De eerste week is mij 100% meegevallen, ik heb totaal geen moeite gehad om me aan het dieet te houden. Ik heb geen honger, ik voel geen zwakte en ook de mogelijke hoofdpijn blijft uit. Eigenlijk voel ik me gewoon toppie. Dus aan de ene kant ga ik straks met heel veel vertrouwen op de weegschaal bij Yvonne, maar aan de andere kant... voor het eerste weegmoment voel ik toch een beetje zenuwen.

Die twijfel is helemaal niet nodig; ik ben 2,8 kilo afgevallen. Yeah! Ik ben onder de 80 kilo! Samen met Yvonne bespreken we de afgelopen week en besluiten om de komende week door te gaan met drie shakes per dag. Never change a winning team. :)

Lees ook: Inge's blog: Shakes, shakes en shakes!

Ik weet nog van alle vorige diëten die ik ooit heb gevolgd, dat dit het moment was dat ik een cadeautje had verdiend. Een cadeautje in de vorm van een smakelijke traktatie dan wel te verstaan. Iets waar ik de hele week naar had lopen snakken. Dit kon een schaaltje chips zijn, een heerlijk ijsje, noem maar op. Lopend naar huis realiseer ik me dat ik dat deze keer zeker niet ga doen, dat zou zonde zijn.

Het is inmiddels een paar dagen later en voel me nog steeds top. Ik krijg wel vaker aandrang om iets tussen de shakemomenten te eten. Op de meest onmogelijke momenten krijg ik trek in een banaan. Ja, een banaan?! Het lijkt wel of ik zwanger ben en de banaan is dan de bekende augurk. Ik loop met een boog om de fruitschaal heen. Hoe ga ik dit oplossen? Maar de oplossing is dichtbij: ik maak een shake met bananensmaak en geniet hier dubbel en dwars van.

Het is weekend en vanavond heb ik mijn eerste grote vuurdoop. Mijn vriendin Daniëlle is jarig en die kan nog wel eens uithalen met culinaire hoogstandjes. Ik zit er eerst nog over na te denken om haar te bellen om het af te zeggen. Maar is dat wel eerlijk? Dit zou betekenen dat ik de komende maanden heel veel zou moeten afzeggen als ik in mijn agenda kijk. Weet je wat, ik ga gewoon.

Het viel achteraf best mee, alleen de home made tompoezentaart was wel een moeilijk moment. Wat zag die er heerlijk uit. Daniëlle, bij deze maak ik de volgende afspraak met je: als ik op mijn gewicht ben, kom ik direct en bij hoge uitzondering een tompoezentaartje bij je eten :).

Mijn omgeving is de strijd met de kilo’s niet ontgaan en iedereen heeft zo zijn eigen mening. Tussen de vele positieve reacties zitten er ook de nodige 'opbeurende' bij:

  • weggegooid geld
  • als je stopt zitten al die kilo’s er gelijk weer aan
  • ik ken niemand die een blijvend resultaat heeft behaald met zoiets
  • wat ben jij ongezond bezig
  • shakes zijn slecht voor je gezondheid

Bedankt allemaal voor deze reacties! Jullie steunen me meer dan jullie denken. Het is alleen maar een grotere stimulans om jullie ongelijk aan te tonen...

 

 

Reacties (2)

More content below the advertising

Inge van der Steeg werkt als Uitvoerend Producer bij Nouveau.
"Ik woon samen met man en zoon in Hoofddorp. Zolang ik me kan herinneren is afvallen onderdeel van mijn leven. Noem een dieet en ik kan je er alles over vertellen. De laatste paar jaren is mijn gewicht zo toegenomen dat ik er echt iets aan moet doen. De komende weken maak ik jullie deelgenoot van mijn strijd tegen de kilo’s."

Archief

2018
More content below the advertising