Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: Máxima draagt twee verschillende oorbellen.

Dat Máxima weinig rekening houdt met weersomstandigheden is algemeen bekend. Oké, ze zet haar hoeden stevig vast met hoedenspelden als het waait, maar ze laat haar look van de dag verder niet bepalen door hoge of juist lage temperaturen.

In de vrieskou van januari droeg ze dus een mouwloze top en vorige week, tijdens die warme, klamme dagen, verscheen ze in een lange, gebreide jurk en dito vest op de loper. Ik kreeg het al warm toen ik ernaar keek! Maar eerlijk is eerlijk: nu het weer wat kouder is, wil ik die set (van Zara) ook. Wat een heerlijke casual look! En ook fijn: een heel betaalbare look. Zowel aan het vest als de jurk hangt een prijskaartje van € 39,95.

Aan haar voeten droeg de koningin overigens sleehakken van Peter Andrew. Voor veel dames zouden het heuse struikelblokken zijn, maar voor koninklijke begrippen is dit comfortabel. Vaak zie je de koningin dergelijke schoenen dragen op de eerste dagen na een staatsbezoek. Logisch, want als je drie dagen lang je voeten martelt met naaldhakken van meer dan tien centimeter, kan een beetje comfort en mededogen geen kwaad.

Bij thuiskomst werden de sleehakken wel weer omgewisseld voor sandaletten met een hak van maar liefst 10.5 centimeter. In de koninklijke agenda stond namelijk de viering van het zestigjarig jubileum van het Nationale Ballet.

Máxima besloot het gala te omlijsten met een jurk van Etro, die eerder in beeld kwam in 2013 (rechts). Negen jaar na dato past het kledingstuk dus nog steeds.

De meest opvallende modekeuze van de avond is nu nog niet aan bod gekomen, want kijk maar eens naar Máxima’s oren. Ja, de koningin draagt twee verschillende oorbellen! Het gaat om vijgenbladeren van JAR Paris, die zo als paar werden verkocht. Ik vind het wel wat hebben, zeker bij een jurk met een tropische en kleurrijke print.

Spanje

Door naar Spanje. Koningin Letizia heeft momenteel corona, maar was aan het begin van de week nog volop op aan het werk. Bij de prijsuitreiking van de Girona Awards droeg ze een elegante cocktailjurk van Bouret met een interessante halslijn.

Misschien denk je dat de mouw is afgezakt, maar dit hoort bij het ontwerp. Het bandje met strass-steentjes houdt de jurk op z’n plek.

Prinses Leonor, de Amalia van Spanje, droeg bij diezelfde gelegenheid een lichtblauwe Miphai jurk met een overslag bij de halslijn. Heel keurig, heel koninklijk en qua stijl ook anders dan de outfit van haar zusje Sofia. Die droeg een lange top van een soepele zwierige stof, die werd gecombineerd met een matchende pantalon van Bruna.

Monaco

Charlène van Monaco bezocht deze week een ziekenhuis en dat deed ze in het zwart-wit. Haar jurk, die lekker contrasteerde met de klassieke uniformen van de verpleegkundigen, komt uit de zomercollectie van Akris.

Deze aflevering van Oranje Franje heeft eerder in het Algemeen Dagblad gestaan. Foto's (c) Brunopress, ANP, PPE Agency

Reacties (0)

More content below the advertising

Josine Droogendijk, de vrouw achter ModekoninginMaxima.nl schrijft over de stijlvolle fashion en de slimme modetrucs van Máxima.

Archief

2022
2021
More content below the advertising