Deze week was een week van vallen en opstaan. Vallen, omdat mijn flow van afvallen is gestopt. De weegschaal in het martelkamertje van Yvonne gaf deze week een schamel onsje minder aan. Een teleurstelling die ik echt wel even moest verwerken. Na al die weken van een mooi resultaat, voelt dit best als een mislukking. Zou ik op het punt gekomen zijn dat ik niet meer afval? Ik heb weleens gehoord dat iedereen een ideaal gewicht heeft en dat dit gewicht niet bepaald wordt door de weegschaal, maar door je lichaam.

Als ik kijk op diverse websites waar je kan berekenen wat je ideale gewicht is, kom ik er niet echt uit. Op de ene site ben ik keurig op een gezond gewicht en volgens een andere site heb ik overgewicht. Wat moet je nou geloven? Toen ik met mijn afvalrace begon, vond ik 15 kilo een mooi getal om af te vallen. Ik zou dan uitkomen op een gewicht van 67 kilo. Waar ik dit op gebaseerd heb, geen idee. Ik vond het wel een mooi getal en het klonk lekker. Ben ik daar nu steeds nog zo zeker van? Ik weet het niet.

De komende weken zal ik i.v.m. de feestdagen rekening moeten houden met dat ik waarschijnlijk minder afval, misschien kom ik zelfs wel wat aan. Dit is een mindset waar ik ook mee moet dealen. Ik merk dat - net zoals alle andere dingen in het leven - afvallen soms anders loopt dan je zou verwachten. Mijn doel was 15 kilo afvallen voor kerst. Ik weet nu dat ik dit niet ga redden. Heb ik in januari nog zin om verder te gaan om mijn einddoel te halen? Of ben ik tevreden met wat ik nu ben afgevallen en ga ik proberen mijn huidige gewicht stabiel te houden? De laatste dagen vraagt het stemmetje in mijn hoofd steeds: Wat ga je doen Inge?

Opstaan! Dat ga ik doen. Ik ga verder met mijn dieet en al zal de weg naar mijn 67 kilo soms wat minder snel gaan dan ik zou willen, mijn einddoel blijft hetzelfde. Alleen de einddatum laat ik los. Ik hoop, nee ik weet zeker, dat ik volgend jaar kerst in ieder geval 67 kilo weeg.

Tot volgende week!

Reacties (0)

More content below the advertising

Inge van der Steeg werkt als Uitvoerend Producer bij Nouveau.
"Ik woon samen met man en zoon in Hoofddorp. Zolang ik me kan herinneren is afvallen onderdeel van mijn leven. Noem een dieet en ik kan je er alles over vertellen. De laatste paar jaren is mijn gewicht zo toegenomen dat ik er echt iets aan moet doen. De komende weken maak ik jullie deelgenoot van mijn strijd tegen de kilo’s."

Archief

2018
More content below the advertising