Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Josine Droogendijk

Josine van Modekoningin Máxima over heerlijke Britse tuttigheid

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: een nieuw kapsel voor de Queen.MonacoIn Monaco is het bijna onmogelijk om overdressed op een feestje te arriveren. Het bontste is nog niet bont genoeg, dus...

Josine Droogendijk

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: een nieuw kapsel voor de Queen.

Monaco

In Monaco is het bijna onmogelijk om overdressed op een feestje te arriveren. Het bontste is nog niet bont genoeg, dus trok Alexandra van Hannover deze week een prinsessenjurk aan waar je u tegen zegt.

Het ontwerp in de kleuren van de Monegaskische vlag is van Giambattista Valli en bevat tientallen meters stof. Door de omvang hoeft ze in ieder geval niet bang te zijn voor een coronabesmetting, maar ik vraag me af of ze die avond lekker heeft kunnen dansen.

Charlotte Casiraghi, de halfzus van Alexandra, is ambassadeur van Chanel en droeg bij het Rozenbal een ontwerp van het Franse modehuis. Aan het ontwerp met verfijnde plisséplooien, veren en een volumineuze peplum (een soort wijd uitlopende top) zal vast een gepeperd prijskaartje hangen, maar dat maakt de creatie niet automatisch mooi.

De jurk doet mij denken aan een veredelde babydoll en de halslijn sméékt werkelijk om goede onderkleding. Ach ja, je kunt niet iedere dag een 10 scoren.

Zweden

Prinses Victoria van Zweden werd deze week 45 jaar. Om het feestelijke moment te vieren werd er een foto vrijgegeven.

Heel spannend is het nieuwe kiekje niet, maar je ziet wel dat er aandacht besteed is aan de styling. De prinses draagt een jurk die perfect matcht met het tapijt waar ze (precies in het midden) op staat en het kapsel houdt ieder haartje keurig in bedwang. 

Engeland

Catherine, de hertogin van Cambridge, is niet vies van een flinke snuf Britse tuttigheid.

Op Wimbledon droeg ze zondag een lange stippenjurk met parelknoopjes en een peplum.

Keuriger kan bijna niet. Toch vind ik het totaalplaatje hartstikke leuk en dat komt deels door de fantastische schoenen die ze erbij draagt. Het ontwerp met zwarte neus en witte bandjes doet denken aan de pump die Coco Chanel in 1957 op de markt bracht, deels uit praktische, deels uit esthetische redenen.

Door de zwarte neus oogt de voet kleiner en bij slijtage lap je de schoen ook net wat makkelijker op. Door de jaren heen is de zogeheten two tone-shoe een heuse klassieker geworden, die ook in collecties van andere merken opduikt. De pumps van hertogin Catherine zijn gekocht bij Alessandra Rich, het merk waar ook haar jurk vandaan komt.

Het uiterlijk van de Queen lijkt haast wel in beton gegoten. Effen mantels, gebloemde jurken, zwarte schoenen en de bekende Laundertassen bepalen al decennialang haar silhouet. Maar… hou je vast! De Queen heeft nu een nieuw kapsel. De kleur is weliswaar hetzelfde, maar haar lokken zijn beduidend korter dan voorheen.

Deze aflevering van Oranje Franje heeft eerder in het Algemeen Dagblad gestaan