Josine Droogendijk, de vrouw achter Modekoningin Máxima schrijft regelmatig voor Nouveau over de stijlvolle fashion en de slimme modetrucs van Máxima. Deze keer: mouwloze Máxima & Co!

Michelle


Bij zakelijk kleedgedrag is de stelregel klip en klaar: hoe meer huid, hoe informeler je gekleed bent. Als First Lady had Michelle Obama daar gelukkig geen boodschap aan. Als het even kon, showde ze met aanstekelijk veel enthousiasme haar biceps en triceps.

Inmiddels hebben we in Nederland onze eigen sleeveless queen. Of de sloten nu dichtvriezen of de mussen van het dak vallen: een jurk zonder mouwen durft Máxima altijd wel aan.

En Beatrix?

Aan het Nederlandse hof is Máxima momenteel de enige royal die graag biceps en triceps toont, maar de eerste is ze zeker niet. Bij gala’s komen armen al eeuwenlang in beeld...

...en prinses Beatrix droeg in haar jonge jaren ook geregeld overdag een mouwloze jurk. Na de inhuldiging in 1980 werd ze al snel terughoudender en na een laatste jurk met spaghettibandjes in 1988 verdwenen haar bovenarmen voorgoed uit beeld. Niet omdat het moest, wel omdat ze dat zélf wilde.

Sjaal om

Natuurlijk leent lang niet elke gelegenheid zich voor een blote-armenparade. Michelle Obama kreeg behoorlijk wat kritiek toen zij in 2012 een officieel portret vrijgaf waarop ze een zwarte jurk zonder mouwen droeg.

Ook Máxima heeft inmiddels al wat 'armgates' achter de rug. Na felle kritiek in 2014 en 2015 heeft Máxima nu een gulden middenweg gevonden in de vorm van omslagdoeken en sjaals. Bij formele gelegenheden zijn die van effen zijde, bij een zakelijke trip van fleurig linnen of katoen. Even omslaan en ze is dressed for the occasion. Zelfs als de airco op standje 100 staat.
 

Reacties (0)

More content below the advertising

Josine Droogendijk, de vrouw achter ModekoninginMaxima.nl schrijft over de stijlvolle fashion en de slimme modetrucs van Máxima.

Archief

2021

Instagram

More content below the advertising