Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Josine Droogendijk

Josine van Modekoningin Máxima: 'Wauw, wat een afgetrainde koningin hebben ze in Spanje!'

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: een blote rug en geleende top.In ons land zijn we maar wát trots op het modelef van koningin Máxima en dat is natuurlijk ook volkomen terecht.Met haar post...

Josine Droogendijk

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: een blote rug en geleende top.

In ons land zijn we maar wát trots op het modelef van koningin Máxima en dat is natuurlijk ook volkomen terecht.

Met haar postzakjasje, spijkerjasje en gatenjurk heeft ze de grenzen van koninklijke mode keer op keer verlegd. Maar eerlijk is eerlijk: koningin Letizia van Spanje heeft een nóg grotere duit in het zakje gedaan.

Onlangs toonde ze bijvoorbeeld haar middenrif in een felroze jurk met cut-out van Cayro Woman.

En deze week was haar rug aan de beurt. De eerste seconden viel de gewaagde keuze niet eens op, want van voren was Letizia’s donkerblauwe midi-jurk kuiser dan kuis. Pas bij het passeren kwam het diepe rugdecolleté in beeld. En wauw, wat een afgetrainde koningin hebben ze in Spanje.

Je kunt haar spieren bijna tellen! Of het heel elegant en koninklijk is, is maar de vraag. Eva Jinek zou zeggen: ‘If you've got it, flaunt it’.

België

Onze zuiderburen hebben de geinige gewoonte om koninklijke hoeden te vergelijken met alledaagse gebruiksvoorwerpen.

In de garderobe van prinses Claire is bijvoorbeeld een hoofddeksel te vinden dat doet denken aan een Ikea-fruitschaal en Mathilde heeft op haar beurt weleens een ‘donut’ gedragen.

Deze week was het opnieuw raak, want tijdens het staatsbezoek aan Litouwen droeg de Belgische koningin een hoed die sterk deed denken aan de felgekleurde ufo-snoepjes van eetbaar papier. What’s next?

Bij het staatsbanket droeg Mathilde een showstopper van Natan. Ik vraag me af hoeveel stof er in vredesnaam gebruikt is voor deze jurk. Het is in ieder geval zóveel zijde en zóveel kleur dat Mathilde er compleet in verdwijnt. En als er dan toch genoeg stof beschikbaar is, waarom is de jurk aan de voorzijde dan niet net iets langer? Zo’n een á twee centimeter? Vragen, vragen, vragen.

Op de tweede dag van het bezoek kregen we opnieuw een outfit van Natan te zien, en die vond ik dus wel een juweeltje. Mooie kleur, prachtig spel van texturen en een belijning die flatteert. Top!

Sharing is caring!

Prinses Elisabeth, de oudste dochter van het Belgische koningspaar, vierde deze week haar 21e verjaardag. Op de nieuwe portretten die zijn vrijgegeven draagt ze een off-shoulder-top met witte pailletten. Een prachtige en ook duurzame keuze. De top werd in 2009 namelijk al gedragen door haar moeder Mathilde.

Prinses Yasmine

En last but not least kregen we ook nog een bruidsjurk voorgeschoteld. Prins Joachim Murat, een Franse aristocraat en nakomeling van de zus van Napoleon Bonaparte, stapte in het kerkelijke huwelijksbootje met zijn wettige echtgenote, Yasmine.

Die haar eigen tiara ontwierp. As you do.