Alle kleine beetjes helpen, ook om bij te dragen aan meer duurzaamheid in de kleding industrie. Als we allemaal iets doen dan heeft dat echt effect op grotere schaal. Ik ben hier al langer mee bezig en stel mezelf regelmatig de vraag wat kan ik doen?
Zo ben ik begin dit jaar aan een challenge begonnen, ik mag maximaal 12 kledingstukken (of schoenen of tassen) toevoegen aan mijn collectie in 2016. Daarbij stel ik mezelf de vragen - voordat ik tot aanschaf over ga -
1. ga ik dit minstens 30 keer dragen
2. heb ik al zoiets in de kast hangen?
Ja en Nee zijn de juiste antwoorden. Dit als tegenhang van fast fashion, ik investeer in klassieke stukken van hoge kwaliteit die jaren mee gaan. Nieuw of vintage, minder kopen maar beter is mijn motto. Dat geeft rust in mijn hoofd én in mijn kast.
Ik ben nu halverwege mijn #onepieceamonth challenge en het gaat me veel makkelijker af dan gedacht. Zal er volgende week meer over vertellen!

#onepieceamonth

Hoe hou je deze kwaliteitsstukken mooi zodat je nog langer mee gaan? Mijn oog viel op een lijstje met tips van het Zweedse merk Filippa K., waarbij duurzaamheid is van de pijlers is. Sommige tips lijken vanzelfsprekend maar wil ze toch graag delen. Opfrissertje voor ons geheugen en onze kleding.

duurzaamheid

De Duurzaamheid Tips van Filippa K.

Een garderobe opbouwen die lang mee gaat is de truc. Ik geniet ervan om kleding te dragen die ik al langer dan 5, 10 of zelfs 20 jaar heb. Zoals een mooie jas van Dries van Noten uit de jaren '90. Still going strong.

En zo hou je deze stukken dus mooi:

duurzaamheid

 • Repareer
  Koester je kleding in plaats van deze te zien als wegwerpartikelen - overweeg hierom vaker de optie om kleding te repareren in plaats van deze weg te gooien.
 • Gebruik de kledingborstel
  Borstel je wollen kleding eens in de zoveel tijd met een kledingborstel af, dit vermindert pillen en zorgt voor meer glans terwijl je het vuil en stof verwijdert.
 • Behoudt de stretch
  Elastane en Lycra zijn materialen die erg gevoelig zijn voor hitte. Gebruik hierom een vochtige doek wanneer je deze kleding strijkt en was deze kledingstukken binnenstebuiten en zo koud mogelijk.
 • Lucht je kleding
  Denk een extra keer na voordat je wast, het uithangen van een trui of broek in de buitenlucht is vaak al voldoende om ze weer op te frissen.

filippa k.

Zoals ik al zei, deze tips lijken vanzelfsprekend maar soms hebben wij ook een opfrissertje nodig, toch? Als je nog meer tips hebt om mooie kleding nog langer mooi te houden, dan hoor ik dat graag! Sharing is caring.

Een heel fijn weekend gewenst,

Karin Barnhoorn

filippa k duurzaamheid
 

Reacties (0)

More content below the advertising
More content below the advertising