Het is moeilijk kiezen, als je zowel voor je werk als privé al heel veel films hebt gezien. En tegelijk ook weer niet, want ik was er zó uit: dit zijn mijn favorieten, mocht je tijdens de lockdown een beetje afleiding zoeken! 

1 All time favourite: Blade Runner

Onvergetelijke Rutger Hauer (het was ook zijn favoriete film) als replicant Roy Batty op de hielen gezeten door Harrison Ford. Met de fameuze sterfscene op het dak: ‘Time to die.’  

2 De spannendste: The Shining

Alleen al het gegeven van zo’n immens leeg hotel in the middle of nowhere en het veranderen van een good guy in een supercreep die zijn eigen gezin naar het leven staat.  

3 De leukste: Parasite

Veelgeprezen en terecht deze Zuid-Koreaanse komische thriller, vol bedrog en persoonsverwisselingen.  

4 De mooiste: The Sheltering Sky

John Malkovich en Debra Winger in een typisch Bertolucci-meesterwerk waar ik al meerdere keren ademloos naar heb gekeken. Over een stel Amerikaanse reizigers op een trip door de Sahara in 1947.

5 De onvergetelijkste: Meet Joe Black

Fascinerende film waarin Brad Pitt zo’n mooie Magere Hein speelt, dat je bij wijze van spreken niet kunt wachten tot hij aan de deur klopt. De man die hij in Meet Joe Black komt halen, Anthony Hopkins, denkt daar anders over.

Reacties (0)

More content below the advertising

Marion Florusse is chef tekst/kunst & cultuur bij Nouveau, ze woont met man en zoon in Amsterdam en is een groot liefhebber van alles wat te maken heeft met theater, muziek, beeldende kunst, film en literatuur. “Wat is er mooier dan goede ervaringen op cultuurgebied delen met anderen? Op deze plek hoop ik dan ook van harte mensen te tippen als het gaat om niet te missen voorstellingen, concerten of tentoonstellingen. Maar soms is het ook gewoon fijn om je eigen gevoel over iets dat je raakt, opwindt of verbaast te toetsen aan anderen. Ik hoor dus graag van je…”

Archief

More content below the advertising