Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: koningin verliest peperdure parel.

In de kledingkamer van koningin Máxima hangen meer dan duizend verschillende outfits. Het moet heerlijk zijn om daar rond te mogen struinen, maar eerlijk is eerlijk: je wint eerder de loterij dan dat je daar naar binnen mag.

Hoe de walk-incloset van paleis Huis ten Bosch eruit ziet is dan ook een groot geheim, maar dankzij het nieuwe boek over prinses Amalia is die van de Eikenhorst nu wel bekend. Wat mij vooral opviel? Het heerlijk chaotische schoenenrek aan de rechterkant. Máxima’s pumps staan weliswaar op kleur, maar dan heb je ook gelijk alle orde omschreven.

Prinses Amalia draagt op de foto overigens het robijnen Mellerio-diadeem, dat koning Willem lll vlak voor zijn overlijden kocht voor koningin Emma. In het boek staat vermeld dat het kiekje in oktober 2012 genomen werd. Aangezien Máxima die maand inderdaad in Luxemburg werd gespot met het juweel, denk ik dat de foto is gemaakt tijdens de laatste doorpas.

We blijven nog even bij Máxima, want de uitreiking van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs was ook dit jaar weer genieten geblazen. Niet omdat onze modekoningin in het nieuw op de rode loper verscheen. Nee, juist niet. Met dank aan een jaloersmakende cape en een goed stel laarzen had ze haar favoriete zomerjurk gewoon omgetoverd tot een heuse herfstjurk. Lang leve de kracht van accessoires!

Meghan bij Ellen 

Door naar Meghan, hertogin van Sussex, want die was te zien bij The Ellen DeGeneres Show. Ze droeg een fantastische blouse draagt van Oscar de la Renta.

Als je het mij vraagt is Meghan nu zelfs mooier dan ooit. Het lijkt wel alsof de opluchting op haar gezicht geschreven staat.

Oh Letizia, zo jammer...

Niemand kijkt vreemd op van een koningin met een diadeem. Die twee horen gewoon bij elkaar, net als de Eiffeltoren bij Parijs. Toch moest ik deze week wel even met mijn ogen knipperen toen ik de nieuwste foto’s van Letizia onder ogen kreeg.

De Spaanse koningin droeg tijdens het staatsbanket voor de Italiaanse president namelijk een oogstrelende avondjurk, een sprookjesachtig diadeem en…. een spierwit mondkapje.

Je weet wel, zo’n wit wegwerpertje. Ik weet dat de regels daar veel strenger zijn en dat respecteer ik, maar dit was wel een hele grote stijlclash. Koningin Mathilde laat bij al haar avondjurken een matchend mondkapje maken en ik moet zeggen dat ik dat veel, en dan ook echt véél chiquer vind.

Dat strooit maar met parels!

En we eindigen met een koninklijke pechvogel: koningin Margrethe van Denemarken. Tijdens het staatsbezoek aan Duitsland (10-13 november) verloor zij een historische parel.

Kijk maar naar de broche. Hier hangen er vijf aan...

...en op deze foto nog maar vier. Het viel de hofhouding pas op toen de koningin al lang en breed aan tafel zat. Snel werd er gezocht naar de mooie glimmer, die tot ieders grote opluchting ergens op de grond gevonden werd.

Deze aflevering van Oranje Franje heeft eerder in het Algemeen Dagblad gestaan 

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Reacties (0)

More content below the advertising

Josine Droogendijk, de vrouw achter ModekoninginMaxima.nl schrijft over de stijlvolle fashion en de slimme modetrucs van Máxima.

Archief

2022
2021
More content below the advertising