Aan de outfit zal het niet liggen, dat sporten van mij. Uh, sporten? Als in de gym? Nou, niet helemaal. Ik wíl dat wel, maar kan me er maar niet toe zetten. Ik doe aan yoga en golf. En loop veel en pak altijd de fiets, weer en wind.
En ja, ondanks dat merk ik dat het na mijn vijftigste toch iets meer moeite kost om in shape te blijven. Dat erop eens extra heup verschijnt.

Dus toen ik de prachtige uitnodiging kreeg van Deblon Sports voor een exclusief event in Akasha Spa in het Conservatorium Hotel - ter introductie van hun nieuwe zomer collectie, zag ik dat als een teken voor mijn nieuwe sport carrière. Vanaf nu ga ik starten. Echt.

Deblon Sports Akasha Spa
Deblon Sports Akasha Spa

Stijlvol sporten in Deblon Sports

Deblon Sports is opgericht door Céline BrinkgreveGeïnspireerd door het bruisende leven in Rio de Janeiro - waar zij 5 jaar als model gewerkt en gewoond heeft - en het feit dat Braziliaanse vrouwen er altijd tiptop uit zien, óók tijdens het sporten, besloot zij om luxury sportswear te ontwikkelen voor de Europese markt.

Het viel me op dat Braziliaanse vrouwen zicht trots en mooi voelen, juist tijdens het sporten. Ze dragen flatterende outfits van prachtige kwaliteit, hun grote geheim. __ Celine Brinkgreve

De collectie wordt in Nederland ontworpen en met liefde gemaakt door naaisters in Brazilie. Het materiaal is Supplex (92% Polyamide, 8% Elastane) en dit zorgt voor de mooie, luxe uitstraling en perfecte fit. Die ook nog eens figuurcorrigerend werkt.
Ik vind de collectie ingetogen, stijlvol en gelukkig zonder grote logo's. Het thema voor deze nieuwe zomer collectie kan er natuurlijk maar één zijn,  Rio Olympics.

Gym Akasha Spa Deblon Sports
Gym Akasha Spa Deblon Sports

Aan de (sport) slag in Akasha Spa

Na een gezond en lekker ontbijt - verse groentesapjes, kruidenthees en Braziliaanse tapioca (van cassave wortel gemaakt) pudding met verse frambozen, werd het tijd voor een work out. Eerst de nieuwe outfit passen in de stijlvolle kleedkamer van Akasha. Tot zo ver het makkelijke deel.
Een personal trainer stond voor ons klaar zodat we zelf konden ervaren hoe fijn de outfits zijn. Ik weet nu uit ervaring dat  yoga niet helemaal hetzelfde is als planks, crunches en push-ups... (ik vond een serie push-ups dan ook een goed moment om een foto te maken, zie hierboven).
De massage die we na deze - voor mij - intensieve les kregen was dan ook meer dan welkom. Wat een luxe! Alleen al de geur van essentiële oliën was genoeg om me helemaal over te geven aan de heerlijke behandeling.

Mijn nieuwe outfit gaf me het gevoel dat ik nu ook meteen alle oefeningen moeiteloos kon doen. Ik voelde me instant erg sportief. Om eerlijk te zijn: ik had 5 dagen na deze work out nóg spierpijn. Overal. Ik hou het maar bij yoga,  maar wel in stijl in mijn nieuwe Rio Olympics outfit. Namasté!

Een sportief weekend gewenst,
Karin Barnhoorn

Yoga Karin Barnhoorn Deblon Sports
Yoga Karin Barnhoorn Deblon Sports