Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Josine Droogendijk

Josine van Modekoningin Máxima over donuts, sixpacks en een feeërieke look

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: Letizia’s sixpack en Máxima's weelderige haarband.Aan het Nederlandse hof zijn ze bezig met een inhaalslag. Bijna dagelijks krijgen we koningin Máxima te z...

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: Letizia’s sixpack en Máxima's weelderige haarband.

Aan het Nederlandse hof zijn ze bezig met een inhaalslag. Bijna dagelijks krijgen we koningin Máxima te zien en het ziet er niet naar uit dat het tempo de komende weken weer naar beneden gaat. Heerlijk, want dat betekent héél véél nieuwe outfits.

Deze week begon het modespektakel met een midi-jurk van Natan en een donut (een dophoedje met een open bovenkant) van Fabienne Delvigne. De kans is groot dat de jurk bekend voorkomt, want Máxima droeg hem eerder tijdens Royal Ascot. Zeg het maar: welke combinatie is mooier?  

Als er een ontmoeting met kinderen in haar agenda staat, probeert de koningin door middel van kleding en accessoires aan te sluiten bij haar doelgroep. Gisteren bezocht ze ernstig zieke kinderen en daarbij viel haar keuze op een lieve, haast feeërieke look.

Haar nieuwe rok en top komen uit het atelier van Natan, de haarband is gemaakt door de Nederlandse hoedenontwerpster Berry Rutjes.

Voor de uitreiking van de Appeltjes van Oranje ging de koningin eveneens langs bij het Belgische Natan. Haar nieuwe jurk is voorzien van een witte paisleyprint. Het dessin is dit keer niet ingeweven, maar met behulp van textielverf en een mal (stencil) aangebracht op de stof. Het witte tasje is een favoriet van de koningin en inmiddels in vijf verschillende kleuren in haar walk-in closet te vinden. En de pumps van leer en plexi? Die zijn nieuw en zijn gekocht bij Gianvito Rossi. Weet je dat ook weer.

Prinses Laurentien

Dat Laurentien een funky stijl heeft, is algemeen bekend. Op de een of andere manier lukt het de prinses altijd weer om een heel eigen draai aan een look te geven.

Zo ook maandag, toen ze aanwezig was bij de viering van Europe Day in De Balie in Amsterdam. Naast een blauw-witte maxi-jurk en gele accessoires droeg de prinses platforms met een grote hoofdletter P. Ik denk dat klompen nog comfortabeler lopen, maar het leverde wel weer een spraakmakend geheel op.

Koningin Letizia

Letizia van Spanje is qua mode de koninklijke waaghals. Heel korte mini-jurken, hoge splitten, leren leggings: het Spaanse stijlicoon zegt niet snel nee.

Deze week toonde ze zelfs haar sixpack tijdens een bijeenkomst van het Rode Kruis. Oelala!

Monaco

Charlotte Casiraghi, de prachtige dochter van prinses Caroline van Monaco, is tegenwoordig ambassadeur en model van Chanel. Deze week was ze bij de presentatie van de Cruis 2023 Collection en dat deed ze in stijl.

Zowel haar outfits als haar accessoires komen van het Franse modehuis. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de keuze voor spijker op spijker nooit zo begreep, maar nu ik deze outfit van Charlotte heb gezien, ben ik om. Wat een heerlijk moderne en stoere look! 

Engeland

Naast lief, funky, sexy en stoer kwam deze week ook het veel bejubelde ‘klassiek’ weer aan bod.

Zo droeg hertogin Catherine bij een herdenking in Manchester een grijze, tijdloze mantel van Michael Kors. Het kledingstuk debuteerde acht jaar eerder, bij een reis door Australië. Maar waar de hertogin destijds koos voor een klein, blauw hoedje, liet ze dit keer een hoofddeksel achterwege.

Foto's (c) Brunopress, Getty Images. Deze aflevering van Oranje Franje heeft eerder in het Algemeen Dagblad gestaan