Singapore is de perfecte stop-over om de jetlag weg te werken voordat je verder reist. Naar Bali. Of misschien wel Australië. In mijn geval is Cambodja de volgende bestemming. Maar eerst even wennen aan de warmte en genieten van de geuren en kleuren van het verre Oosten in deze multiculturele, schone metropool. 

Let's go
Ik had deze post ook '7 tips voor een Raffles shortstay' kunnen noemen, want eigenlijk wil ik niet meer weg uit deze luxe oase. Alles is aanwezig binnen dit koloniale complex, oftewel historisch hotel museum. Maar hiermee zou ik Singapore écht te kort doen. Dus let's go. 

Reistip: meteen overschakelen naar lokale tijd, veel water drinken en licht (vegetarisch) eten. Lopen en níet gaan slapen 's middags. En alcohol zeker de eerste 24 uur laten staan. Even uitstellen, die Singapore Sling. 
 


1. SLAPEN
Ik noemde hem (haar?) al, de Raffles. Het bekendste en oudste hotel van de stad. Dit iconische en koloniale 5-sterrenhotel is er eentje dat je niet snel vergeet. Echt een stap terug in de tijd, alles ademt hier service en stijl. Als ik m'n ogen dichtdoe, dan zie ik elegante jurken van de grote trap afkomen tijdens een van de vele bals aan het begin van de vorige eeuw. Of Karl Lagerfeld door de lobby slenteren. Die hangt samen met een lange lijst van mede rich 'n famous in de Hall of Fame. Premier Rutte was nét weg, vertelden ze ons. "Very tall and friendly, your prime minister”. http://www.raffles.com/singapore/

ETEN
Singapore draait om eten. 'Fusion' omschrijft de culinaire kant van Singapore, hier ontmoeten oost en west elkaar.  Ik ben gek op Aziatisch eten, vandaar dat de volgende 3 tips culinair zijn. Voor lunch of diner.

2. STALLETJE
Eten doen de meeste mensen bij een food court. Bijvoorbeeld bij Maxwell Hawker centre (foto), een overdekte hal met kleine eettentjes waar je vooral de Chicken Haianese moet eten bij Tian Tian. In het middendeel te herkennen aan de lange rij. Aansluiten! Voor lunch of diner. http://www.tiantianchickenrice.sg/

3. SUSHI
Waar ik ook ben, een sushibar bezoeken is een must. Om de hoek van 't hotel heb ik een pareltje ontdekt: de Matsuya Sushibar. Met liefde vers gemaakt door mr. Matsuya zelf. Edamame + misosoup + sashimi = me happy. Probeer ook de nasu: warme aubergine met gefrituurde 'gember-vermicelli'. Een delicatesse. http://www.matsuya.com.sg/

4. INDIASE CURRIES
Het Raffles hotel is beroemd om talloze eigenschappen, en het dagelijkse Indian Curry Buffet is daar zeker één van. In de Tiffin Room staat het beste van culinair India opgesteld. Ik ben normaal gesproken niet zo van buffetten (alleen voor het ontbijt), maar dit is echt een aanrader. Van alles een beetje proeven en dan voor een tweede rondje met favorieten gaan. Zonder gêne. Vergeet niet beetje ruimte voor het dessertbuffet te bewaren.
http://www.raffles.com/singapore/dining/tiffin-room/

Er is ontzettend veel te doen en te zien in Singapore. Twee dagen is eigenlijk te kort, dus moeten er keuzes gemaakt worden. Dit zijn de mijne:

5. MARINA BAY
Bezoek de Marina Bay, een mega project bij de Singapore River in de Central Area. Ooit zee, nu land. Slenter langs de oevers - hallo Louis Vuitton futuristische boutique - en ga aan het eind van de dag naar de skybar op de 57e verdieping van het Marina Bay Sands hotel. Een architectonisch hoogstandje, drie hoge torens met een soort moederschip (Skypark) erboven. Een ticket naar boven kost 20 SGD dollar (€ 14,-) waar je je drankje of hapje mee kunt afrekenen. Je wordt getrakteerd op een fenomenaal uitzicht (als de zon schijnt, wij hadden een tropische regenbui) en kijk vooral even naar de infinitypool - op 200 meter hoog - op links. Als de zon weg is, bezoek dan het naastgelegen Gardens by the Bay, een futuristisch natuurpark met indrukwekkende biotopen, vooral het regenwoud vond ik prachtig. Toeristisch, maar een absolute must see.  
http://www.gardensbythebay.com.sg/en.html

6. CHINATOWN
Begin bij (Jamae) Mosque street en loop dan via Pagoda street (daar vind je ook een prachtig Indiaans tempelcomplex, vooral naar binnenlopen en een wierookje opsteken) langs de stalletjes met exotische waar Chinatown in. Van edelstenen tot chopsticks en van stinkende (maar lekkere!) durians tot goedkope plastic herrie. Kortom, kleurrijk Chinatown tussen de 19e eeuwse huizen. 

7. SHOPPEN
Orchard Road ligt voor de hand, maar wij hebben 't even overgeslagen. Het zwembad - zwemmen met zicht op palmbomen en skyscrapers - op level 3 van Raffles is ook best fijn.

Er zijn ontzettend veel malls in Singapore, ik ben alleen even in the Raffles City Mall geweest en die was naast behoorlijk groot (welke uitgang ook alweer?), ook fijn qua aanbod. Een grote Muji-store (een Japanse lifestyle shop, top), Shanghai Tang, the Face Shop (alle beauty secrets uit Korea) en nog meer fijns wat wij niet hebben. Inspiratie! http://www.rafflescity.com.sg/

Na deze ontdekkingstocht, rest er nog een ding: drink die Singapore Sling (een ladies cocktail, 100 jaar geleden gecreëerd) in de Long Bar van het Raffles. En de pindadoppen gooi je gewoon op de grond. Santé!
http://www.raffles.com/singapore/dining/long-bar/

More content below the advertising

Reacties (0)

More content below the advertising