Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: klederdracht, een recalcitrante hoed en uniformen.

ZWEDEN

Het liet even op zich wachten, maar deze week was het dan toch eindelijk zover: de doop van het Zweedse prinsje Julian.

Hoeden, jurken, jacquets en uniformen: de koninklijke familie hield zich zeker niet in qua glitter en glamour. Links achteraan de ouders van prinses Sofia. 

Trotse moeder Sofia spande gelukkig de kroon. Haar Etro jurk met kleurrijk borduurwerk was dan ook een echte eyecatcher en deed me denken aan Scandinavische klederdracht uit vervlogen tijden.

Het decolleté en de heerlijk dramatische haarband gaven de look een eigentijdse draai...

...en zo liet het voormalige blootmodel voor de zoveelste keer zien dat zij ook qua kleding helemaal is ingeburgerd aan het Zweedse hof.

Sprookjesachtig

Bij de laatste populariteitspoll scoorde prinses Madeleine een schamele nul (!) punten, maar de zaken staan er nu vast al wat anders voor.

De laatste weken kwam ze meermaals in beeld en tijdens de doop van haar neefje zag de blondine er ook weer sprookjesachtig uit. Lees: een gebloemde jurk van Zimmermann, krullend haar...

...en een bloem in haar blonde lokken.

Koningin Silvia vergat in alle hectiek blijkbaar een paar goede hoedenspelden.

En deze meneer had ook z’n dag niet.

DENEMARKEN

Door naar Denemarken, want daar gebeurde ook van alles. Zo was prinses Mary aanwezig bij een vergadering over mensenrechten en dan vooral de rechten van de lgbti+-community.

Ze droeg de witte Dahlia blouse met trendy pofmouwen van Britt Sisseck en een roze broek van Phillip Lim. Die roze pantalon is vast een knipoog naar de gelegenheid en staat haar ook nog eens fantastisch. Grote tassen zien we slechts zelden aan het hof, maar ik vind deze Max Mara Whitney wel iets actiefs uitstralen. Zo van ‘werk aan de winkel’ en dat lijkt me voor een vergadering een prima insteek.

JORDANIË

Koningin Rania van Jordanië - ze werd deze week 51 jaar - was een paar jaar geleden nog dé modekoningin. Tegenwoordig heeft ze geduchte concurrentie van Máxima en consorten, maar dat is natuurlijk helemaal niet erg. Hoe meer mooie mode, hoe beter.

Toch leek het er even op dat de koningin van Jordanië terechtkwam in een soort beautydip, want ze koos zó vaak voor botox dat ze bijna niet meer kon lachen. Het deed bijna pijn om te zien.

Sinds corona lijkt het tij gelukkig weer te keren. Haar lach is meer ontspannen en ook haar looks stralen weer rust uit.

Zo droeg ze deze week een zwart-witte midirok, gecombineerd met een korte oversized blouse en zwarte hakken. Nu maar hopen dat de mondkapjes weer snel verleden tijd zijn.

Foto's (c) Brunopress, ANP, Getty Images. Deze aflevering van Oranje Franje verscheen eerder in het Algemeen Dagblad

Reacties (0)

More content below the advertising

Josine Droogendijk, de vrouw achter ModekoninginMaxima.nl schrijft over de stijlvolle fashion en de slimme modetrucs van Máxima.

Archief

2022
2021
More content below the advertising