Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Nouveau's chef redactie Marion deelt haar 5 favoriete films

Het is moeilijk kiezen, als je zowel voor je werk als privé al heel veel films hebt gezien. En tegelijk ook weer niet, want ik was er zó uit: dit zijn mijn favorieten, mocht je tijdens de lockdown een beetje afleiding zoeken! 1 All time favourite: Blade RunnerOnvergetelijke Rutger Hauer (het was ...

Het is moeilijk kiezen, als je zowel voor je werk als privé al heel veel films hebt gezien. En tegelijk ook weer niet, want ik was er zó uit: dit zijn mijn favorieten, mocht je tijdens de lockdown een beetje afleiding zoeken! 

1 All time favourite: Blade Runner

Onvergetelijke Rutger Hauer (het was ook zijn favoriete film) als replicant Roy Batty op de hielen gezeten door Harrison Ford. Met de fameuze sterfscene op het dak: ‘Time to die.’  

2 De spannendste: The Shining

Alleen al het gegeven van zo’n immens leeg hotel in the middle of nowhere en het veranderen van een good guy in een supercreep die zijn eigen gezin naar het leven staat.  

3 De leukste: Parasite

Veelgeprezen en terecht deze Zuid-Koreaanse komische thriller, vol bedrog en persoonsverwisselingen.  

4 De mooiste: The Sheltering Sky

John Malkovich en Debra Winger in een typisch Bertolucci-meesterwerk waar ik al meerdere keren ademloos naar heb gekeken. Over een stel Amerikaanse reizigers op een trip door de Sahara in 1947.

5 De onvergetelijkste: Meet Joe Black

Fascinerende film waarin Brad Pitt zo’n mooie Magere Hein speelt, dat je bij wijze van spreken niet kunt wachten tot hij aan de deur klopt. De man die hij in Meet Joe Black komt halen, Anthony Hopkins, denkt daar anders over.