Een mooi zonnig weekend in het vooruitzicht en daar passen zomerse nagels bij. Pastel is weer terug van weggeweest en daar speelt OPI op in met 6 nieuwe, zoete kleuren. Tijd om over te stappen op zachte tonen dus. Ik heb bruinrood even achteraan gezet en ben verliefd op de zachtroze kleur Stop it, I'm Blushing uit de Soft Shade Pastels collectie.

OPI SOft shade pastels
OPI SOft shade pastels

What's in Who's behind a (OPI) name?

De namen van OPI zijn minstens zo leuk als de kleuren, hoe komen ze daar toch elke keer weer op? Creatief Directeur Suzi Weiss-Fischmann legt uit dat mode en street style belangrijke factoren zijn bij het bepalen van de nieuwe kleur collecties. En daarbij de nieuwe namen.
Suzi kijkt goed naar de nieuwe collecties op de runway en als ze reist, dat doet ze heel veel, laat ze zich inspireren door mensen op straat, het eten, de kleuren en ook de geuren. Vervolgens gaat ze bijna een dag op kantoor met ongeveer 6 mensen brainstormen -  achter gesloten deuren - en komen ze pas naar buiten als de  nieuwe kleurnamen het licht gezien hebben. De namen in deze Pastel serie zijn:

Thanks for the compliments, but please Stop it I’m Blushing!
This Cost Me a Mint but hey – I look like One Chic Chick.
It’s in the Cloud sometimes where I get my ideas or sometimes It’s a Boy! that inspires me.
But I am proud of who I am – I Am What I Amethyst.

OPI Soft Shade Pastels
OPI Soft Shade Pastels

De 6 Soft Pastel Shades moeten met een beetje geduld aangebracht worden, laagje voor laagje maar dan blijven ze bij mij ongeveer 6 dagen prachtig. Ik vind het fijn om tijdens het lakken iets anders te doen, bijvoorbeeld schrijven voor mijn blog, dan kan ik makkelijker - want ongemerkt - de tijd nemen om elke laag goed te laten drogen.
Ik gebruik eerst mijn alltime favourite de 3-in-1 OPI START to FINISH Formaldehyde-free lak als basis. Nadat deze goed droog is breng ik ik twee lagen van de perzikroze pastel lak aan. En sluit ook weer af met de 3-in-1.
De Soft Shade Pastels zijn verrassend 'smeerbaar', die zo 'kalkig' als dekkende lichte kleuren soms kunnen zijn. Ze staan mooi bij een beetje gebruinde handen en zijn de perfecte accessoire bij een stylish wit overhemd en spijkerbroek.
De kleuren zijn er ook in Gel Color en in speciale mini-setjes. Leuk als kado.

Geniet van het mooie weer, fijn weekend!

Karin Barnhoorn

Soft Shade Pastels OPI
Soft Shade Pastels OPI