Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Josine Droogendijk

Josine van Modekoningin Máxima over HM in Dubai en Dutch Design

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: Máxima op de kuise tour.Zinderende temperaturenNederlands mooiste visitekaartje moest deze week keurig bedekt op pad. In Máxima’s agenda stond namelijk een...

Josine Droogendijk

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: Máxima op de kuise tour.

Zinderende temperaturen

Nederlands mooiste visitekaartje moest deze week keurig bedekt op pad. In Máxima’s agenda stond namelijk een uitstapje naar Abu Dhabi en Dubai.

Bij de ontvangst op het vliegveld schotelde ze ons een bruine midi-jurk met polkadots voor. Niet heel spannend, wel heel passend, en bovendien ook nog eens versierd met een grote, diamanten broche.

Misschien herken je het juweel van Prinsjesdag 2021. Toen droeg de koningin hem ook, maar toen met een oranje steen als hanger.

In de woestijn van Dubai nam Máxima een kijkje in een kas. Hitte-alert 2.0, maar dat hield Máxima niet tegen om haar groen-witte printbroek tevoorschijn te halen. 

Kledingwissel

Voor het bezoek aan de WorldExpo, dat gelijk erna plaatsvond, werd er snel even een kledingwissel geregeld.

Máxima bleef zich hullen in groen-wit, maar dit keer in de vorm van een keurige midi-jurk met hoed.

Misschien herken je de set wel van de opening van het Prinses Máxima Centrum, de opening van scheepswerf Feadship of het staatsbezoek aan Indonesië.

Voor aanvang van een bezoek stuurt Máxima vaak haar adjudant en/of hofdame op pad voor een grondige inspectie. In het Verenigd Koninkrijk noemen ze dat zo mooi recce. (Spreek uit: reh kie). Weersomstandigheden, de kleuren van de omgeving, de ondergrond waarop ze moeten lopen: alles wat ertoe doet wordt keurig genoteerd en doorgegeven. Dat Máxima onder haar jurk opeens schoenen met een brede hak droeg, is dan ook vast geen toeval.

G20 chic

Dit weekend was de koningin ook nog in Rome te vinden vanwege de G20-top. En wauw, wat een heerlijk modefeest werd dat! Vanuit de hele zaal werd er bewonderend naar Máxima gekeken, die met gekrulde lokken, een flinke snuf make-up en elegante zakenkleding de mooiste versie van zichzelf liet zien.

Hier in beeld: Máxima met een jumpsuit van Costarellos.

Victoriaanse vibes

Prinses Margriet koos op haar beurt voor een haast Victoriaanse look met strik.

Dutch Design

Hertogin Kate werd deze week gespot in een vleugje Dutch design. Haar koningsblauwe jurk komt van het Britse label Eponine...

... waar de Nederlandse Jet Shenkman aan het roer staat.

Deze aflevering van Oranje Franje heeft eerder in het Algemeen Dagblad gestaan.

Foto's (c) Brunopress, Getty Images, UNSGSA