Een actie naar mijn schoenenhart. Deze zomerse dagen zijn perfect om mee te doen aan de jaarlijkse - voor de 9e keer alweer -  TOMS One Day Without Shoes actie. Toms doneert nl. voor elke foto van blote voeten op Instagram met de #withoutshoes, een paar (nieuwe!) schoenen aan een kind in nood.
Over kinderen en schoenen gesproken, ik kan me nog goed herinneren dat als ik als kind nieuwe schoenen kreeg ze het liefst in het zicht naast mijn bed zette. En nog steeds kan ik soms zó blij worden van een paar prachtige schoenen, dat ik er bijna weer toe neig. Bijna, dan.

#withoutshoes
#withoutshoes

Hoe werkt de Toms #withoutshoes actie?

Eigenlijk heel eenvoudig. Men make een leuke foto van blote voeten, maakt niet uit of er een paar Toms bij staan of niet. Vervolgens plaatsen op Instagram samen met de hashtag #withoutshoes. Dat laatste is wel belangrijk. Een foto samen met kind en/of kleinkindvoeten doet het ook altijd goed. Voor meer inspiratie, kijk even hier.
Er hoeven overigens voor deze actie geen schoenen gekocht te worden. Plaatsen en taggen is voldoende, dit kan vanaf nu t/m 10 mei. Hierna wordt de balans opgemaakt en krijgen 100.000 kinderen in 10 landen een nieuw paar schoenen.

#withoutshoes in 3 simpele stappen:

TOMS #withoutshoes
TOMS #withoutshoes

 

Hoe is deze actie ontstaan?

Toms staat bekend om hun bijzondere business model, hun One for One filosofie. Voor elk paar schoenen dat ze verkopen, wordt er een paar schoenen aan kind in nood gedoneerd. Ik vind dit een prachtig uitgangspunt om een bedrijf groot te maken. Een klassieke winwin, zeg maar. Naast deze mooie basis organiseren ze dus één keer per jaar de One Day Without Shoes actie om aandacht te vragen voor de impact die een paar schoenen kan hebben op het leven van een kind.
Over de gehele wereld groeien er miljoenen kinderen op zonder schoenen, zij lopen daardoor een groter risico op infecties en ziektes. Kinderen die geen toegang krijgen tot een goede gezondheid en onderwijs hebben het erg lastig om de vicieuze armoedecirkel voor henzelf, hun families en de gemeenschap te doorbreken. Sinds 2006 zijn er al meer dan 60 miljoen schoenen gedoneerd.

Naar buiten en beste voet voor zetten, zou ik zeggen.

Fijn warm weekend,

Karin Barnhoorn

toms one for one
toms one for one
toms
toms