en de slimme modetrucs van Máxima.

Archief

2022
2021
More content below the advertising