Fijn blond haar, meer kan ik er niet van maken. Groots en meeslepend gaat het niet meer worden, dat haar van mij. Opvallend overigens, al mijn vriendinnen zijn gezegend met dik, verend haar. Dat beweegt als ze lopen. Van dat haar dat uitgedund moet worden. Mijn enige haarweerwoord is dat ik met max. 5 minuten klaar ben met föhnen.
Fijn, blond haar betekent ook slap haar en om dit aan te pakken heb ik inmiddels een aantal fijne producten om me heen verzameld. Een badkamerkast vol, eigenlijk. Ik wordt zwak zodra de woorden volume of anti-geel op een verpakking staat, dan ligt het al in m'n (online) mandje. Momenteel zijn dit mijn vijf favoriete producten:

Fijn blond haar Oolaboo
Fijn blond haar Oolaboo

Oolaboo Blushy Truffle platinum hair bath

Dat badkamerkastje staat o.a. vol met shampoos van violet tot diep donkerblauw, maar deze bevallen niet zo goed als mijn laatste aanwinst, Blushy Truffle Brilliant Platinum Hair Bath van het Nederlandse merk Oolaboo. U begrijpt, de naam alleen was voldoende. Het is een beetje modderachtige, donkerblauwe shampoo. Sulfaat en paraben-vrij. De kleur komt door de paarse en blauwe kleurpigmenten. De shampoo is ook verzorgend en heeft natuurlijk UV filters, twee eigenschappen die goed samengaan met mijn geblondeerde haar.
250 ml p0mpfles – 40,50 € (ik gebruik 2 pompjes per keer)

Oolaboo Bouncy Bamboo conditioner

Ik ben geen fan van conditioners. Want slap haar. Toch heb ik deze geprobeerd en ik moet zeggen dat het me meevalt. De Bouncy Bamboo Powerful Repairing Reconstructor, met ingrediënten als quinoa, bamboo, ceramides en collageen, is speciaal voor haar dat chemisch beschadigd is. Zoals door blonderen, wat ik al sinds mijn 16e doe. Ik gebruik een heel klein drupje, half pompje, en verdeel dit over mijn haarpunten. En spoel het meteen weer uit. Omdat ik dus een beetje bang ben voor conditioner.
250 ml pompfles – 42,00 € (in mijn tempo doe ik 5 jaar met zo'n fles)

Fijn Blond haar Aveda Colorwow
Fijn Blond haar Aveda Colorwow

Aveda Thickening Tonic

Ik spoel mijn haar elke ochtend uit tijdens de dagelijkse - koude, sinds mijn Wim Hof cursus - douchebeurt en probeer het twee keer per week te wassen. Daarna gebruik ik Aveda Thickening Tonic, een botanische spray met biologische kruisbessen. Wat wil je nog meer? Ik spuit de tonic eerst in mijn handen, en verdeel het dan met de vingers door mijn handdoekdroge haar. Op deze manier kan ik het beter verdelen.
100 ml spray – 19,50 €

Color Wow Brass banned mousse

Na de spray gebruik ik een beetje mousse. De mousse van het Engelse merk Color Wow is precies goed. Niet te zwaar en violet van kleur en samen met de blauwe shampoo een perfect duo om een meer zilvere glans in mijn haar te krijgen. En ja, natuurlijk heb ik deze gekocht vanwege zijn naam: Brass Banned correct & perfect mousse for blonde hair lavender-tinted to camouflage brassy tones non alcohol formula. Wie wil dat niet op zijn plankje hebben staan? Het bleek een goede koop, kan niet meer zonder.
Ook hier weer eerst een beetje mousse in mijn handen, fijnmaken om het daarna beter door mijn haar te kunnen verdelen.
200 ml – 16,50 £ (Ik bestel deze in Engeland, nog niet in Nederland kunnen vinden)

Aveda Shampure dry shampoo

De finishing hair touch, een van mijn andere haarverslavingen, is droogshampoo. Ik moet bekennen dat ik hier ook een fijne verzameling van heb. Maar geen enkele ruikt zo lekker en is zo licht van structuur als de nieuwe Aveda Shampure droogshampoo. Mijn haar krijgt precies de stevigheid die ik graag wil. Ik gebruik deze dagelijks.
flacon 2 fl oz. – 29,50 £ (grappig knijpsysteem waardoor er een 'pufje' poeder uitkomt)

Deze fijn blond haar producten vormen mijn top vijf. Voor nu. Want als er morgen een nieuw product wordt gelanceerd met prachtige namen waarin volume en anti-geel voorkomt, weten we allemaal wat er gebeurd.

Blonds have more fun, goed weekend gewenst!

Karin Barnhoorn