Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: een missertje voor Máxima.

Het kan je bijna niet zijn ontgaan: deze week nam prinses Amalia zitting in de Raad van State. Voor de plechtige gelegenheid zocht ze bij het Nederlandse (!) label LaDress een heerlijke jurk met een subtiel bloemmotiefje uit.

Toen de prinses de auto verliet, moest ik gelijk denken aan de bekende kortingsactie 1+1 gratis, want een dag eerder kregen we exact hetzelfde ontwerp te zien. Alleen de stof verschilde. Kijk en vergelijk maar. Bij de Raad van State (links) zie je bloemen, op de officiële portretten (rechts) een dierenprint en gouden stippen.

Zeg het met dassen

Zijn voorkomen komt in deze rubriek niet zo vaak ter sprake, want wat kun je in vredesnaam vertellen over de donkere pakken van de koning? Niet zo veel natuurlijk, maar zijn garderobe is minder saai dan veel mensen denken. In zijn dassen en manchetknopen weet de koning namelijk leuke knipogen te verwerken.

Zo draagt hij op Bonaire vaak knopen met het wapen van het eiland en als hij naar een dierentuin gaat hangen er leeuwen en olifanten om zijn hals.

Bij de Raad van State was het ook weer raak. De lichtblauwe das die de koning droeg bij de Raad van State kregen we achttien jaar geleden ook te zien bij de eerste kennismaking met Amalia. Dat lijkt me geen toeval.

Plaatje, maar...

Máxima zocht voor het belangrijke moment juist een nieuwe outfit uit. Haar jurk van wollen crêpe komt uit de nieuwe collectie van Natan.

Als je het mij vraagt hebben we Máxima lange tijd niet zó mooi gezien. Ik vind haar echt een plaatje, maar… ze is door de felle kleur wel heel prominent aanwezig.

Goedgekeurd

Voor we door gaan naar het buitenland wil ik het ook nog even kort hebben over Amalia’s verjaardagsportretten.

De rode jurk die daarbij in beeld kwam is namelijk in meerdere landen koninklijk goedgekeurd: aanstaand prinses Scarlett-Lauren Sirgue droeg 'm bij een Modern Family portret met prins Louis van Luxemburg en zijn zonen uit zijn eerste huwelijk. 

Clownesk

Door naar Zweden, of eigenlijk naar Frankrijk. Prinses Victoria bracht deze week een meerdaags bezoek aan het land om de goede band te benadrukken.

Het werd een heus modefeestje, maar van dit glinsterende H&M-pak begrijp ik bijzonder weinig. Ze lijkt wel een rouwende clown.

Ocharme

De royal ondvlucht eindigt dit keer in Japan, want daar vierde prinses Aiko deze week haar 20ste verjaardag in een witte robe. Over een gouden kooi gesproken…

Foto's © Brunopress, ANP, Getty Images

Deze aflevering van Oranje Franje heeft eerder in het Algemeen Dagblad gestaan.

Reacties (1)

Gerbkk
2/1 | 

Ik hou van eenvoud. Een mooie jurk hoeft niet altijd duur te zijn. Amalia en Maxima zagen er prachtig uit. Beetje denigrerende opmerking 'koop er 1 en de tweede gratis'.

More content below the advertising

Josine Droogendijk, de vrouw achter ModekoninginMaxima.nl schrijft over de stijlvolle fashion en de slimme modetrucs van Máxima.

Archief

2021

Instagram

More content below the advertising