Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: Máxima’s reuze-oorbellen.

‘Of goed, of niet.’ Iets dergelijks moet koningin Máxima gedacht hebben toen zij deze week voor haar kast stond om een setje uit te zoeken voor de ontvangst van een Zuid-Afrikaanse minister.

Zowel haar blouse...

...als haar (te) strakke pantalon waren niet zomaar oranje, nee, ze waren féloranje.

Haar reuze-oorbellen van Fahoma, à 98 euro, deden er nog een schepje boven op. Heerlijk!

Zodra het coronavirus weer prominent aanwezig is, schroeft Máxima vaak het aantal nieuwe outfits terug. Heel verstandig, als je het mij vraagt. Deze week kwamen er twee ‘gouwe ouwe’ in beeld. Allereerst een grijs-oranje set van Natan, die voor het eerst in beeld kwam in 2012.

Misschien ken je hem ook nog wel van het kennismakingsbezoek aan Noorwegen (2013, rechts), het streekbezoek aan de Veenkoloniën (2015, links) of een van de andere gelegenheden waar de set in beeld kwam. Lang verhaal kort: we hebben het hier over een echte favoriet.

De tweede ‘gouwe ouwe’ van deze week is minder bekend, minder favoriet, maar wel precies even oud. Bij het debuut in 2012 vond ik de rok eerlijk gezegd een beetje suf, maar dat kwam vooral door de combinatie met de grijze top en het fluwelen vaatdoekje op haar hoofd. Nu, met een grijze coltrui, een stoere riem en een zwarte fedora, komt het ontwerp van Natan pas echt tot zo’n recht. Eind goed, al goed.

Het Spaanse koningspaar is deze week in Zweden voor een staatsbezoek. Koningin Letizia droeg tijdens de aftrap een rode jurk van Carolina Herrera, die eveneens in de kast van Renée Zellweger hangt. Klein detail: de actrice droeg hem al in 2014.

Ben je benieuwd hoe zo’n koninklijke hoed - of beter gezegd: haarband - gemaakt wordt? Kijk dan even naar de video hieronder.

Bij het staatsbanket gisteravond droeg de Spaanse koningin een waar fortuin aan diamanten op haar hoofd, maar haar jurk komt gewoon van H&M. Geinig toch? De keuze voor een ontwerp van de grote confectieketen is overigens geen toeval.

H&M is Zweeds en daarnaast erg favoriet aan het Zweedse hof. Zie het dus maar als een geste, net zoals Máxima tijdens het staatsbezoek aan Denemarken (2015) een jurk droeg van de Deens-Nederlandse ontwerper Claes Iversen.

In Monaco vond deze week de viering van de Nationale Feestdag plaats. Normaal gesproken steelt prinses Charlène de show met haar minimalistische en moderne outfits, maar helaas moest zij vanwege haar slechte gezondheid afhaken. Haar tweeling liet, door middel van tekeningen, weten dat ze gemist werd. Zoet en tegelijkertijd ook verdrietig.

Qua mode bleef er gelukkig nog genoeg over om van te genieten. Zo leek Beatrice Borromeo haast een kopie van Audrey Hepburn in haar klassieke outfit van Dior.

En last but not least nog wat aandacht voor koningin Mathilde. Die hulde zich deze week van top tot teen in het blauw voor een bezoek aan Spa. Dressed for the occassion, zouden de Britten zeggen.

Foto's (c) Brunopress, Getty Images, ANP

Reacties (1)

Anne Marie
2/1 | 

Beste Josine,

met veel plezier lees ik je rubriek over Maxima & Co. Kan niet anders, want ik ben ook een enorme royal-fan (zou het ook komen omdat ik als vrijwilliger bij Huis Doorn werk ?) Hoe dan ook, het gaat nu om de gouwe ouwe combinatie van Natan uit 2012. Deze keer gedragen met een grijze coltrui en een zwarte fedora. Zou iemand Maxima een tip kunnen geven dat de bh onder dit soort truien ontzettend doorschijnt ? Of in ieder geval een beter passend model ? Het ziet er echt slordig uit. Een koningin onwaardig. Wat is jouw mening hierover ?

More content below the advertising

Josine Droogendijk, de vrouw achter ModekoninginMaxima.nl schrijft over de stijlvolle fashion en de slimme modetrucs van Máxima.

Archief

2021

Instagram

More content below the advertising