Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Nouveau's chef-redactie Marion deelt haar favoriete Muziek Top 5!

Muziek? Ik zou niet zonder kunnen. Goede muziek kan me opmonteren, ontroeren, raken en energie geven - ik vind het een verrukkelijk medium. Dit is mijn persoonlijke selectie uit 5 heel verschillende genres, om tijdens de lockdown je mogelijke verveling om te zetten in vervoering.1 KlassiekDe Bach...

Muziek? Ik zou niet zonder kunnen. Goede muziek kan me opmonteren, ontroeren, raken en energie geven - ik vind het een verrukkelijk medium. Dit is mijn persoonlijke selectie uit 5 heel verschillende genres, om tijdens de lockdown je mogelijke verveling om te zetten in vervoering.

1 Klassiek

De Bachvereniging wil alle werken van Johann Sebastian Bach online zetten en is al een heel eind op weg. Ze zijn gratis beschikbaar. Met hoogtepunten als: De Mattheus Passion in de Grote Kerk van Naarden. 

2 Jazz

De Japanse pianiste/componiste Hiromi Uehara mixt genres en stijlen op onnavolgbare wijze. Haar geluid is onmiskenbaar, spannend, zinderend en met het effect dat je meer wil van deze vrouw.

En er ís meer, veel meer dat allemaal het beluisteren waard is. Dat kan o.a. op Spotify en YouTube.  

3 Wereldmuziek

Trompettist Eric Vloeimans speelt op de cd Oliver’s Cinema een intrigerende mengeling van Europese jazz en Zuid-Amerikaanse bandoneonmuziek, tango’s walsen en folk.

Geïnspireerd op grote films. Te vinden op Spotify.

4 Cabaret

De cd Leve van Merwijk moet gewoon bij dit rijtje. Het bijzondere cadeau van Lucas van Merwijk aan zijn broer Jeroen is een cd vol mooie liedjes van de laatste, vertolkt door o.a. Kees Torn, Paul van Vliet en Herman Finkers. Op Spotify.

5 Cross over

Dit moet je horen. Bruisende klanken tussen wereldmuziek en klassiek. De broers Sergio en Odair Assad spelen virtuoos; op een adem.

Naast werk van Astor Piazzolla en Hermeto Pascoal veel eigen composities. Op Spotify.  

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in