Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Josine Droogendijk

'Letizia kan wel wat van Máxima's accessoires gebruiken'

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner en bekend van Modekoningin Máxima, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: Máxima kiest voor bloemen.‘Weet je wat ik wel zou willen zijn? Een bloemetjesgordijn’. Aan deze carnavalskraker van Wim K...

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner en bekend van Modekoningin Máxima, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: Máxima kiest voor bloemen.

‘Weet je wat ik wel zou willen zijn? Een bloemetjesgordijn’. Aan deze carnavalskraker van Wim Kersten moet ik altijd even denken als Máxima weer eens volgens de laatste mode gekleed gaat. Want of je nu wilt of niet: in vrijwel elke kledingwinkel struikel je momenteel over gebloemde jurken tot over de knie.

Máxima’s keuze viel vandaag op een donkerblauw exemplaar van Natan, waarbij de raglanmouw (een mouw met een schuine naad van oksel tot hals) transparant is en de rest van de jurk niet. De asymmetrische roklengte voegt ook nog wat feestvreugde toe, want qua mode zet Máxima zowel letterlijk als figuurlijk graag de bloemetjes buiten.

Kapotte knie

Afgelopen vrijdag overleed prins Philip op 99-jarige leeftijd op Windsor Castle. Achter de schermen is de koninklijke familie nu druk bezig met de laatste voorbereidingen voor de begrafenis, en af en toe delen ze ook een foto uit het familiearchief om hun pater familias te eren.

Zo dook er deze week een kiekje op van de Queen en de prins met hun meer dan schattige achterkleinkinderen. De foto werd in 2018 gemaakt door Kate. In eerste instantie werd mijn oog meteen getrokken naar de korte broek en kapotte knie van prins George, maar daarna viel mij ook de ruitrok van de Queen op. Want hoe casual haar look ook moet zijn, toch is de rok weer van tailleband tot zoom volkomen diplomatiek. De foto is namelijk genomen op Balmoral Castle, een kasteel in de Schotse Hooglanden. En ja, dan draagt de Queen dus een Schotse ruit.

Eerbetoon

Dat het verdriet om het heengaan van prins Philip niet eindigt bij de landsgrenzen, bewees koningin Sofia van Spanje. Op haar rood-witte jasje droeg ze deze week twee klaprozen als eerbetoon.

Letizia

Daar hebben we Letizia weer. De Spaanse koningin duikt vrijwel elke week op in deze rubriek, en dat komt enerzijds door haar volle agenda, maar anderzijds ook absoluut vanwege haar fabulous kledingstijl.

Neem dit felrode broekpak van Roberto Torretta. De afgelopen periode dook deze outfit regelmatig op, zes keer om precies te zijn, en ik snap goed waarom. Het pak zit mooi, heeft toffe splitjes bij de pantalon en is ook nog eens uitgevoerd in de nationale kleur van Spanje. Drie keer raak dus.

Nu maar hopen dat ze binnenkort weer eens babbelt met Máxima. Die heeft vast wel wat suggesties voor wat meer gewaagde, sprankelende accessoires.

Fabel

U zult mij nooit horen beweren dat de koning zuinig leeft, maar het mag van mij weleens afgelopen zijn met de eeuwige fabel dat alleen koningin Máxima haar kleding vaker draagt. Als er één lang doet met zijn pakken en dassen, dan is het de koning wel.

De gele Hèrmes-das die deze week opdook in Dirksland, droeg Willem-Alexander bijvoorbeeld ook al op de dag dat prinses Ariane werd voorgesteld aan het Nederlandse volk, 11 april 2007. De kans is groot dat hij hem ook nog wel eerder heeft gedragen, maar u neemt het mij vast niet kwalijk dat ik dat niet zomaar uit mijn hoofd kan opnoemen.

Foto's (c) Brunopress. Deze aflevering van Oranje Franje is ook verschenen in het Algemeen Dagblad.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in