Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Josine Droogendijk

Josine van Modekoningin Máxima: 'Ode aan het Royal Huispak!'

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: een oude lapjesjas.Honderd jaar geleden droeg je als koningin steevast een avondjurk als je na zessen op pad ging. Heel veel andere smaken waren er niet. G...

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: een oude lapjesjas.

Honderd jaar geleden droeg je als koningin steevast een avondjurk als je na zessen op pad ging. Heel veel andere smaken waren er niet. Gelukkig is dat tegenwoordig wel anders. Bijna alles kan, bijna alles mag.

Vorige week schotelde Máxima ons zelfs een heerlijk comfy, cozy broekpak voor. Ik omschrijf de outfit vaak als de koninklijke variant van het huispak, maar misschien is dat een beetje te oneerbiedig.

Het betreft namelijk wel een ontwerp van Taminiau. Hoe het ook zij: het pak sloot in ieder geval wel heel goed aan bij de gelegenheid.

De koningin was namelijk bij een toneelstuk over studentenstress, en te veel franjes kunnen een openhartig gesprek dan zomaar in de weg staan.

Lapjesjas