Deze week gaat de vlag uit. Ik ben meer dan tien kilo kwijt. 

Dat wil zeggen:

  • Twintig diepvrieskippen minder
  • Minimaal twee kledingmaten kleiner
  • Twee cupmaten BH kleiner
  • Richting de 70 kilo
  • Nog 5 kilo te gaan 
  • Einde in zicht

Vooral het laatste punt spreekt mij heel erg aan. Het einde is in zicht. 

Maanden afzien, ‘nee’ zeggen, minder gezellige verjaardagen en etentjes, andere vakanties en geen sociaal leven. Is dat echt zo? 

  • Er zijn momenten geweest dat ik moest afzien. Het sporten viel mij zwaar, maar het is nu onderdeel van mijn dagelijks leven.
  • Al dertig jaar gaan mijn man en ik op zijn verjaardag uit eten. Dit jaar niet. Maar is dat zo erg? Hij heeft er een slanke den voor teruggekregen. :-) 
  • In plaats van vakanties met wijn en uitgebreide etentjes tot laat in de avond, hebben we nu veel gewandeld en werden schalen mezze ingeruild voor heerlijke salades. We hebben genoten! 
  • Mijn sociale leven ligt overhoop. Dat is eigenlijk iets wat vrienden en familie zeggen, maar wat ik zelf niet zo zie. Ik ben toch niet alleen maar gezellig als ik alles snoep eet?

Deze week werd ik benaderd door het blad Margriet voor de rubriek Healthy. Wat een leuk compliment! Ik ga vertellen over mijn nieuwe levensstijl in Margriet, want dat ik een andere manier van leven heb opgepakt, is zeker en het bevalt mij bijzonder goed. 

Vanmiddag had ik een lunchafspraak in Rotterdam. Normaal bestel ik een koffie zonder hierbij na te denken. Nu wil ik graag weten of de koffie gemaakt wordt met verse melk, of dat het apparatenmelk is. Apparatenmelk? Ja, iets wat ik geleerd heb in de afgelopen maanden, is bewust zijn met alles wat ik eet en drink. Want wisten jullie dat die automatenmelk (poeder) vol zit met koolhydraten? Ik drink dat niet meer. In plaats daarvan kan ik een heerlijke bak yoghurt nemen met muesli. 

Dus buiten het feit dat ik een ander eetpatroon heb, ben ik mij ook meer bewust van alles wat ik eet. Ik noemde al de melkpoeder, maar wat denken jullie van de fruityoghurtjes of sinaasappelsapjesachtige drankjes? Vol met suiker. Neem gewoon yoghurt met vers fruit en maak je eigen sapjes, dat scheelt heel veel. Een gouden tip: voeg groente toe aan je sapjes. Spinazie kan bijna overal in. Heerlijk.

Waar ik in deze tijd van het jaar wel extra trek in heb, is stamppot. Een heerlijke zuurkoolschotel bijvoorbeeld met een rookworst, ik droomde er zelfs van! Ik eet nog steeds geen aardappelen, dus een stamppot zit er niet in. Toen ik dit met Yvonne besprak gaf zij de tip om de aardappelen te vervangen door zoete aardappelen en de rookworst door een magere variant. Lijkt het op mijn eigen, vertrouwde zuurkoolschotel? Nee, niet echt, maar lekker was het wel! We hebben er allemaal weer van genoten. Deze week maar weer op zoek naar een nieuw recept. 

Tot volgende week.

Reacties (0)

More content below the advertising

Inge van der Steeg werkt als Uitvoerend Producer bij Nouveau.
"Ik woon samen met man en zoon in Hoofddorp. Zolang ik me kan herinneren is afvallen onderdeel van mijn leven. Noem een dieet en ik kan je er alles over vertellen. De laatste paar jaren is mijn gewicht zo toegenomen dat ik er echt iets aan moet doen. De komende weken maak ik jullie deelgenoot van mijn strijd tegen de kilo’s."

Archief

2018
More content below the advertising