Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Josine Droogendijk

'Diamanten of tientjeswerk van H&M? Bij Máxima is alles mogelijk'

Woensdag stond er weer een uitstapje in Máxima’s agenda. In Rotterdam bezocht ze pilotprojecten rond sneltesten. Passend bij het gure en natte weer haalde ze een behagelijke ruitjas tevoorschijn...... die in 2020 ook al in beeld kwam met een gele top en pantalon. Dit keer koos ze voor zwart als t...

Josine Droogendijk

Woensdag stond er weer een uitstapje in Máxima’s agenda. In Rotterdam bezocht ze pilotprojecten rond sneltesten. Passend bij het gure en natte weer haalde ze een behagelijke ruitjas tevoorschijn...

... die in 2020 ook al in beeld kwam met een gele top en pantalon. Dit keer koos ze voor zwart als tegenkleur, en dat pakte verrassend goed uit.

Juist door de rust en eenvoud komen de gele ruiten goed tot hun recht. En de blauw-witte earcuffs eveneens. Zouden het peperdure exemplaren zijn van saffier en diamant, of toch tientjeswerk van H&M? Bij Máxima is alles mogelijk. Zo combineert ze ook gerust neppe parels met echte diamanten, of klatergoud met echte robijnen. Zolang het maar glimt, is het goed. Heerlijk toch?!

Pantoffels

Door naar Camilla, want die schotelde ons deze week ook een bijzondere look voor. Bij een moskeebezoek in Londen moesten haar schoenen volgens de heersende kledinggebruiken uit, maar het idee van kousenvoeten vond ze maar zozo.

De hertogin trok daarom maar kekke pantoffeltjes aan, met een kitscherige strik en glimsteen. Haar medische mondkapje, die ze eerder die dag wél droeg, werd eveneens vervangen.

Het wit zou namelijk teveel vloeken met het gebroken wit van haar hoofddoek. Het werd dus een mondkapje met panterprint, pantoffels met glimsteen, een jas mét cape en een blouse met heerlijke pofmouwen. Zo zien we haar niet vaak.

Casual

De Queen kunnen we uittekenen met een kleurrijke hoed, maar in haar vrije tijd hoeft ze die natuurlijk niet op. Nee, als ze dan op stap gaat, knoopt ze het liefst een kleurrijke sjaal om haar hoofd.

Zo ook bij de paaswandeling met haar oudste zoon, Charles. Let ook even op het borstzakje van de prins, want ondanks de informele setting prijkt daar toch een lefdoekje (pochet) mét dessin.

T-shirt

In Luxemburg was het deze week feest, want prins Louis kondigde zijn verloving met Scarlett-Lauren Sirgue aan. Voor de gelegenheid koos de brunette een bijzondere outfit uit, want T-shirts zijn aan het hof een zeldzaam fenomeen.

Dat belooft nog wat voor de toekomst! Let trouwens ook even op het satijnen jasje van de groothertogin. Het voorpand van het kledingstuk is voorzien van een geinig, asymmetrisch voorpand. De rode variant van het ontwerp van Maison Rabih Kayrouz is nog te koop, via de webshop Farfetch

In stijl

Last but not least hebben we dan ook nog Letizia van Spanje. Van alle koninginnen zien wij haar momenteel het meest. Deze week bezocht ze bijvoorbeeld een organisatie die zich inzet voor genderongelijkheid, en dat deed ze in stijl.

Haar gestreepte jasje komt van het Spaanse label Uterque, de witte pantalon van Massimo Dutti. En de grijze haren? Die zijn puur natuur en vallen in de categorie ‘coronacoupe’.

Deze aflevering van Oranje Franje heeft ook in het Algemeen Dagblad gestaan (c) DPG Media 2021

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in