Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Josine Droogendijk

Josine van Modekoningin Máxima over HM's íets te strakke broek

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: Máxima’s reuze-oorbellen.‘Of goed, of niet.’ Iets dergelijks moet koningin Máxima gedacht hebben toen zij deze week voor haar kast stond om een setje uit t...

Josine Droogendijk

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: Máxima’s reuze-oorbellen.

‘Of goed, of niet.’ Iets dergelijks moet koningin Máxima gedacht hebben toen zij deze week voor haar kast stond om een setje uit te zoeken voor de ontvangst van een Zuid-Afrikaanse minister.

Zowel haar blouse...

...als haar (te) strakke pantalon waren niet zomaar oranje, nee, ze waren féloranje.

Haar reuze-oorbellen van Fahoma, à 98 euro, deden er nog een schepje boven op. Heerlijk!

Zodra het coronavirus weer prominent aanwezig is, schroeft Máxima vaak het aantal nieuwe outfits terug. Heel verstandig, als je het mij vraagt. Deze week kwamen er twee ‘gouwe ouwe’ in beeld. Allereerst een grijs-oranje set van Natan, die voor het eerst in beeld kwam in 2012.

Misschien ken je hem ook nog wel van het kennismakingsbezoek aan Noorwegen (2013, rechts), het streekbezoek aan de Veenkoloniën (2015, links) of een van de andere gelegenheden waar de set in beeld kwam. Lang verhaal kort: we hebben het hier over een echte favoriet.

De tweede ‘gouwe ouwe’ van deze week is minder bekend, minder favoriet, maar wel precies even oud. Bij het debuut in 2012 vond ik de rok eerlijk gezegd een beetje suf, maar dat kwam vooral door de combinatie met de grijze top en het fluwelen vaatdoekje op haar hoofd. Nu, met een grijze coltrui, een stoere riem en een zwarte fedora, komt het ontwerp van Natan pas echt tot zo’n recht. Eind goed, al goed.

Het Spaanse koningspaar is deze week in Zweden voor een staatsbezoek. Koningin Letizia droeg tijdens de aftrap een rode jurk van Carolina Herrera, die eveneens in de kast van Renée Zellweger hangt. Klein detail: de actrice droeg hem al in 2014.

Ben je benieuwd hoe zo’n koninklijke hoed - of beter gezegd: haarband - gemaakt wordt? Kijk dan even naar de video hieronder.